Udineze Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Tak jak w temacie, czy można znaleźć coś lepszego od tego:http://www.taiwangun.com/karabinyszturmowe-aeg/pj4-cqb-p-j.html w cenie max 800zł. Zastanawiałem się nad serią RK ale nie wiem za bardzo co lepsze. A może jest jeszcze coś lepszego w tej cenie? Nie ukrywam, jestem nowy, niedawno kupiłem pierwszego AEG'a ale już oszczędzam na coś lepszego. PS. 800zł to naprawdę max. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Jak chcesz wziąć RK, to bierz RK tylko w wersji full steel (oznaczenia S/WS) Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Miałem M4 PJ i rzadnej złej żeczy na jej temat nie mogę powiedzieć, całkiem dobre bebechy i wykonanie zewnętrzene wiadomo nie jest to G&P,ale jak za te pieniądze to dobra replika . Co do RK,podobno wyglądają całkiem fajnie ,ale nie mają takiego potencjału tuningowego jak cymy serii 0.4X. Quote Link to post Share on other sites
Udineze Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 A które RK najlepsze? trójka, szóstka, dziesiątka. Dlaczego np. RK 10 jest droższe od szóstki czy trójki bo widzę, że osiągami są dość zbliżone. "Co do RK,podobno wyglądają całkiem fajnie ,ale nie mają takiego potencjału tuningowego jak cymy serii 0.4X. " 1. Raczej nie myślę o tuningu . 2.Porównując te RK z m4 PJ to właśnie RK potrzebowało by tuningu, a piszesz, że RK niezbyt do tuningu. 3. Cymek w tej cenie raczej nie będę kupować. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Bierz RK-06 albo RK-03.Według mnie wersja 74 jest wygodniejsza. Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 kup używaną markową replike :) ja dałem 700zł za m16 a3 od g&p, do wymiany były jedynie łożyska i cylinder, czyli w 800zł sie zmieścisz :) Quote Link to post Share on other sites
Udineze Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Wytłumaczcie mi tylko jedną rzecz. RK mają niższe osiągi niż m4 do której dałem link, dlaczego więc większość z Was poleca mi RK? Ps. Michi18 nigdy nie wezmę używki chyba, że od osoby którą znam. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 (edited) Bo taiwangun robi tani tuning do 460 PUSTYCH fps (masz dużo ale i tak ich dobrze nie wykorzystasz). Dla świerzaka 380 spokojnie wystarczy, obecnie sam mam 370 i jest w 100% wystarczające. Nowe serie RK są lepsze od cymy we wszystkim poza silnikiem, więc potencjał tuningowy jest duży. Edit: Rk 01/02/03/06/10/15 to tylko oznaczenia modeli, różnią się tylko zewnętrznie (01 ma jeszcze krótszą lufę bo to replika AKS74U), natomiast W/S/WS to oznaczenia sposobu wykonania repliki. Edited September 1, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Przede wszystkim musisz się określić ,czy chcesz M4 czy AK ,jak chcesz M4 to kup to CQB PJ to dobra replika.Jak chcesz AK to ja bym kupił cyme 0.48m (na tg jest promocja ok 700zł),RK ma gorsze (dużo gorsze)bebechy ,ale podobno wygląda trochę lepiej to cymy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Przede wszystkim musisz się określić ,czy chcesz M4 czy AK ,jak chcesz M4 to kup to CQB PJ to dobra replika.Jak chcesz AK to ja bym kupił cyme 0.48m (na tg jest promocja ok 700zł),RK ma gorsze (dużo gorsze)bebechy ,ale podobno wygląda trochę lepiej to cymy. RK wygląda o wiele lepiej niż Cyma, jest zrobione z lepszych materiałów, a Cyma ma lepszy silnik. Dużo gorsze bebechy? Chyba jak porównamy pierwszą serię Boyi z najnowszymi Cymami. W aktualnych seriach wybranie Cymy to strzał w stopę, Boyi ją deklasuje. Quote Link to post Share on other sites
Udineze Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Z tego co napisał Lesio wnioskuję, że jeśli chciałbym kupić AK to powinienem wybrać RK. Jeśli jednak dalej brał bym pod uwagę m4 to co jest lepsze? to:http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152191285-RK-06.html czy to:http://www.taiwangun...j4-cqb-p-j.html? Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Kwestia tego czy chcesz wschód czy zachód i nie bierz tego RK z tej strony którą zapodałeś. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Rk 06 weź stąd http://gunfire.pl/product-pol-1152191285-RK-06.html. Quote Link to post Share on other sites
Udineze Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 A pod względem wykonania (wewnętrznego jak i zewnętrznego) lepsza jest ta RK czy PJ? Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 A pod względem wykonania (wewnętrznego jak i zewnętrznego) lepsza jest ta RK czy PJ? RK Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Nowe serie Boyi mają najlepszą kulturę pracy z chińczyków i są najlepiej wykonanymi chińskimi kałaszkami, PJ to rebrand A&K, więc w środku OK, z zewnątrz też jest nie najgorzej. Quote Link to post Share on other sites
Udineze Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Czy można więc stwierdzić, że repliki o których mówimy są sobie równe? m4 ma lepsze osiągi i jest wykonane całkiem porządnie a RK nie ma takich osiągów ale jest solidnie wykonana i ogólnie jest najlepszym chińskim kałaszem, czy dobrze zrozumiałem? Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Tak dobrze zrozumiałeś, a pozatym jest różnica w cenie między rk a pj więc za tą różnicę mógłbyś zrobić niskobudżetowy tuning :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 m4 nie ma lepszych osiągów... Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 M4 ma puste fpsy, tuning u krakmana (taiwangun) jest całe g.. warty. Lepiej weź Rk, gumkę i używaj dobrych kulek (madbull, G&G) to będziesz przewyższał zasięgiem i celnością PJty. Quote Link to post Share on other sites
Udineze Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Chłopaki wielkie dzięki za pomoc, zaoszczędzę dobre 70 zł. Pozdro od już trochę mniej zielonego Udineze :icon_razz2: Jeszcze raz wielkie dzięki. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 RK wygląda o wiele lepiej niż Cyma, jest zrobione z lepszych materiałów, a Cyma ma lepszy silnik. Dużo gorsze bebechy? Chyba jak porównamy pierwszą serię Boyi z najnowszymi Cymami. W aktualnych seriach wybranie Cymy to strzał w stopę, Boyi ją deklasuje. Nic dodać nic ująć. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Przy kupnie m4 P&J, żeby wykorzystać te fpsy należy wymienić co najmniej gumkę, a najlepiej gumkę z komorą i lufą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts