Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Spalony gearbox? HK416 GFC

Recommended Posts

Witam,

Właśnie naprawiałem koledze wtyczke w GF416F. Jako, że ma kable niskooporowe, z których każdy jest taki sam, z rozpędu odciąłem starą wtyczke i zapomniałem oznaczyć +/-. Później metodą na chybił trafił sprawdziłem, który jej który i zrobiłem dwukrotnie zwarcie na układzie. Nie wiem czy replika nie działała już wcześniej, ale teraz po zlutowaniu nie działa na pewno. Podczas zwarcia słychać było jak gearbox próbował obrócić. Teraz replika zachowuje się tak jakby nie była podłączona do zasilania. Czy możliwe jest, że spaliłem gearbox? Co mogło się stać i co moge zrobić?

P.S. Akurat jutro szykowała się niezła strzelanka...

Edited by Leonidas39

Nie wiem jak baaaaaaaaaaardzo musiały być spalone styki, aby była zerowa reakcja. Węgiel, węgiel Panie. W sumie na węglu się znam, bo z Wałbrzycha jestem... Generalnie spięcia są najgorsze dla baterii. Repliki najczęściej mają w głębokim poważaniu je. W ekstremalnych sytuacjach może polecieć silnik. Ale to przy umierających mosfetach. Ale tak naprawdę nasze gdybanie jest nic nie wartę. Po prostu rozkręć replikę. Ja bardziej stawiam na beznadziejnie zarobione wtyki i nie stykają po prostu. Ale mogę się mylić.