badii8 Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Witam, z racji tego że kamizelek i ich pochodnych jest w pi. Chciał bym się Wam zapytać co polecacie bo sam nie mogę sie zdecydować ;/. Potrzebuję kamizelki która będzie w miarę wygodna, która nie będzie latać w te i z powrotem, i żeby to nie była kamizelka tylko na niedzielne strzelanki. Cena lepiej żeby nie przekraczała 400zł. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 (edited) Na niedzielne strzelanki przy takim budżecie lepiej niż kamizelkę wziąć pas PT 3 od miwo- military.net do tego szelki ST 2 ładownice na magi jakie potrzebujesz, na radio, dwa carga średnie, coś na wodę np. camelbag lub manierka z pokrowcem i styka. Edited September 29, 2012 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Czy 400 na kamizelkę czy do tego chcesz w tej kwocie dodać ładownice? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 i żeby to nie była kamizelka tylko na niedzielne strzelanki. Na niedzielne strzelanki przy takim budżecie lepiej niż kamizelkę wziąć pas PT 3 od miwo- military.net :zastanawia:. Może plate carrier z miwo. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 A to kolega wspominał coś o płytach? Bo ja nie zauważyłem. Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted September 29, 2012 Author Report Share Posted September 29, 2012 Płyty nie muszą być, tzn nie musi być możliwości ich włożenia ;) Tak, 400zł tylko na kamizelkę. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Sekcyjny z MiwoP i do tego jakieś pasujące ładownice, cargo, apteczka zrywana i pierdolety. Będzie banglać. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 A co powiecie o kamizelce Bielik z miwo-military? http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,628/KAMIZELKA-ZINTEGROWANA-KZ-10-BIELIK Ktoś miał z nią styczność,jak wykonanie i czy się sprawdza? Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Jeśli koniecznie potrzebujesz zamiennika dla KLV (pod wkłady), to możesz kupić. W przeciwnym wypadku jest milion pińcet lepszych rozwiązań. Quote Link to post Share on other sites
iwo303 Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 ksp-12 na miwo praszka i lubliniec jest. Nie przekracza 400zł zależnie od użytych materiałów :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 (edited) @Badii8 chcesz się pocić, czy nosić wyposażenie? W pierwszym przypadku kup http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,563/KAMIZELKA-ZINTEGROWANA + odpowiednie ładownice. W drugim, kup http://www.miwo-mili...-taktyczny-PT-3 i http://www.miwo-mili...-taktyczne-ST-2 + odpowiednie ładownice. Edited September 30, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 (edited) Jakić chest rigg? Kopei RRV, LBT1961, chesty od Aries Outdoor lub PSTG, chińczyk, TAJ od MIWO? Lekkie, małe, napakujesz wystarczająco na jebanke, łatwy i wygodny dostęp do ładownic. Na niedzielne strzelanki pasoszelki to pomyłka, bardzo słaby dostęp do ładownic. Pasoszelki są fajne, bo są wygodniejsze jeśli bierzesz dużo rzeczy i na długo. Edited September 30, 2012 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 Ehh i znowu życiowy wybór xd Może trochę bardziej przybliżę moje oczekiwania; kamizelka musi posiadać 'plecy",być wygodna i nie latać. Mam p90 tak wiec musi być też fajny dostęp do ładownic z magami. Co powiecie na kamizelkę REACTOR ? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 A możesz powiedzieć po co Ci plecy? Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 No nie wiem, często widzę że ludzie mają jakieś ładownice tam poprzyczepiane to pewnie potrzebne, wiem tyle ze ja bym tam szota w kaburze dał. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 (edited) A to, że ludziom są potrzebne powiedzmy granaty, to Tobie też? Jeśli byś widział, że ludzie skaczą w przepaść, to też byś skoczył, bo ludzie tak robią? :zastanawia: Edited September 30, 2012 by Didi Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 No spokojnie, jeśli przecież sporo ludzi z tego korzysta to znaczy że coś w tym jest prawda? Jednak chyba wybiorę CR od condora. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 (edited) Nie wiem, skąd teorie, że w pasoszelki wchodzą jakieś niesamowite ilości sprzętu - tak naprawdę, to bardziej pojemny jest zestaw: kamizelka w stylu KP12 z Miwo, do tego pas i buttpack (czyli coś jak IIFS z końcówki lat 80.). Jeśli trzeba nosić coś więcej, to tego czegoś do buttpacka i tak nie zmieścicie, i trzeba brać plecak. Pasoszelki mają tą zaletę nad, dajmy na to, chest rigami, że ciężar jest wygodniej rozłożony (na biodrach, które są do tego naturalnie przystosowane), oraz że oporządzenie nie utrudnia tak bardzo wentylacji ciała (przydatne lecie, i zimie, przy noszeniu gejtexów). Ten "reaktor" to syf, kup lepiej holenderską kamizelkę modułową, lub sekcyjnego z Miwo (którego już tu nawet polecałem). Edited September 30, 2012 by Brit Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 (edited) Nie wiem, skąd teorie, że w pasoszelki wchodzą jakieś niesamowite ilości sprzętu - tak naprawdę, to bardziej pojemny jest zestaw: kamizelka w stylu KP12 z Miwo, do tego pas i buttpack (czyli coś jak IIFS z końcówki lat 80.). Jeśli trzeba nosić coś więcej, to tego czegoś do buttpacka i tak nie zmieścicie, i trzeba brać plecak. Pasoszelki mają tą zaletę nad, dajmy na to, chest rigami, że ciężar jest wygodniej rozłożony (na biodrach, które są do tego naturalnie przystosowane), oraz że oporządzenie nie utrudnia tak bardzo wentylacji ciała (przydatne lecie, i zimie, przy noszeniu gejtexów).(...) W pełni się zgadzam. Edited October 1, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 (edited) Na moje pasoszelki wchodzi duży buttpack LRRP ,3 ładownice SAW 200, zrywalna apteczka. Zostaje pełno miejsca na plecach, i samych szelkach. Wszystko zależy od umiejętnego doboru ładownic.Mam wrażenie że ja na beltkicie noszę więcej stuffu niż większość moich znajomych w kamizelkach zintegrowanych. Edited October 1, 2012 by axelrybaczewski Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Urzekła mnie twoja historia. Co więcej,zapewne masz rację, i nie tylko przenosisz więcej, ale też wygodniej. Wszystko ma swoje przeznaczenie,a kamizelki zintegrowane najlepiej sprawdzają się, jeśli nie dymamy z buta, tylko podjeżdżamy elegancko np. autkiem. Ale teraz zadanie dla ciebie, tak dla rozrywki - znajdź jakieś w miarę wąskie drzwi w domu, lub dowolne drzwi od samochodu, załóż pasoszelki i spróbuj szybko przejść. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Kłócić sie nie będę bo sam do czarnej wole rrv niż beltkit. Ciekawym rozwiązaniem "do wszystkiego" jest też lbt6094. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Polecanie PC "do wszystkiego", to jest idiotyzm i tyle. Jeśli już miałbym wybierać oporządzenie najbardziej uniwersalne, to poszedłbym w stronę czegoś podobnego do kamizelki Basic-1 od PSTG (choć nie bez zmian). Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 (edited) Urzekła mnie twoja historia. Co więcej,zapewne masz rację, i nie tylko przenosisz więcej, ale też wygodniej. Wszystko ma swoje przeznaczenie,a kamizelki zintegrowane najlepiej sprawdzają się, jeśli nie dymamy z buta, tylko podjeżdżamy elegancko np. autkiem. Ale teraz zadanie dla ciebie, tak dla rozrywki - znajdź jakieś w miarę wąskie drzwi w domu, lub dowolne drzwi od samochodu, załóż pasoszelki i spróbuj szybko przejść. Znowu racja. Osobiście używam w taktyce zielonej i mieszanej z przewagą zielonej pasoszelek, ale już do CQB i mieszanej z przewagą CQB zakladam kamizelkę zintegrowaną. Ps Nie napiszę jakiego sprzętu używam, bo natychmiast pojawią się zbędne komentarze, że "coś polecam", a nie polecam niczego konkretnego. Edited October 2, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Cudzysłów pojawił się celowo, cieszę się że zauważyłeś, Brit. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts