maniakwp Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Witam, co wybrać? Zaznaczam że czytałem temat scara, tematu ak nie znalazłem lub go nie ma. Nie musicie mi pisać o tym co się psuje itd, czemu gbb ssie i żebym brał g36 aresa. Prosiłbym tylko o opinie która replika jest 'ogólnie' lepsza. Zaznaczam że repliki będę używał tylko w okolicach lata w lesie, na odległości max 40m od wroga, mam zamiar dokupić kilka magów, jak i mam kolegę który na replikach gbbr się zna, i jbc naprawi coś co się zepsuje (mam na naprawę już teraz odłożone równowartość samej repliki). Więc z tym nie będzie problemu bo pieniędzy mi na gbbr nie zabraknie. Pozdrawiam :) Ps: Posiadam już repliki elektryczne, więc prosiłbym nie proponować aeg'a zamiast gbbr, a to dlatego że może i są wydajniejsze, fajniejsze, o wiele tańsze i lepsze, ale doszedłem do wniosku że skoro i tak jako tako stać mnie na gbbr i naprawe, to czemu nie :)) Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 A tak po zatym repliki raczej wykonane jednakowo i co ma się zepsuć to zepsuć. Quote Link to post Share on other sites
maniakwp Posted October 8, 2012 Author Report Share Posted October 8, 2012 Tak, widziałem ten filmik jak i masę innych. Przed założeniem tematu przestudiowałem kilka... filmików. Lecz ze świecą szukać tam polskiej opinii, którą sobie cenię. Bo hamerykanie chwalą wszystko co działa tydzień, tudzież to za co dostaną kasę, więc raczej na opinii filmików yt gdzie najlepszym testem jest pomiar fps i celnośc z 25m się nie opieram. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Tylko że ten akuratnie filmik nagrywają Polacy a ich ocena jest bardzo subiektywna i raczej nie mają na celu polepszać recenzji z jakiś względów. Quote Link to post Share on other sites
maniakwp Posted October 8, 2012 Author Report Share Posted October 8, 2012 Na prawdę? Dzięki że mi powiedziałeś, nie rozpoznałbym przecież pol jęz na filmiku. ... A dwa to pokaż mi gdzie napisałem że Polacy 'polepszają recenzję z jakiś względów'. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Ja nic nie sugeruję co do polepszania recenzji ale logo dużego sklepu sprzedającego akurat te repliki na początku filmiku... WE to WE. Rypały się, rypią i będą rypały jak złoto. Która jest ogólnie lepsza? Dla mnie kałach bo SCAR jest szpetny :D. Kwestie techniczne- może się różnią detalami, może w AK nie rozpada się sam od siebie zawias kolby jak w scarze ale pewnie zdycha coś innego. Piszesz, że stać Cię na naprawy to bierz. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Te akacze to syf z malarią. Miałem wersję PMC i poszła na spyl tak szybko jak ją kupiłem. Zespół spustu wytrzymuje niecałe 10 tysięcy kulek. Recenzja chłopaków ze Straszydła (jak ich lubię) ma się do rzeczywistości tak jak rum do rumaka Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Chętnie zobaczę recenzje tego guna po półrocznym używaniu :D. O ile udało by się w ogóle przeprowadzić testy... Recka taka... echem... Z tym czyszczeniem to lekko pojechali :D. Quote Link to post Share on other sites
maniakwp Posted October 8, 2012 Author Report Share Posted October 8, 2012 Tak btw, to co polecacie? Gdyż wszędzie spotykam się z + i - na temat każdej repliki gbbr, więc pomyślałem że jak kupię stosunkowo tanie WE to zostanie coś jeszcze na naprawę.. Jest coś co pociągnie trochę dłużej niż WE? Oczywiście miałbym wtedy troszkę więcej kasy na samą replikę tudzież nie wliczałbym kosztów naprawy/zamiany po 2/3 miechach. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 GBBR? Posiadacze- chwalą (póki działa). Serwisanci- chwalą bo na tym zarabiają (żartowałem, nie polecam :D ale przyznaję, że grzebać w tym lubię). Posiadacze którzy juz musza płacić serwisantom i sklepom za części a ich repliki spędzają jedną trzecią swojego żywota na wiecznym warsztacie- przeklinają. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Nudzi mnie już mantrowanie Tanio Koba/KJW jeśli chodzo emki-dobre magazynki, niezawodne repliki, tanie i łatwo dostępne części prosto od producenta. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 (edited) Po pierwsze - skoro masz kolege który się na gbbr zna, to czemu on Ci nie doradzi? Po drugie - najpierwsz piszesz, że Cię stac więc że tak powiem "szlachta się bawi" a za chwilę piszesz, że jak kupisz tanio WE to zostanie Ci na ewentualne naprawy ... Po trzecie - piszesz, że sporo się zapoznałeś z tematem. Jakbyś się zapoznał to w Twoim pytaniu o propozycję do zakupu na pewno znalazłoby się M4 KJW/TK Edited October 9, 2012 by Ari Quote Link to post Share on other sites
maniakwp Posted October 9, 2012 Author Report Share Posted October 9, 2012 Po pierwsze - skoro masz kolege który się na gbbr zna, to czemu on Ci nie doradzi? Po drugie - najpierwsz piszesz, że Cię stac więc że tak powiem "szlachta się bawi" a za chwilę piszesz, że jak kupisz tanio WE to zostanie Ci na ewentualne naprawy ... Po trzecie - piszesz, że sporo się zapoznałeś z tematem. Jakbyś się zapoznał to w Twoim pytaniu o propozycję do zakupu na pewno znalazłoby się M4 KJW/TK Jakiś nowy regulamin? Który mówi o tym że jak się ma kolegę serwisanta to nie można już zapytać na forum? ;>> Po za tym wierzę w rozum a nie głupotę, a niezbyt mądrym dla mnie byłoby pisać do kolesia z każdym pytaniem, bo w końcu wypiął by się na mnie, jakbym go tak maltretował pytaniami co chwilę. Logicznym jest że jeżeli kupię tańszą replikę zostanie więcej kasy na naprawy. Takowy M4 KJw nie pojawił się na mojej 'liście' ponieważ po prostu nie podchodzą mi m4. Nie chciałem tu w żaden sposób pokazać że jestem milionerem, stać mnie i że 'szlachta się bawi' jak to powiedziałeś, - bo tak nie jest. Chciałem natomiast pokazać że mam pieniądze na ewentualne naprawy aby nikt już nie tracił czasu pisząc że na gbbr wydam podwójnie :)) Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Podsumowanie recenzji WE AKS74u nastąpiło w 7 minucie 53 sekundzie słowami : Ale bieda. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts