Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Mam pytanie do Was. Jaką replikę polecilibyście na "początek" przygody z ASG? Tak na prawdę ASG, interesuję się od bardzo dawna, tylko zawsze z braku funduszy nie miałem okazji kupić repliki, ale teraz się zawziąłem.

PS. Jeśli napisałem w złym dziale to proszę o nie usuwanie tematu tylko przeniesienie do odpowiedniego.

Edited by dawid4157
Posted

Witam,

Mam pytanie do Was. Jaką replikę polecilibyście na "początek" przygody z ASG? Tak na prawdę ASG, interesuję się od bardzo dawna, tylko zawsze z braku funduszy nie miałem okazji kupić repliki, ale teraz się zawziąłem.

PS. Jeśli napisałem w złym dziale to proszę o nie usuwanie tematu tylko przeniesienie do odpowiedniego.

Jaki masz fundusz do przeznaczenia na szpej ?

Posted

Na początek kup sobie cm.028.

Czemu "wciskasz" Mu "Kałasza"? Napisał w "I klasie", więc może chcieć coś z wyższej półki. Będzie można Mu doradzić gdy określi przedział cenowy.

Posted

Duża różnica :) Z 1 klasy kup se KWA za 1200 zł dodaj rzeczy za drugie tyle i masz replikę I klasy :) (no może przesadzam ;) )

II Klasa to jest np: Cm.028 mp5 od JG które osobiście polecam itp.

Do 399 zł polecam ci kupić albo cm 028 albo mp5 od JG (Twój wybór) Sam posiadam mp5 jg przerobioną conieco i sprawuje się świetnie, cm028 posiadają znajomi i też chwalą.

Posted

W tej cenie, nie kupisz repliki "I klasy".

MP5J [JG] na początek jest niezłym wyborem. Pamiętaj udać się z nią do dobrego serwisanta w celu usunięcia nadmiarów smaru i dobrego uszczelnienia. Ja w mojej MP5J dzięki takim zabiegom uzyskałem o 20 fps większą prędkość wylotową. :maniak_usmiech:

Posted

Ehh jeśli masz 399zł to nawet nie patrz na te "gówienka" chyba, że chcesz strzelać 15metrów...

Za 399 metrów masz sporo manewru - kupuj to:

http://www.taiwangun.com/sub-machine-guns/jg068-jg_1.html

albo

http://gunfire.pl/product-pol-1144793020-Replika-karabinka-CM028.html

(Stronke dalem gunfire, jest droższa niż na taiwanie ale nie wiem co się stało i nie moge znalesc 028 na taiwanie ._.)

--

i jeszcze rada dla ciebie - Nie patrz sięna znaki bo to szity, jesli chcesz produkt licencjonowany typu HK ump (przykład) albo coś to trzeba sporo dołożyć... na początek replika ma strzelać i sprawiać przyjemność a nie rozwalić się po 10 minutach. O tym co ty pokazales to nawet nie mów bo to szit i niewiadomo co jeszcze. Popatrz się chociażby na FPS 150 fps - co to jest? Taką replikę za 120zł kupisz.

Posted (edited)

Czemu "wciskasz" Mu "Kałasza"? Napisał w "I klasie", więc może chcieć coś z wyższej półki. Będzie można Mu doradzić gdy określi przedział cenowy.

Sryy...Edytował posta :icon_smile: Teraz najlepszym wyborem jest KWA.

Replika pierwszej klasy do 399? Chyba nie kupi nic markowego w tej cenie :icon_smile:

Edited by Krwawy
  • 1 month later...
Posted

Kitson

Ja już wyrosłem z kupowania na każdym odpuście zabawki, typu pistolet za 8 zł w opakowaniu co wygląda jak broń za 400 zł.

Dlaczego podajesz mi takie "coś". Ja chcę prawdziwą przygodę z ASG, a nie z shotguna walić za 40 zł.

Btw. Nie zakładam nowego tematu, ale wpiszę się w tym.

Jeśli chodzi o ten CM028A(bo tactical mi lepiej podchodzi) to jakie części są zrobione z metalu, a jakie z ABS`u? I czy to trzyma trochę? W sensie czy to nie zabawka, z plastiku?

I jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa. Co myślicie o sklepie taniemilitaria.pl? Bo zastanawiam się w jakim sklepie też dokonać tego zakupu.

Proszę o odpowiedź.

Posted

Hop siup masz odpowiedź:

"Korpus wykonany został z tworzywa, zaś chwyt przedni z szynami RIS - z tworzywa nylonowego."

"CM028A nie jest z metalu, metalowe ma tylko niektóre elementy"

To co widzisz z zewnątrz nie licząc selektora ognia to ABS, a rzeczy w środku tzn lufa wew GB itp to metal.

Oczywiście nie mówię o spuście, zawiasach na pas nośny itp, bo to są szczególiki (są z metalu jakby co)

I nie obrażaj AGM 003 :( Nie wiesz to nie mów, ta replika nie jest odpustowa, strzela na 30-40m i w stosunku cena/jakość to chyba najlepsza z możliwych. :)

Posted (edited)

Posiadam G36C od JG (jg608) i mogę polecić. ABS wcale nie jest taki zły jakby się mogło wydawać.

Btw. ostre G36 też jest częściowo wykonane z ABSu, aby karabin był lżejszy (choć wiadomo, że nie będzie to taki sam ABS jak w replikach).

Edited by Luminofor
Posted

Na początek musisz kupić wózek, pieluchy zasypkę....zaraz to nie ten temat....

G36 od JG naprawdę fajna sprawa jak za takie pieniądze, do tego uvex ivo i można się strzelać. Jak masz żyłkę hazardzisty to możesz porozglądać się za używaną....

Posted

fajnie na poczatek spisuja sie repliki firmy JG (g3, g36, mp5) niezly stosunek jakosci do ceny a na poczatek strzela to naprawde przyzwoicie no i maja nawet jakis tam potencjal tuningowy :) sam zaczynalem od g36 JG bardzo fajna sprawa :) teraz strzelam pomodzona troche JG g3t3 i nie nazekam :)

Hop siup masz odpowiedź:

"Korpus wykonany został z tworzywa, zaś chwyt przedni z szynami RIS - z tworzywa nylonowego."

"CM028A nie jest z metalu, metalowe ma tylko niektóre elementy"

To co widzisz z zewnątrz nie licząc selektora ognia to ABS, a rzeczy w środku tzn lufa wew GB itp to metal.

Oczywiście nie mówię o spuście, zawiasach na pas nośny itp, bo to są szczególiki (są z metalu jakby co)

I nie obrażaj AGM 003 :( Nie wiesz to nie mów, ta replika nie jest odpustowa, strzela na 30-40m i w stosunku cena/jakość to chyba najlepsza z możliwych. :icon_smile:

prawde mowisz mossberg agm'a to chyba jeden z lepszych i najtanszych shotow jakie sa dostepne, nie odbiega za bardzo od shotow za 200 czy 300 zlotych

Posted

do 400zł te dwa modele są zdecydowanie najpopularniejszym wyborem. Mam CM028 dopiero 6 tygodni i jestem bardzo zadowolony, prawie w całości z metalu (plastik -> kolba, chwyt pistoletowy, chwyt przedni), bateria w kolbie pozwala zamontować niemalże dowolnej wielkości baterię. Świeżo po wyciągnięciu z pudełka ma bardzo dobrą celność na 30-50 metrów.