PlanB Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Siemka. Doszła dziś do mnie przejściówka do lipo. I mam problem. Ponieważ jestem święcie przekonany że replika odpali ale nie może. Musiałem kupić lipo bo zwykła bateria 8,4 nie dawała rady. A 9,6 dała radę na 2/3 godziny i padła. W środku GB jest aluminiowy tłok JBU,sp120,aluminiowa głowica tłoka ultimate. Replika jakby chciała ruszyć ale nie może. Wątpię żeby silnik był zablokowany. Może tłok jest w złym położeniu i batka nie daje rady tego naciągnąć? A może wymienić tłok na stokowy i będzie git? Quote Link to post Share on other sites
Simmi Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 A Gearbox jest chociaż dobrze spodkładkowany? Z powodu zbyt ciasnego pasowania powstają potężne opory, które uniemożliwiają silnikowi pracę. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Złe podkładkowanie / zbyt szeroki tłok / kupiaste kable / źle dociśnięty silnik. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Kable wyglądają ok. Ogólnie replika strzelała wcześniej na baterii 9,6 ale padła po 2 godzinach i zostawiłem replikę na szafie do czasu aż dojdzie lipo. No i teraz nie odpaliło. GB był składany przez specshop i wcześniej działał. Może po prostu zmienić tłok ? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Zobacz czy na tej 9.6 zadziała znowu. Jeżeli tak zobacz czy przejściówka na lipo nie ma pomylonych + i -. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 A bateria (lipo) to jaka jest? Bo może strasznie słaba jest. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Nowy nanotech 7,4 / 2200 mah? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts