BlackWar Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Witam, poszukuję szyny montażowej na lunetę do G36K. Coś mniej więcej jak na fotce http://wmasg.pl/var/images/text/196848/19/3.JPG Gdzie mogę dostać coś takiego ? :) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 O ile się nie mylę ( a mylić się mogę ) Są lunety ze zintegrowaną szyną. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Na zdjęciu pokazana jest standardowa krótka szyna, taka jak montuje się do chwytów przednich w replikach M4/M16 :). Quote Link to post Share on other sites
BlackWar Posted September 26, 2012 Author Report Share Posted September 26, 2012 Czyli coś takiego powinno zadziałać ?? :D allegro.pl/metalowa-szyna-montazowa-m4-na-chwyt-transportowy-i2648880597.html Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Ale będzie bardzo wysokie. Quote Link to post Share on other sites
BlackWar Posted September 26, 2012 Author Report Share Posted September 26, 2012 więc co polecacie ? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Nie wiem czy taką dasz radę zablokować na szynie, a jeśli nawet, to może zasłaniać obraz z lunety. Ta na zdjęciu o szyna tego typu: http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/montaze-szyny-montazowe/polimerowe-szyny-do-ergonomicznego-chwytu-przedniego-acm.html Przy czym zrobiona z metalu i dedykowana do standardowych chwytów przednich, nie wiem czy jest jakaś różnica w budowie. Quote Link to post Share on other sites
BlackWar Posted September 26, 2012 Author Report Share Posted September 26, 2012 chyba nie bardzo byłaby możliwość zablokowania tego na szynie :/ rozważam jeszcze wersję dowiercenia specjalnych otworów na śruby ale nie wiem czy nie osłabi to w znacznym stopniu konstrukcji uchwytu Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Tylko czy jest sens wiercić - napisz lepiej w Komisie, czy komuś po domu nie wala się zwykła szyna, taka jak mówiłem wyżej*, wraz z nakrętką i śrubą (albo o nakrętkę i śrubę zadbaj we własnym zakresie). Praktycznie każda szyna krótka tego typu powinna tam pasować, a to są kwestie groszowe :). * - jeśli pasuje Ci rozwiązanie pokazane na zdjęciu, rzecz jasna. Quote Link to post Share on other sites
BlackWar Posted September 26, 2012 Author Report Share Posted September 26, 2012 Ok, dzięki za wszystkie informacje :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Przecież to zwykły kawałek szyny wygrzebany pewnie z szuflady przykręcony dowolną śrubką z pasującą nakrętką przez otwór w rączce. Może to być szyna taka jak podano a może być zupełnie inna, DOWOLNA inna. To nie jest jakiś dedykowany zestaw ani nic, to chałupnicza prowizorka. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 To zdjęcie przedstawia moją replikę - siłą rzeczy wiem co tam jest zamontowane ;). Ale masz rację i dlatego też napisałem to: Praktycznie każda szyna krótka tego typu powinna tam pasować, a to są kwestie groszowe :icon_smile:. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts