lequ00 Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Witam mam problem. Kupiłem nową replike karabinka ak 74. Mam replikę 3 dni od początku nie strzelała zbyt dobrze ogniem ciagłym a pojedyńczym wręcz przeciwnie. Wiec słychać jak karabinek strzela ale kulki nie wylatują. Magazynek na singlu działa dobrze do około 15 strzałów bez podkręcania, ale na ciagłym strzeli moze 2 kulki na 10 wystrzałów (tych których słysze). Tak jakby kulki nie zostały dostarczone do ognia ciagłego a do pojedyńczego zostały (nie wiem jak to wytłumaczyć) Prosze o pomoc replike kupiłem na taiwangun. Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Hmm sam zakupiłem rk-02 (2 dni temu mi doszła) strzela super, ale jeśli tobie nie podaje kulek to radzę kupić inny magazynek, sam już zakupiłem magazynek SRC, ale mój stockowy normalnie podaje kulki, może odeślij na gwarancje? Ja nie mam żadnego problemu z tą repliką. Link to post Share on other sites
fusi Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Mocniej podkręć magazynek :D Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Standardowym postępowaniem jest wysłanie tej repliki na gwarancję. Twoim problemem jest pewnie nie podający kulek magazynek, ale lepiej to wysłać. O ile się orientuję na magazynek, baterię i ładowarkę udzielana jest na Taiwanie gwarancja rozruchowa więc chyba lepiej się z tym pospieszyć i wytłumaczyć, że usterka występowała od początku. Link to post Share on other sites
lequ00 Posted October 12, 2012 Author Report Share Posted October 12, 2012 Ale magazynek podaje kulki do trybu pojedyńczego i oczywiście jest podkręcony. Dodam jeszcze że gdy obrócę replike z magazynkiem strzela pięknie. Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Jakich kulek używasz? Magazynek może się po prostu zacinać. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Być może magazynek nie nadąża z podaniem kulek. Załaduj go do pełna podkręć do oporu i wtedy spróbuj. Ewentualnie zdobądź inny mag. Jak na drugim magu nie zadziała to ślij na gwarancję. Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Tak jak piszą koledzy wyżej, to może być tandetny magazynek. Sam mam jeden taki w cymie, co na SEMI podaje extra, na serii max 5-6 strzałów. Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Może też trzeba go przytrzymywać, w mojej M'ce miałem podobny problem, ale udało mi się go "załagodzić", w sensie, kulki leciały częściej, lecz po części była to wina wyrobionego metalowego zatrzasku magazynka. Fakt faktem, M'ka nie Kałach :icon_smile: Może kulki lecą tak szybko, że nie nadążasz ich rejestrować wzrokiem? :icon_lol: Link to post Share on other sites
Powała Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Czy to aby nie wina kulek szajsowej jakości? Link to post Share on other sites
lequ00 Posted October 12, 2012 Author Report Share Posted October 12, 2012 Ok. doszedłem do wniosku ze to wina magazynka musze bardzo mocno podkrecić magazynek by poleciaja seryjka. Widocznie trafił sie jakiś wadliwy egzemplarz chyba wymienie magazynek to ten starcza na jedną serie przy maksymalnym naciagnięciu :icon_neutral2: . Dzięki wszystkim. Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 A jakich kulek używasz? Link to post Share on other sites
lequ00 Posted October 12, 2012 Author Report Share Posted October 12, 2012 Dokładnie nie wiem kupiłem od kolegi bo wygrał 25kg. Wiem ze kulki 0.23g. Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Czyli PJ. Przy najbliższej okazji sprawdź jak podaje przy okrągłych kulkach (guarder, G&G, madbull) ;) Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Tak się składa, że PJ są okrągłe (jak większość "kulek"). Do takiej lufy jaką ma w tym Boyu całkowicie wystarczą ;) Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 To chodzi o magazynek, nie lufę. Niektóre są bardziej wybredne, inne mniej. Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Właśnie wykonałem próbne strzelanie z mojej RK'i która doszła do mnie przedwczoraj, żadnych problemów, zaje... replika, strzela idealnie, ciągle podaje kulki (Mam zmieszane Gunfire z Madbullami) Strzeliłem z 200 razy, bez problemu wszystko pięknie, POEZJA A jeśli ci nie podaje to znaczy, że masz coś z magiem, najlepiej kup jakiś który będzie pasował do repliki, wyslałem ci PW Link to post Share on other sites
killer Zgon Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 też to miałem dałem dla kolegi magazynek i mi naoliwił sprężynkę i działa super :D Link to post Share on other sites
cyp Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Mmm jaki dobry odgrzewaniec. Twój post w przeciwieństwie do poprzedniego nic nie wnosi do tematu. Jeżeli masz pisać byle co to lepiej nie pisz. Następnym razem będzie "nagroda". OFF Link to post Share on other sites
Recommended Posts