maria1969 Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 (edited) Witam, dzisiaj myłem swoją replikę wyłołem GB oczyśćiłem go wilgotna szmatką potem sycha dalem go do wyschnięcia tak samo zrobiłem z resztą. Po wyczyśczeniu odczekuje chwilę i podłączam batkę naciskam na spust nieraaguje dotykam batke jest ciepła wręcz bardzo ciepła więc szybko ja odłączyłem. kiedy to robiłem zauważyłem że poszła mała iskierka pomiędzy złączkami. CO może być winne temu problemowi? albo co się stało? Edited September 25, 2012 by maria1969 Quote Link to post Share on other sites
lego432 Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Mogłeś doprowadzić do zwarcia kabli,i spalić baterię/bezpiecznik(zależy od miejsca zwarcia) I po co myłeś replikę?! Quote Link to post Share on other sites
maria1969 Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 Dzięki za tak szybką odpowiedz, ale jak tylko ostygła batka to to spróbowałem jeszcze raz podłączyć batkę no i wszytko już hulało jak marzenie batka zrobiła sie tak ciepla jak wtedy dopiero po wytrzeleniu około 280 kulek w ciągu 10 min. więc chyba jest dobrze a batke i tak mam zamiar w tym tygodniu zmienić na lipo. A myłem replikę ponieważ, na ostatnim spotkaniu miała nie zapowiedziane nyrkowanie w rzeczce o głębokości około 20 cm. a oprucz wody to jeszcze troche piasku znią sie wślizgło, więc ją otwarłem i faktycznie było troche piasku na GB i ściankach, więc wytarłem. Quote Link to post Share on other sites
lego432 Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 trzeba było jakimś powietrzem w sprayu a nie wodą. Quote Link to post Share on other sites
maria1969 Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 (edited) To było troche więcej niż powietrze w sprayu może pociagnąć :icon_wink:(na obudowie od środka nie na GB), ale wszystko jest wporządku, a ja tego nie robiłem wodą tylko wacikami do uszu sam GB, lufę oraz pokrywe zamka szmatką wilgotną a potm suchą a woda to tylko sama obudowe. Edited September 25, 2012 by maria1969 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Jak bateria Ci się grzeje po 280 kulkach, to masz zwarcie lub tragiczne kable. Zanim zmienisz baterię na Li-Po, zatroszcz się o kable wyższej jakości, na przykład modelarskie. Doskonałej jakości kable modelarskie znajdziesz za 15zł na stronie www.nastik.pl. Quote Link to post Share on other sites
maria1969 Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 (edited) W tym tygodniu raczej nie zmienie kabli ponieważ sewisant z naszej okolicy nie ma czasu maże w weekend ale nie malże w przyszłym tygodniu zmieni mi kable oraz wtyki na tdeans. Ps, było to niemalże ciągłe wystrzelenie 280 kulek z przerwami na 4 może 7 sekundowe odsapnięcie. Edited September 25, 2012 by maria1969 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Jeżeli masz replikę z kostką stykową na zewnątrz gearboxa, to kable możesz spokojnie i łatwo samemu zmienić. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 I po co myłeś replikę?! a co w tym złego i dziwnego? Quote Link to post Share on other sites
lego432 Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 woda=przewodnik,ja w tym dużo widzę złego i dziwnego,np.rdzewienie części,możliwe zwarcia,itp. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 (edited) Kto normalny myję GB. Ja po spotkaniu na piaskowni wycierałem chińskie smary na sucho i nowe nałożyłem. Zwarcie na kablach( za 10zł dostaniesz w sklepie modelarskim 1mb nowych porządnych), zmiana baterii mało co da. Postaraj się wysuszyć GB i nałożyć nawet wazeliny. Razem z lipolem (w sklepie modelarskim) możesz zamówić nowe kable i wtyczki(T Dean) :wink: . Edited September 25, 2012 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
maria1969 Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 (edited) Napisałem że GB niemyłem wodą tylko wycierałem patyczkami do uszu, a wodą to obudowe zrobiona z ABSu, aaaaaaa i użyłem wilgotnej szmatki do do wytarcia znalowych (a jak każdy wie znal nie rdzewieje) części czyli lufy oraz komory zamkowej (replika AUG) Edited September 25, 2012 by maria1969 Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 A to zwracam honor. Ale maźnij trochę po zębatkach i tłoku. No i przede wszystkim nowe kable. Quote Link to post Share on other sites
maria1969 Posted September 25, 2012 Author Report Share Posted September 25, 2012 Ja wogule GB nie otwierałem, ponieważ mam jeszcze gwarancje, a GB czyściłem ponieważ z zewnątrz był strasznie ubrudzony oraz w szparkach. A kable i batka to jeżli znajdę kagoś kto mi to zrobi, to w tym tygodniu już nowe wszystko będzie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 woda=przewodnik,ja w tym dużo widzę złego i dziwnego,np.rdzewienie części,możliwe zwarcia,itp. ta? mhm. chiński znal aż sra rdzą od wody. kable też - od razu zwarcie i pożar. muszę powiedzieć mojej replice, że ma nie działać po kąpieli. Kto normalny myję GB. Ja. po każdym dużym strzelaniu na piachu/w wodzie. z piachu go myję. wilgotną szmatką. łojesu? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 woda=przewodnik,ja w tym dużo widzę złego i dziwnego,np.rdzewienie części,możliwe zwarcia,itp. Mhmhm, a jak dociera się nowe silniki? W wodzie.... W myciu repliki nie ma nic dziwnego, każdy powinien o nią dbać. Quote Link to post Share on other sites
lego432 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Dobra,mój błąd...zrozumiałem to"mycie repliki"trochę inaczej niż wy,ale ok..a co do tego docierania silnika powiedz jeszcze o jaki silnik chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts