Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ochrona oczu..

Recommended Posts

Witam mam pewien problem a mianowicie nie wiem czy kupić gogle czy okulary.. interesuję mnie gogle albo okulary do 100zł.. co polecacie jakie produkty? Martwi mnie jedno ze przy wiekszym wstrząsie gogle będa spadać i za każdym razem będe musiał je podnosić i zakładać.. więc nie wiem co wybrać ... jak wyżej napisałem do 100zł.. mogą być okulary na gumkę jak gogle.Proszę o wasze propozycję jestem także zainteresowany kupnem okularów lub gogli nie wiem do czego należą bolle cobra...

Za jaką cenę? Przecież podałem Ci nazwę dobrych gogli za 50-60zł. Raczyłeś ich chociaż poszukać? Za 109zł jeszcze niedawno były do kupienia nowe gogle Revision Locust - też z dwoma szybkami itd. ,teraz kosztują po 140zł,ale to też dobra cena. Pamiętaj,że na ochronie oczu nie powinno się oszczędzać. Nowego oka nie kupisz.

Oczywiście oglądałem i są dość ciekawe. A jaką cene proponujecie za dobre gogle ? tylko taką nie w cenie repliki :icon_biggrin: ,a do okularów jakoś nie mam zaufania ,bo to wkońcu okulary i one napewno nie będą się tak dobrze trzymać.. A gogle to gogle.. Jeszcze jakieś dobre modele?

A takie coś?? Czy lepiej wziaść markowe bolle albo inne ess tylko na nie mnie nie stać..

A co powiecie na te?

http://allegro.pl/go...2622635707.html

http://allegro.pl/bolle-commander-oryginalne-gogle-balistyczne-nato-i2626963772.html

Edited by m3dykk1

Te co dałeś też są OK,ale wolałbym dołożyć niewiele i kupić sobie Locusty. Za 139zł na allegro masz nówki ;) Za 155zł w komisie z kolei stoją okulary ESS Crossbow. Też dwie szybki w zestawie,etui i gumka nawet. Tylko okulary najlepiej przymierzyć przed kupnem bo powinny być dobrze dopasowane. Tak żeby kulka od dołu/tyłu/boku nie wleciała (no,a z tym ciężko czasem).

Wolał bym nowe a te Revision Locust są oczywiśce z atestem balistycznym i są firmowe a nie tanie byle co?? I właśnie to jest problem ,bo ich raczej nie przymierze ,bo nie mam jak.. więc chyba musze zaryzykować.Nie no rozumiem tylko ja jestem bardzo szczupły i dlatego się obawiam.. zresztą mojemu koledzie jutro przyjdą i sam zobacze .. narazie jestem zainteresowany kupnem tych bolli ,albo Locusty ,tylko nie wiem które lepsze.Oby dwie klasy są wytzymałości B zapewne..

Edited by m3dykk1

Oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś gogle używał z czapką, lub kapelutkiem, a nawet turbanem... :icon_wink:

Jeśli chodzi o hełm, to większość graczy airsoftowych go nie posiada i nie musi. Ja po prostu używam go w CQB, ze względu na brak dodatkowej amortyzacji jaką daje czupryna. Po prosty należę do grupu "owłosionych inaczej"... :icon_lol:

Edited by Powała

:icon_razz: no tak ;p hahah :icon_wink: no więc się zdecyduję na bolle commander bo x500 chyba sa po demobiliu ... Już wszystko wiem o x500, odpowiedź:"gogle są nowe z demobilu. czyli: ktoś dostał, ale nie używał" ,warto ryzykować czy kupić lepiej te commander w 100% nowe?

Edited by m3dykk1

ESS ICE według mnie nie opłaca się teraz kupować (bez przymierzenia). Za nieco ponad 150zł można już dostać sprowadzane z USA ESS Crossbow z dwoma szybkami,gumką itd. i np. u mnie o wiele lepiej leżą niż ICE.

m3dykk1 wybierz gogle niskoprofilowane. X500 są duże. Lepsze wg mnie będą defender lub Locusty (jeśli możesz dołożyć trochę).

Niestety ,już kupiłem http://allegro.pl/bolle-commander-oryginalne-gogle-balistyczne-nato-i2626963772.html

Zobaczymy co będzie a z kasą to chciałem nie tak bardzo szaleć .. jeszcze muszę mundur kupić i wyposażenie.. Dlatego te wybrałem, mam nadzieję ,że będą dość dobre.A właśnie gdzie najlepiej kupić mundur polski? chodzi o maskowanie leśny wz 93 podajże i hełm.. No i jak by był to pustynny z afganistanu ,ale cieżko go złapać.No i ze mna problem jest bo jestem nieforemny ,że tak powiem ;P na swój wiek jestem szczupły i cieżko dobrać rozmiar... 82/173 (klatka/wzrost) ,Chociaż klatke mogę do 85 rozmiaru nosic.