Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AEG do 600zł.

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Chciałbym się dowiedzieć conieco od Was jakich replik używacie/ i jakie polecacie do 600 zł. Naczytałem się sporo tematów, ale w większośći polecaną rzeczą była Gieta JG (nie bardzo mnie kręci, ale jeśli ktoś może to niech napisze zalety/wady).

Więc poszukuję dobrej repliki do 600zł która będzie niezawodna i zarazem dosyć mocna. Replika będzie brała udział w walkach w lesie, gdyż do CQB już mam moją mp5.

Co powiecie o tym:

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-02-full-metal-boyi.html

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-05-full-metal-boyi.html

Proszę Was o wystawianie innych replik w moim przedziale cenowym lub komentowanie tych które ja lub inni wystawili.

Edited by Kemonator

Powinienem, faktycznie :D:

-Boyi - podobno bardzo ładnie wygląda i podobno jego bebechy już nie odstępują tak bardzo Cymie

-Cyma 0.4x - pancerny GB, bardzo tolerancyjny przy tuningu, przyzwoity wygląd

-JG G36 - sprawdzona konstrukcja o wytrzymałym geaboxie

Jest jeszcze Cyma 003, ale nie miałem jej w łapach, jakkolwiek zbiera dużo pozytywnych opinii.

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-045-cm.html Cymka która nie przekracza budżetu. Bawiłem się taką tydzień. Wykonanie świetne, masywne, solidne,ładne GB to każdy zna, dobra i podatne na tuning, mimo że to wersja krótka strzela celnie i dalej niż g36 jg. Dla mnie bardzo wygodna. Polecam na wstępie dobą ładowarkę i minimum 9.6V do tej repliki. Z D Boyi nie maiłem kontaktu ale podobno lepiej wykonany tylko bebechy ciutek słabsze ale też bardzo porządne.
Guest Graszczur

-Cyma 0.4x - warto dodać, że z zewnątrz lubią się tak trochę sypać. Zwykle jakieś pierdoły, jak podstawa szczerbinki czy rozklekotany w empepiątce selektor ognia, no ale nie za ciekawie to wygląda

Cm 045 - widzialem, fajna cena ale broń której aktualnie nie szukam - krótka :icon_biggrin: Teraz chcę prawdziwą giwerę w odwecie do mojej mp5 :icon_smile:

Sam mysle o rk boyi ale które? Bo jak czytam to 5 i 2 się nie różni znacznie a cena to 60zl wiecej/mniej więc które lepsze?

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-02-full-metal-boyi.html

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-05-full-metal-boyi.html

Edited by Kemonator

Z tą cm.045 to bym uważał. Może i faktycznie gearbox niezniszczalny jak w każdej z wyższych cym, ale jest kilka ale. Zarówno jakość jak i grubość ZnAlu, z którego jest wykonany uchwyt dekla to chyba jakiś żart ze strony chińczyków - wystarczy mocniej ruszyć repliką z podniesionym deklem żeby mocowanie się urwało. Druga sprawa to żałosna bateria, do tych 410FPS powinna być minimum 9,6v. Ta, która jest w zestawie (8,4V), świeżo naładowana przy niższych temperaturach może zdechnąć po oddaniu 50 strzałów.

Tak więc bez zastanowienie bierz RK Boyia :) Lepsze materiały i w zestawie bateria 9,6v.

Hehe ale mnie zaskoczyła jedna odpowiedź od AthEghterna. Szukałem steyr'ów i widziałem tylko CA albo TM za astronomiczne sumy a w żadnym sklepie nie widziałem steyra JG :icon_biggrin: Broń fajnie wygląda ale co do osiągów, mógłbyś się rozpisać? I tak raczej wezmę rk 02 ALE ten steyr strasznie przypadł mi do gustu [Może w przyszłości];)

Jeszcze jedno pytanie.

Jeśli tuningować to co dać do rk 02 tak żeby moc skoczyła do 420-430 fps. Odrazu wymienię gumkę bo mam zielonego GG jeszcze ale pozatym co? Jaką dać sprężynę i jaką lufkę precyzyjną (proszęnie pisać o promyku [cena]) Jest może jakaś lufa dobra, a zarazem tańsza? I co jeszcze zmienic aby było fajnie :icon_smile: A jeszcze jedno - Jakie ris'y dokupić, czy te do AK47 wejdą (wiem, że głupie pytanie bo raczej tak :icon_biggrin:, przecież to ak ale wolę się upewnić)

Edited by Kemonator

Ja również polecam steyr'a od JG, dlaczego? Dlatego że jest piękny, osiągi ma dobre, jak gieta od jg, w środku jest to samo. Na strzelance jest się wyjatkowym. Mozesz go dostać na zbrojowni za 500 zł (do niedawna była promocja i kosztował 450) NIE bierz z lunetą, ta luneta to kicz w JG, dlatego zabrałem z szyna ponieważ w przyszłości masz wybór co do celownika.

Guest Graszczur

Bo RK-02 to przecież jedna z wersji AK. Ja tylko potwierdziłem Twoje zdanie, a Ty już przymierzasz się do czczej dyskusji. Ileż w Tobie niezrozumiałej agresji...

Gdzieś ty się doszukał w moim poście agresji?

A lunetka w augu jest bardzo fajna, o niebo lepsza od tej w G36

Edited by Graszczur