Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

co sie stało?

Recommended Posts

Witam, dzisiaj myłem swoją replikę wyłołem GB oczyśćiłem go wilgotna szmatką potem sycha dalem go do wyschnięcia tak samo zrobiłem z resztą. Po wyczyśczeniu odczekuje chwilę i podłączam batkę naciskam na spust nieraaguje dotykam batke jest ciepła wręcz bardzo ciepła więc szybko ja odłączyłem. kiedy to robiłem zauważyłem że poszła mała iskierka pomiędzy złączkami. CO może być winne temu problemowi? albo co się stało?

Edited by maria1969

Dzięki za tak szybką odpowiedz, ale jak tylko ostygła batka to to spróbowałem jeszcze raz podłączyć batkę no i wszytko już hulało jak marzenie batka zrobiła sie tak ciepla jak wtedy dopiero po wytrzeleniu około 280 kulek w ciągu 10 min. więc chyba jest dobrze a batke i tak mam zamiar w tym tygodniu zmienić na lipo.

A myłem replikę ponieważ, na ostatnim spotkaniu miała nie zapowiedziane nyrkowanie w rzeczce o głębokości około 20 cm. a oprucz wody to jeszcze troche piasku znią sie wślizgło, więc ją otwarłem i faktycznie było troche piasku na GB i ściankach, więc wytarłem.

To było troche więcej niż powietrze w sprayu może pociagnąć :icon_wink:(na obudowie od środka nie na GB), ale wszystko jest wporządku, a ja tego nie robiłem wodą tylko wacikami do uszu sam GB, lufę oraz pokrywe zamka szmatką wilgotną a potm suchą a woda to tylko sama obudowe.

Edited by maria1969

W tym tygodniu raczej nie zmienie kabli ponieważ sewisant z naszej okolicy nie ma czasu maże w weekend ale nie malże w przyszłym tygodniu zmieni mi kable oraz wtyki na tdeans.

Ps, było to niemalże ciągłe wystrzelenie 280 kulek z przerwami na 4 może 7 sekundowe odsapnięcie.

Edited by maria1969

Kto normalny myję GB. Ja po spotkaniu na piaskowni wycierałem chińskie smary na sucho i nowe nałożyłem. Zwarcie na kablach( za 10zł dostaniesz w sklepie modelarskim 1mb nowych porządnych), zmiana baterii mało co da. Postaraj się wysuszyć GB i nałożyć nawet wazeliny. Razem z lipolem (w sklepie modelarskim) możesz zamówić nowe kable i wtyczki(T Dean) :wink: .

Edited by komandoczołg

Napisałem że GB niemyłem wodą tylko wycierałem patyczkami do uszu, a wodą to obudowe zrobiona z ABSu, aaaaaaa i użyłem wilgotnej szmatki do do wytarcia znalowych (a jak każdy wie znal nie rdzewieje) części czyli lufy oraz komory zamkowej (replika AUG)

Edited by maria1969

woda=przewodnik,ja w tym dużo widzę złego i dziwnego,np.rdzewienie części,możliwe zwarcia,itp.

ta? mhm. chiński znal aż sra rdzą od wody. kable też - od razu zwarcie i pożar. muszę powiedzieć mojej replice, że ma nie działać po kąpieli.

Kto normalny myję GB.

Ja. po każdym dużym strzelaniu na piachu/w wodzie. z piachu go myję. wilgotną szmatką. łojesu?