Ombre Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-08s_boyi.html Niby to chinol, ale wymienili mu pare części. Proszę o opinię. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Jeśli już zamierasz brać Boyi'e RK to radzę ci przeczytać ten temat: http://forum.wmasg.pl/topic/109597-rk-08-full-steel-vs-cm040c/ RK jest ładny z zewnątrz ale to Cyma przeważa w środku więc jeśli masz taki budżet to aj ci radze kupić cymkę i nawet jest tańsza :) http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-040c-cm.html Niech ktoś jeszcze się wypowie. Oczywiście ja podałem inną broń ale pomyśl też o innych a nie tylko nad 1 się zastanawiaj. i jeszcze to przeczytaj http://forum.wmasg.pl/topic/109559-rk-08-full-steel-boyipj/ Sam neistety miałem styczność tylko z Cymą 0.040 więc nie powiem ci która dla mnie lepsza bo RK Boyi na oczy nie widzialem (tego) więc ja ci tylko mówię, że większość ludzi poleca cymke i sam bym ją polecił bo mi się spodobała. Quote Link to post Share on other sites
_Sandro_ Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Według mnie, nie ma co zachwycać się elementami wewnętrznymi, bo prędzej czy później i tak wszystko zostanie w środku wymienione Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Według mnie, nie ma co zachwycać się elementami wewnętrznymi, bo prędzej czy później i tak wszystko zostanie w środku wymienione Nigdy nic nie wiadomo :) w CM 0.40 jedyne co wymienic na początek to lufa i masz super gnata w dobrej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 Ja namierzam się na tego: http://taktyczny.com/repliki-asg/karabiny-szturmowe/karabin-szturmowy-slr105-arsenal-aeg-pl-tactical.html A ten o który pytałem to tak z ciekawości, a nóż może kupiłbym po trochę niższej cenie niezlego Boyia. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Jakoś mi ta kolba nie pasuje do AK... :icon_confused: Na marginesie, musi być koniecznie AK? Jeśli nie to kup http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5351&name=ARES_-_G36K_-_AR-005, cena zbliżona do Twojego budżetu, a replika już z I grupy. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 Jakoś mi ta kolba nie pasuje do AK... :icon_confused: Na marginesie, musi być koniecznie AK? Jeśli nie to kup http://www.specshop....-_G36K_-_AR-005, cena zbliżona do Twojego budżetu, a replika już z I grupy. Wszystko, tylko nie G36 :) Nie czuję "pociągu" do tej broni.. Tamten Kałach z CA, więc chyba można się spodziewać dobrej jakoścI? Quote Link to post Share on other sites
RalphPL Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Od siebie dodam że w CM.040C przy nieodpowiednim dbaniu o szczerbinkę można szybko wyrobić jej podstawę (bo znalowa) przez co przestanie się trzymać w miejscu i zacznie wypadać. Moja kupiona w 2010 w drugiej połowie 2011 już zaczęła wypadać a się nią specjalnie jakoś nie bawiłem. Obecnie posiadam CM.048S i to samo się zaczyna dziać. Sam karabin jednak strzela do dziś na stockowych częściach, w tym roku trzeba było styki przeczyścić bo przestały łączyć przy spuście. Boyi nie miałem ale sam przymierzam się by kupić, ze względu na w pełni stalowe body w wersji S (choć gdyby Cyma robiła podstawę szczerbinki stalową to chyba zostałbym przy Cymie). Co do SLRa, kolega miał, przez jedne wakacje dość mocno wymęczył ją (40000 kulek, był opiekunem na obozie airsoftowym czy coś takiego), bardzo chwalił ale więcej nic nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) Ja namierzam się na tego: http://taktyczny.com...l-tactical.html A ten o który pytałem to tak z ciekawości, a nóż może kupiłbym po trochę niższej cenie niezlego Boyia. Nie kupiłbym go drugi raz.Replika w standardzie marui,to znaczy wszystko skręcane śrubkami.Montaż lufy(to całe kolanko co łączy lufę z korpusem)jest z plastiku.Raz przydzwonisz o drzewo i masz je do wymiany(a tego nigdzie nie ma).Poza tym silnik słaby,i porządnej sprężyny nie uciągnie. Edited September 15, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 Nie kupiłbym go drugi raz.Replika w standardzie marui,to znaczy wszystko skręcane śrubkami.Montaż lufy(to całe kolanko co łączy lufę z korpusem)jest z plastiku.Raz przydzwonisz o drzewo i masz je do wymiany(a tego nigdzie nie ma).Poza tym silnik słaby,i porządnej sprężyny nie uciągnie. Mówisz o Classic Army którego wysłałem? http://taktyczny.com/repliki-asg/karabiny-szturmowe/karabin-szturmowy-slr105-arsenal-aeg-pl-tactical.html Ogólnie jakie jest wasze zdanie na jego temat? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Nie kupiłbym go drugi raz.Replika w standardzie marui,to znaczy wszystko skręcane śrubkami.Montaż lufy(to całe kolanko co łączy lufę z korpusem)jest z plastiku.Raz przydzwonisz o drzewo i masz je do wymiany(a tego nigdzie nie ma).Poza tym silnik słaby,i porządnej sprężyny nie uciągnie. No proszę, nie dość, że z tą kolbą PASKUDNY, to jeszcze jakość wątpliwa. :maniak_zle: @Ombre, szkoda, że nie "leżą" Ci "Giety", bo te od ARES-a to niezłe repliki i jak dla mnie piękne. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 No proszę, nie dość, że z tą kolbą PASKUDNY, to jeszcze jakość wątpliwa. :maniak_zle: @Ombre, szkoda, że nie "leżą" Ci "Giety", bo te od ARES-a to niezłe repliki i jak dla mnie piękne. Wątpliwa jakość? Co masz na myśli? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) To co napisał Nicnitro, nie czytasz? Przecież nawet zacytowałem Jego post. :icon_eek2: Edited September 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) Wątpliwa jakość? Co masz na myśli? A po drugie to znal,znal i jeszcze raz znal.Za te pieniądze idzie na prawde dobre repliki dostać,chociażby kałachy od boyi. Recka tego selera: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/58541 Powała dobrze prawi.Gietki Aresa są świetne.Sam teraz zamawiam jak tylko znów będą w sklepach. Edited September 15, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Powała, możesz przestać wciskać ludziom repliki, które tobie się podobają? O gustach się nie dyskutuje, jednak wciskasz ludziom giety z uporem maniaka. Zrozum, nie każdy chce biegać z G36k. Ombre, to jest RK-08S sygnowane paskudnym logiem P&J na body, miałem do czynienia już z tą serią replik, kumpel posiada RK-02S z tej serii, i o ile z zewnątrz trzyma się dobrze, to elektryka w jego replice siadła kilkukrotnie w przeciągu pół roku (ciągłe problemy ze stykami), w związku z tym szukałbym RK w wersji full steel, ale nie z logiem P&J. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 Powała, możesz przestać wciskać ludziom repliki, które tobie się podobają? O gustach się nie dyskutuje, jednak wciskasz ludziom giety z uporem maniaka. Zrozum, nie każdy chce biegać z G36k. Ombre, to jest RK-08S sygnowane paskudnym logiem P&J na body, miałem do czynienia już z tą serią replik, kumpel posiada RK-02S z tej serii, i o ile z zewnątrz trzyma się dobrze, to elektryka w jego replice siadła kilkukrotnie w przeciągu pół roku (ciągłe problemy ze stykami), w związku z tym szukałbym RK w wersji full steel, ale nie z logiem P&J. A więc odradzasz PJ? No a ten Classic Army którego kilkukrotnie wysyłałem? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) (...) Powała dobrze prawi.Gietki Aresa są świetne.Sam teraz zamawiam jak tylko znów będą w sklepach. Ares jest w Specu dostępny. Powała, możesz przestać wciskać ludziom repliki, które tobie się podobają? O gustach się nie dyskutuje, jednak wciskasz ludziom giety z uporem maniaka. Zrozum, nie każdy chce biegać z G36k.(...) 1. Mam prośbę, nie wycieraj sobie buźki moją osobą, nie interesują mnie Twoje opinie o mnie. 2. Czytaj ze zrozumieniem, albo nie wypowiadaj się w ogóle. 3. Nie tylko ja piszę pochlebnie o Gietach - ditto. 4. Nie odradzałem Mu AK, tylko ten konkretny model. 5. Nie "wciskałem" Mu Giety tylko wskazałem dobrą replikę w granicach Jego budżetu. Wszystko na temat Twojej "wycieczki osobistej" do mnie. Edited September 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 tu masz najlepszy wybór: http://taktyczny.com/repliki-asg/karabiny-szturmowe/karabin-szturmowy-slr105-a1-arsenal-aeg-pl-compact.html od razu zmiana sprężyny na 120. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Ciekawa propozycja jeśli faktycznie stalowy jest nie tylko tłumik płomienia i pokrywa... :icon_wink: Określenie "metalowe" nie koniecznie oznacza "stalowe", ZnAl to też metal. Warto byłoby zapytać bezpośrednio w sklepie. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Jest całkowicie stalowy, od tłumika i body poprzez lufę. Nic nie jest wykonane z ZnAl lub aluminium. Tylko kolba nie jest składana, jak w cymie i chyba w boyu. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) No to @Ombre, dorzuć kasę i bierz - na odpowiedzialność Mati-ego... :icon_wink: Ps Szkoda, że nie ma MP5 stalowych, bo to po G36 moja druga miłość... :icon_mrgreen: Edited September 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 zdecydowanie lepszy. Ten czarny taktyczny CA jes aluminiowy. Środki to samo, tylko przy 300 fps warto tą sprężynę zmienić na 110 lub max 120 na tym silniku. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Jeśli łożyska ślizgowe, to 120 wytrzyma spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Szkoda, że nie ma MP5 stalowych MP5 SRC ma komorę zamkową ze stali. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) Znalazłem recenzję. Niestety nie zachęca do wydania niemal 6 stówek na dodatek bez kolby i akumulatora. :icon_confused: Edited September 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts