Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Karabin JG1338

Recommended Posts

(...) Co sądzicie o tej replice?

Czy warto ją kupować? http://gunfire.pl/pr...312-JG1338.html

Na pierwsze pytanie, moje odczucie: paskudna krzyżówka G36 z M4/16, jeśli dobrze pamiętam była produkowana przez H&K na zamówienie armii USA.

Na drugie pytanie: jeśli podoba Ci się, kupuj, replika II klasy, ale technicznie nie jest zła, choć uważam, że trochę za wysoka cena.

Edit:

Jedyna korzyść, że do tej repliki możesz stosować stanagi, są duuużooo tańsze od dedykowanych magazynków G36.

Edited by Powała

Osobiście wolałbym dołożyć 40.- PLN i kupić wersję G36K. Dłuższa lufa, większa prędkość wylotowa, lepiej wyważona i ładniejsza. Wersja C to obrzyn, sprawia wrażenie futurystycznych karabinków z Wojen Gwiezdnych.

Ale jeśli podoba Ci się, to śmiało.

Edited by Powała
Typowa, podstawowa wersja tej repliki. (...)

Przepraszam za uwagę, ale wersja podstawowa to G36 niemal metrowej długości - to jest dopiero wiosło. Mam wersję najdłuższą i K - uważam, że w kurtzu już nie odczuwa się dyskomfortu przy manewrowaniu repliką. Chyba, że ktoś jest wzrostu J.K. :icon_wink:

Edited by Powała

To się zgadza, bo długość zmniejsza się G63>G36k>G36C, co około 10 cm. Ale ja to odczuwam dopiero w CQB, więc w terenie używam głównie G36 "wiosło", a w CQB - MP5A3.

Moja Pani, ponieważ "krasnoludek" biega po lesie z G36K, a w CQB z MP5K[Galxy]. :icon_biggrin:

Edited by Powała

Masz zamiar strzelać się również w budynkach? Precka to dobry pomysł, tak czy siak (i nie chodzi o to, że minimalnie podnosi FPSy).

Ale weź pod uwagę, że jedyna różnica jaką przyniesie Ci 380 FPS zamiast 360 polega na tym, że o strzelankach w budynkach będziesz mógł jedynie poczytać na forum*. Bo różnicy w osiągach nie odczujesz.

360 FPS to praktycznie idealna liczba na początek - zarówno skutecznie podziałasz w lesie, jak i powinieneś móc brać udział w większości rozgrywek w budynkach.

* - Chyba, że w Twojej okolicy są inne obostrzenia związane z rozgrywkami w budynkach.

Na razie nie obowiązuja żadne ustalenia co do ilości FPS w budynkach tylko mój kolega ma zakaz z 600 FPS Dragunov :icon_biggrin:

Sprężyna w cqb no ładnie :icon_razz:.

Co do tej giety dobrze dokupić nową gume g&g zielona lub systema energy co do luf to wiem że promyk jest najlepszy a za mniejsze pieniądze to chyba systema była ale głowy nie dam :icon_biggrin:.

Dodaje filmik z wymianą gumki i lufy aby nie było pytań co i jak potem.

http://www.youtube.com/watch?v=qg0DX1ae36Q&list=FLyld7_0zuORfLIlGvVhGFiw&index=21&feature=plpp_video

Edited by Reegz

@Bisman, weź pod rozwagę fakt, że coraz częściej występują ograniczenia w CQB <350 fps i jest to tendencja rosnąca (dyskusyjne czy słuszna, na wojnie nikt nie zmienia broni wchodząc do budynku), więc możesz napotkać trudności w uczestniczeniu w imprezach, gdzie takie ograniczenia istnieją, a chyba nie poprzestaniesz na strzelaniu się z kumplami z podwórka.

Tak, jak napisał Logan, 360 fps, to bardzo dobry parametr na początek. Później dokupisz sobie broń boczną <350 fps i podejmiesz tuning repliki głównej.

Kupno używanej repliki zawsze wiąże się z ryzykiem. Niekiedy kupisz używkę, która będzie Ci bardzo długo i wdzięcznie służyć. Innym razem kupisz sypiącą się replikę, której koszt przywrócenia do stanu używalności będzie wyższy niż różnica w cenie między tą używką, a nowym egzemplarzem.

Jeśli masz w swojej okolicy jakiegoś magika od replik (a mieszkasz we Wrocławiu więc nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem tam takowego), to możesz pokusić się o kupno używki.