Maza94 Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 CM.040, trafiłem na świetnie spodkładkowany model. Loteria widać. Zabieram się do kupna kolejnego 0.40 i mam nadzieję, że trafię na równie szczęśliwy model. Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 @SirHawk Kto tu mówi o poważnym tuningu? V2 boyi nie jest złe, legendy o pękających szkieletach rozpowszechniają "świeżaki" które wkładają mocne sprężyny do stokowej repliki nie umiejąc tego robić. Wtedy np. z powodu braku szczelności pęka mu kilka szkieletów pod rząd... V3 jest trochę lepiej skonstruowane, łatwiej jest uzyskać dużą wytrzymałość, ale w v2 też się da ;) Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 "Trochę", ""świeżaki"". Tuning nie w czymś takim lub nie na długo. A wyłącznie zamianę sprężyny z chińskiej M120 na SP120 czy SP130 tuningiem nie nazwę. Link to post Share on other sites
Moses Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Ehhh tak. Boyi lepsze niż markowe, szkielety lepsze niż markowe, wszystko lepsze niż w markowych replikach. Ale jednak każdą replikę należy rozłożyć, złożyć to wymienić tamto wymienić. A w G&P, TM czy tym podobnych? Wyjmujesz z pudła i strzelasz. Tak dla mnie synonimem dobrej repliki jest ta wyprodukowana w japonii oraz na taiwanie. nie jestem osobą zamożną, i nie stać mnie na kupowania badziewia. Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Nikt nie napisał że Boyi jest lepsze niż markowe, pisaliśmy po prostu że nie jest złe i da się z niego zrobić dobrze strzelającą replikę. Link to post Share on other sites
Moses Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 (edited) "Nie jest zły" CA Sportline, starsze modele CA, nawet stare TMki są niezłe. A to jest badziew nie wart kasy której trzeba wsadzić "aby poprawnie działała" Edited October 9, 2012 by Moses Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Nooo, całe pół godziny roboty, trochę smaru, kilka podkładek i gumkę hop-up. Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Temat zamykam. Odpowiedź na pytanie zadane na początku została udzielona. Link to post Share on other sites
Recommended Posts