Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z RK 02 boyi

Recommended Posts

Witam mam problem. Kupiłem nową replike karabinka ak 74.

Mam replikę 3 dni od początku nie strzelała zbyt dobrze ogniem ciagłym a pojedyńczym wręcz przeciwnie.

Wiec słychać jak karabinek strzela ale kulki nie wylatują.

Magazynek na singlu działa dobrze do około 15 strzałów bez podkręcania, ale na ciagłym strzeli moze 2 kulki na 10 wystrzałów (tych których słysze). Tak jakby kulki nie zostały dostarczone do ognia ciagłego a do pojedyńczego zostały (nie wiem jak to wytłumaczyć)

Prosze o pomoc replike kupiłem na taiwangun.

Hmm sam zakupiłem rk-02 (2 dni temu mi doszła) strzela super, ale jeśli tobie nie podaje kulek to radzę kupić inny magazynek, sam już zakupiłem magazynek SRC, ale mój stockowy normalnie podaje kulki, może odeślij na gwarancje? Ja nie mam żadnego problemu z tą repliką.

Standardowym postępowaniem jest wysłanie tej repliki na gwarancję. Twoim problemem jest pewnie nie podający kulek magazynek, ale lepiej to wysłać. O ile się orientuję na magazynek, baterię i ładowarkę udzielana jest na Taiwanie gwarancja rozruchowa więc chyba lepiej się z tym pospieszyć i wytłumaczyć, że usterka występowała od początku.

Może też trzeba go przytrzymywać, w mojej M'ce miałem podobny problem, ale udało mi się go "załagodzić", w sensie, kulki leciały częściej, lecz po części była to wina wyrobionego metalowego zatrzasku magazynka. Fakt faktem, M'ka nie Kałach :icon_smile:

Może kulki lecą tak szybko, że nie nadążasz ich rejestrować wzrokiem? :icon_lol:

Ok. doszedłem do wniosku ze to wina magazynka musze bardzo mocno podkrecić magazynek by poleciaja seryjka. Widocznie trafił sie jakiś wadliwy egzemplarz chyba wymienie magazynek to ten starcza na jedną serie przy maksymalnym naciagnięciu :icon_neutral2: . Dzięki wszystkim.

Właśnie wykonałem próbne strzelanie z mojej RK'i która doszła do mnie przedwczoraj, żadnych problemów, zaje... replika, strzela idealnie, ciągle podaje kulki (Mam zmieszane Gunfire z Madbullami) Strzeliłem z 200 razy, bez problemu wszystko pięknie,

POEZJA

A jeśli ci nie podaje to znaczy, że masz coś z magiem, najlepiej kup jakiś który będzie pasował do repliki, wyslałem ci PW

• 5 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...