grpi84 Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Ktos ogarnia, gdzie kupic filterek potrzebny podczas wymiany obiektywu w mobiusie, czy runcamie w celu zrobienia zoom cama ? Quote Link to post Share on other sites
Mlekozerca Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Ktos ogarnia, gdzie kupic filterek potrzebny podczas wymiany obiektywu w mobiusie, czy runcamie w celu zrobienia zoom cama ?Przełóż ostrożnie ze starego obiektywu. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
grpi84 Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Jakies narzedzia mam przygotować ? Czy paluchami? Btw, to dzieki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Mlekozerca Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Jakies narzedzia mam przygotować ? Czy paluchami?Btw, to dzieki za odpowiedz. U mnie w foxeer legend 2 był to kwadracik wklejony, więc dało radę to podważyć delikatnie ale uważaj bo łatwo to rozwalić. Jak nie będzie szło to spróbuj podgrzać suszarką. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
kaijitsu Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Wpisz na aliexpress "UV IR CUT filter". Quote Link to post Share on other sites
grpi84 Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Dzieki, dokladnie o takie mi chodziło Quote Link to post Share on other sites
German_Gun_Fan Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 Dobry. Przeczytałem wszystko na temat kamer co na tym forum się pojawiło i albo chodzi o kamerę na głowę albo montaż kamery do lunety, tego o co mi faktycznie chodzi nie ma. Chcę nagrać, złapać moment tuż przed strzałem w przeciwnika. Ujęcie ,,po lufie". Coś w rodzaju scopecama, tyle że gram na stosunkowo bliskim dystansie, także kamera nie musi być nawet średnia. Jest cała masa tanich samochodowych rejestratorów, chińskich kamerek sportowych i innych. Jaką tanią, bardzo tanią kamerkę polecacie żeby zamontować nad kolimatorem i sobie nagrywać konfrontacje? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 Zdefiniuj "tanio". Dla jednych jest to 200zł, a dla innych 500. Quote Link to post Share on other sites
German_Gun_Fan Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 (edited) Zdefiniuj "tanio". Dla jednych jest to 200zł, a dla innych 500. No coś takiego w okolicach 200zł. Wiadomo, im taniej tym lepiej bo jakość nie ma większego znaczenia. Nagrania mają być tylko dla mnie żeby sobie analizować co się stało. Ważne żeby zoom jakiś był bo jednak jak oglądam nagrania z hełmów, bez zbliżenia to nie widać przeważnie przeciwnika. Edited April 4, 2018 by German_Gun_Fan Quote Link to post Share on other sites
kaijitsu Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 Nie ma action camow z zoomem... To, że strzelasz się na 40-50m nie zmienia tego, że kamera musi mieć przybliżenie aby cokolwiek widzieć podczas strzału. Z zoomem musisz zrobić tak: Mobius + 16mm obiektyw + filtr UV IR + montaż RIS TO MINIMUM aby to jakos wyglądało. Tanie kamery nie poradzą sobie z ostrym światłem w lesie przebijającym sie przez liście, ilosć i jakość detali będzie okropnie słaba. Quote Link to post Share on other sites
Mlekozerca Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 (edited) No coś takiego w okolicach 200zł. Wiadomo, im taniej tym lepiej bo jakość nie ma większego znaczenia. Nagrania mają być tylko dla mnie żeby sobie analizować co się stało. Ważne żeby zoom jakiś był bo jednak jak oglądam nagrania z hełmów, bez zbliżenia to nie widać przeważnie przeciwnika. Weź foxeer legend 2 + szkło 25mm z AliExpress , zmieścisz się w 300zl. Wpisz sobie w YouTube "milkeater" tam zobaczysz jak się sprawdza ten konkretny zestaw. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Edited April 4, 2018 by Mlekozerca Quote Link to post Share on other sites
German_Gun_Fan Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Dzięki Panowie za rzeczowe odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
zawak Posted November 14, 2019 Report Share Posted November 14, 2019 Witam zakupiłem kamerkę go pro 7 black z uchwytem na głowę i tu pytanie do was jak ją zabezpieczyć przed ostrzałem kulek czy uderzeniem o gałązki? Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted November 19, 2019 Report Share Posted November 19, 2019 W dniu 14.11.2019 o 23:20, zawak napisał: Witam zakupiłem kamerkę go pro 7 black z uchwytem na głowę i tu pytanie do was jak ją zabezpieczyć przed ostrzałem kulek czy uderzeniem o gałązki? Chciałem odpisać ale skleroza , jak zwykle z resztą u mnie ;) Także planuje zakup tej kamerki do ASG, ja planuję do niej sobie zaprojektować i druknąć w 3D osłonkę niezasłaniającą mikrofonów itp itd, a obiektyw osłonić albo plexi albo tą szybką z zestawów naprawczych do kamerek ala-gopro za jakieś 15 pln czy coś koło tego. Gałązki tej kamerce raczej nie straszne, gałąź raczej tak jak przywalisz np w rozpędu ;) To co mnie martwi najbardziej to ten dodatkowy wyświetlacz z przodu, jego trzeba osłonić bo kulek to raczej on lubić nie będzie. W ostateczności jak nie masz dostępu do drukarki 3D to taśma i plexi z małymi otworami itp powinny dać radę ;) Quote Link to post Share on other sites
zawak Posted November 19, 2019 Report Share Posted November 19, 2019 3 godziny temu, _Czarny_ napisał: Chciałem odpisać ale skleroza , jak zwykle z resztą u mnie ;) Także planuje zakup tej kamerki do ASG, ja planuję do niej sobie zaprojektować i druknąć w 3D osłonkę niezasłaniającą mikrofonów itp itd, a obiektyw osłonić albo plexi albo tą szybką z zestawów naprawczych do kamerek ala-gopro za jakieś 15 pln czy coś koło tego. Gałązki tej kamerce raczej nie straszne, gałąź raczej tak jak przywalisz np w rozpędu ;) To co mnie martwi najbardziej to ten dodatkowy wyświetlacz z przodu, jego trzeba osłonić bo kulek to raczej on lubić nie będzie. W ostateczności jak nie masz dostępu do drukarki 3D to taśma i plexi z małymi otworami itp powinny dać radę ;) https://allegro.pl/oferta/tech-protect-waterproofcase-gopro-hero-5-6-7-clear-8296416127 Zamówiłem coś takiego, myślę że parę dziurek wkrętarka i też powinna się nadać tyle że nie wiem jak się będzie mieć osłona obiektywu. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted November 24, 2019 Report Share Posted November 24, 2019 W dniu 19.11.2019 o 16:01, zawak napisał: https://allegro.pl/oferta/tech-protect-waterproofcase-gopro-hero-5-6-7-clear-8296416127 Zamówiłem coś takiego, myślę że parę dziurek wkrętarka i też powinna się nadać tyle że nie wiem jak się będzie mieć osłona obiektywu. Daj znać czy to paskudztwo wymaga zdejmowania osłony na obiektyw z kamerki. Z tego co widzę większość niestety wymaga ... Quote Link to post Share on other sites
zawak Posted November 26, 2019 Report Share Posted November 26, 2019 (edited) U mnie pasuje igła nic nie musiał ściągać, dodawać jedyne co to muszę przejrzeć materiał i sprawdzić czy nie powinienem nawiercic dziurek na mikrofon. Edited November 26, 2019 by zawak Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted December 2, 2019 Report Share Posted December 2, 2019 Po oblukaniu kamery i po raz kolejny odkryciu faktu że "JESTEM LEŃ" także sobie taką zamówiłem. Wytnę jej dziury tam gdzie są mikrofony i na możliwość ładowania bez konieczności wyjmowania kamerki i będzie cacy. Zajmie mi to kilka razy mniej czasu niż projektowanie czegoś od zera ;) Sprawdzę jeszcze jak przyjdzie ta obudowa ale wygląda na to że zestawy naprawcze (szybki) są kompatybilne od obudów do Hero 3 i 4. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts