trus Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 (edited) Witam, proszę o radę, chciałbym zmienić sprężynę w stockowym BOYI'u, jest to najpóźniejsza wersja ze wzmocnionymi częściami w stocku. Pytanie jest takie, czy przede wszystkim sprężyna 130 nie zniszczy mechanizmu, czy opłaca się ją wstawiać, czy może wrzucić wyższą, bądź niższą moc. Po drugie jaka firma lepsza - myślałem nad systemą lub guarderem. Przewidywane zasilanie w replice to lipo 7,4. Jak dotychczas wymieniona tylko gumka hop up na zieloną g&g. Czekam na porady i sugestie. Edited September 3, 2012 by trus Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Ja bym wstawił m125 elementa da Ci ona około 470fps przy dobrym uszczelnieniu i poskładaniu. i akurat na rofie mocno nie stracisz przy tej sprężynie. Quote Link to post Share on other sites
trus Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 125 jest teraz, niby mocniejsza, ale zawsze chińska, czy to możliwe, że 125 elementa tak podniesie osiągi ? Quote Link to post Share on other sites
kapi2341 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Jak masz kasę, to ja bym brał guardera. Kolega ma tego elementa tyle, że 145 i mocowo prawie nie ma rożnicy między chińską spręzyną 130 od pj. Quote Link to post Share on other sites
trus Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 a co z wytrzymałością reszty, nikt nie dał wskazówki, czy z ostatnią kulką magazynka nie wypadną zębatki gearboxa, czy ktoś już może próbował wkładać mocniejszą sprężynę do stockowej reszty w wypadku tego modelu repliki Quote Link to post Share on other sites
AFK#Knife Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 A jaką prec lufę dać w tym boyi'cu? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Zależy ile msz hajsu, jak mało to Systema/Guarder, a jak więcej to KM Head/Promyk, a jak jesteś nadziany to PDI. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 O ile wiem, to PDI do szturmówki mija się z celem. Poza tym, nie odczujesz druzgoczącej poprawy między promykiem a PDI w swojej replice. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Ja bym powiedział, że nie odczuje druzgocącej między guarderem a stockiem. ;) robiłem ostatnio badania na grupie 10 osób - zauważali znaczącą różnicę w skupieniu między repliką z zamontowanym guarderem, a repliką ze stockową lufą. Problem w tym, że.. lufy zamieniliśmy 30 sekund przed testem (m249) ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts