Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 czy HK416 od GFC?

Recommended Posts

Witam,

myślę o kupnie GFG09 (http://allegro.pl/gfc-colt-m4-s-system-full-metal-mosfet-i2615399490.html#tabsAnchor).

Prośba o wasze opinie w temacie tej repliki. Czy mieliscie z nia jakies problemy? Czy trzeba ja jakos specjalnie tuningowac aby osiagac przyzwoite rezultaty - prec lufy, etc.? (o mosfecie nie pisze bo jest juz w stocku).

ewentualnie mysle tez o HK416 (http://allegro.pl/gfc-hk416-full-metal-mosfet-hk-416-sk-i2615399666.html) i w jej wpyadku mam podobne pytania :)

z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

dzieki za komentarze!

tylko wlasnie problem w tym ze te 850-900 zl to jest moj sufit cenowy (i tak juz podniesiony :P ). dlatego dolozenie 200 zl nie wchodzi raczej w gre :)

pytanko, poniewaz wasze posty byly raczej o nastawieniu negatywnym, uwazacie ze te modele sa raczej nie godne polecenia?

z gory dzieki :)

O KWA slyszalem i czytalem duzo dobrego.. ale powiem szczerze.. te riski mnie mocno kusza :) mam koli i gripa wiec chcialbym od razu kupic replike i moc je zalozyca nie musiec wydawac kolejne 2-3 stowki na wspomniany montaz. Z dodatkowych wydatkow, ktore jestem gotow poniesc to: gumk hop-siup i preclufa.

Mocno sklaniam sie ku HK416 po opinii Admina jak i przeczytaniu artykulu o wyborze repliki (cz. III).

Niemniej czekam na wasze dalsze opinie i dziekuje za tak liczne odpowiedzi :D

Pozdr

B.

Mocno sklaniam sie ku HK416 po opinii Admina jak i przeczytaniu artykulu o wyborze repliki (cz. III).

Nie sugeruj się podpisem "administrator", gdyż jest to jedynie moja funkcja na forum, która nic nie mówi o moim doświadczeniu.

Niemniej jednak miałem przyjemność niejednokrotnie bawić się replikami GFC/JG tej generacji i nie mam im nic do zarzucenia pod kątem stosunku jakości do ceny.

Fakt faktem, od tamtej pory pojawiło się trochę innych replik serii M w tej cenie, z którymi już nie jestem na bieżąco (np. WE, o którym jedynie co nieco czytałem).

Pozdrawiam.