Miętus9 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Siemka, przymierzam się do kupna tej o to repliczki http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_47&products_id=7898&name=KWA_-_B&T_MP9_A1 i mam pytanie co to jest za wersja gazu 134a? Gdzieś czytałem że to słabszy GG i że w Uni jest zakazany, a w innym poście o tym MP9 że przy stosowaniu GG może wywalić zamek czy jakąś inną część więc wolałbym nie ryzykować. Na specshop znalazłem jakiś zamiennik, ale oczywiście niedostępny więc moje pytanie czy jest w jakimś sklepie ten gaz? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Kup małą butlę z gg. będzie mniejsze ciśnienie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Ciekawa teoria, mamy małe butle, duże butle i wszędzie ciśnienie takie samo. Gdzieś to wyczytał? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Ciekawa teoria, mamy małe butle, duże butle i wszędzie ciśnienie takie samo. Gdzieś to wyczytał? Kilka razy na forum, raz na którejś aukcji sklepowej. Ciężko mi było uznać to za brednie, gdyż sam z gazowych replik na co dzień nie korzystam - colty itp kurzą się na larpy. Quote Link to post Share on other sites
Filavandrel Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 mam to MP9, zużyło już u mnie 3 butle GG (w tym jedna REDGaz-u) i nic się z nim nie dzieje na GG klasycznie jak to gaziaki tylko po strzelance rozebrać przedmuchać z brudu, przeczyścić, magi zawory nasmarować ;) Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 (edited) Z jednej strony, tekst o HFC134a może być "dupochronem" bo w razie jakiegokolwiek uszkodzenia repliki powiedzą ci że używałeś za mocnego gazu :icon_razz: A jak chcesz strzelać tanio i faktycznie słabszym gazem to polecam -> http://www.emobilen....urka-gratis.jpg (tak, sam z tego strzelam i jest bardzo ok) A z drugiej, egzemplarz na wystawie w specshopie nie jest nabity niczym innym jak zwyklym GG :D Edited September 4, 2012 by rogal138 Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Kup Guardera z azteko.pl. Ja go używałem i powiem,że dobry gaz a jest napisane na nim 134a. Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 mam to MP9, zużyło już u mnie 3 butle GG (w tym jedna REDGaz-u) i nic się z nim nie dzieje na GG klasycznie jak to gaziaki tylko po strzelance rozebrać przedmuchać z brudu, przeczyścić, magi zawory nasmarować :icon_wink: Wole nie ryzykować bo w twoim może to na GG bez problemowo działać a mi może po 3 butlach wywalić jakąś część, różnie to jest z replikami a pozatym chce go używać do CQB a GG daje mu 380 fps. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Ten wystrzeliwujący zamek był w Steyer TMP. Mp9 ma wmontowany gumowy buffer który to uniemożliwia. Ja w swoim mp7 (ten sam system) wywaliłem ponad 10 butli GG i działa bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Generalnie nie ma zasady co do wielkości butli. Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 (edited) Ten Guarder jest najmocniejszym gazem jakim ma Azteko więc wątpię by ta MP9 długo na nim posłużyła. Odpisali że to jest zamiennikiem http://azteko.pl/green-gas-1000ml-p-35.html, będzie się nadawało? Edited September 4, 2012 by Dima666 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts