Bisman Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Wasze doznania z użytkowania tejże repliki :D Co sądzicie o tej replice? Czy warto ją kupować? http://gunfire.pl/product-pol-1152193312-JG1338.html Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) (...) Co sądzicie o tej replice?Czy warto ją kupować? http://gunfire.pl/pr...312-JG1338.html Na pierwsze pytanie, moje odczucie: paskudna krzyżówka G36 z M4/16, jeśli dobrze pamiętam była produkowana przez H&K na zamówienie armii USA. Na drugie pytanie: jeśli podoba Ci się, kupuj, replika II klasy, ale technicznie nie jest zła, choć uważam, że trochę za wysoka cena. Edit: Jedyna korzyść, że do tej repliki możesz stosować stanagi, są duuużooo tańsze od dedykowanych magazynków G36. Edited September 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
OneGP Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Cena się podwyższa przez te śmieszne risy + tłumik kolbę i adapter. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Jak nie podoba ci się zwykła gieta to ta jest dobrym wyjściem. Mam ją i mogę stwierdzić iż: -Tłumik działa na odwrót niż powinien. -Ris lata na prawo i lewo. -szyna kolby (czy jak to nazwać) szybko się luzuje. Quote Link to post Share on other sites
Bisman Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 A co sądziecie o tym http://gunfire.pl/product-pol-1152189535-Replika-karabinu-szturmowego-JG608.html ? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Typowa, podstawowa wersja tej repliki. Polecana. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) Osobiście wolałbym dołożyć 40.- PLN i kupić wersję G36K. Dłuższa lufa, większa prędkość wylotowa, lepiej wyważona i ładniejsza. Wersja C to obrzyn, sprawia wrażenie futurystycznych karabinków z Wojen Gwiezdnych. Ale jeśli podoba Ci się, to śmiało. Edited September 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Mam K i C. Jedyna różnica wersji z dłuższą lufą, to większy dyskomfort w ciasnym terenie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) Typowa, podstawowa wersja tej repliki. (...) Przepraszam za uwagę, ale wersja podstawowa to G36 niemal metrowej długości - to jest dopiero wiosło. Mam wersję najdłuższą i K - uważam, że w kurtzu już nie odczuwa się dyskomfortu przy manewrowaniu repliką. Chyba, że ktoś jest wzrostu J.K. :icon_wink: Edited September 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Miałem na myśli to, co napisałem - jest to wersja podstawowa tej repliki (najprostsza, pozbawiona dodatków, najtańsza) :). W moim przypadku różnica w użytkowaniu między standardową, długą wersją i wersją K, jest podobna do tej między K, i C. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) To się zgadza, bo długość zmniejsza się G63>G36k>G36C, co około 10 cm. Ale ja to odczuwam dopiero w CQB, więc w terenie używam głównie G36 "wiosło", a w CQB - MP5A3. Moja Pani, ponieważ "krasnoludek" biega po lesie z G36K, a w CQB z MP5K[Galxy]. :icon_biggrin: Edited September 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Ja tam nie czuję różnicy. Wygodniej mi z C,a jakimś krasnalem nie jestem. Kwestia tego jak się trzyma replikę raczej (przynajmniej dla mnie). Quote Link to post Share on other sites
Bisman Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 Ja potrzebuję repliki koło 400-500 zł do CQB jak i do otwartych przestrzeni (las). Chciałbym abym mógł zainstalować dodatkowe wyposażenie (lataki lasery i inne bajery :D ) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 To kup G36C JG. Wpierw prec lufa i gumka HU,a później baw się w "choinkę". Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) Jeśli już [JG] to ja jednak polecam G36K. W lesie długość nie ma takiego znaczenia, a w CQB złożysz kolbę i będzie OK, a więcej miejsca na zamontowanie "bajerów" (dolna szyna i długi chwyt). Edited September 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Bisman Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 Dzięki chyba się zdecyduję na JG G36k. Fakt na początek zainwestuję w częsci bo troszkę za mało FPS. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Preclufa i uszczelnienie. Ostatnio miałem taki przykład, kupiłem MP5J - "fabrycznie" 360 fps, potwierdzone na chrono przed pierwszym użyciem. Po dobrym uszczelnieniu przez dobrego serwisanta - 380 fps. Quote Link to post Share on other sites
Bisman Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 Ile może kosztować takie uszczelnienie? Jestem w tym trochę zielony :D Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Masz zamiar strzelać się również w budynkach? Precka to dobry pomysł, tak czy siak (i nie chodzi o to, że minimalnie podnosi FPSy). Ale weź pod uwagę, że jedyna różnica jaką przyniesie Ci 380 FPS zamiast 360 polega na tym, że o strzelankach w budynkach będziesz mógł jedynie poczytać na forum*. Bo różnicy w osiągach nie odczujesz. 360 FPS to praktycznie idealna liczba na początek - zarówno skutecznie podziałasz w lesie, jak i powinieneś móc brać udział w większości rozgrywek w budynkach. * - Chyba, że w Twojej okolicy są inne obostrzenia związane z rozgrywkami w budynkach. Quote Link to post Share on other sites
Bisman Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 Na razie nie obowiązuja żadne ustalenia co do ilości FPS w budynkach tylko mój kolega ma zakaz z 600 FPS Dragunov :D Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) Na razie nie obowiązuja żadne ustalenia co do ilości FPS w budynkach tylko mój kolega ma zakaz z 600 FPS Dragunov :icon_biggrin: Sprężyna w cqb no ładnie :icon_razz:. Co do tej giety dobrze dokupić nową gume g&g zielona lub systema energy co do luf to wiem że promyk jest najlepszy a za mniejsze pieniądze to chyba systema była ale głowy nie dam :icon_biggrin:. Dodaje filmik z wymianą gumki i lufy aby nie było pytań co i jak potem. http://www.youtube.com/watch?v=qg0DX1ae36Q&list=FLyld7_0zuORfLIlGvVhGFiw&index=21&feature=plpp_video Edited September 15, 2012 by Reegz Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 @Bisman, weź pod rozwagę fakt, że coraz częściej występują ograniczenia w CQB <350 fps i jest to tendencja rosnąca (dyskusyjne czy słuszna, na wojnie nikt nie zmienia broni wchodząc do budynku), więc możesz napotkać trudności w uczestniczeniu w imprezach, gdzie takie ograniczenia istnieją, a chyba nie poprzestaniesz na strzelaniu się z kumplami z podwórka. Tak, jak napisał Logan, 360 fps, to bardzo dobry parametr na początek. Później dokupisz sobie broń boczną <350 fps i podejmiesz tuning repliki głównej. Quote Link to post Share on other sites
Bisman Posted September 16, 2012 Author Report Share Posted September 16, 2012 Rozumiem,w takim razie chyba sobie odpuszczę tuning dopóki nie dokupię "boczniaka". Myslałm nad kupnem G36k używanej tylko boję się kupować bo się nie znam. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Kupno używanej repliki zawsze wiąże się z ryzykiem. Niekiedy kupisz używkę, która będzie Ci bardzo długo i wdzięcznie służyć. Innym razem kupisz sypiącą się replikę, której koszt przywrócenia do stanu używalności będzie wyższy niż różnica w cenie między tą używką, a nowym egzemplarzem. Jeśli masz w swojej okolicy jakiegoś magika od replik (a mieszkasz we Wrocławiu więc nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem tam takowego), to możesz pokusić się o kupno używki. Quote Link to post Share on other sites
Bisman Posted September 16, 2012 Author Report Share Posted September 16, 2012 I tu mam dylemat bo moge kupić G36k CA za 500 zł http://wmasg.pl/pl/consignment/show/342569 tylko nie wiem na co zwrócić uwage przy zakupie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts