Fifer Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Witam. W swojej replice CM040 wymieniłem lufę na KM-head i zieloną gumkę G&G. Po wymianie replika dostała jakby "głuchego" (coś al'a PUF PUF) pogłosu przy strzale. Brzmi trochę jakby się bateria wyczerpywała powoli mimo że specjalnie ją doładowałem. Nie wiem czy to wina części, złego złożenia czy po prostu tak musi być :D Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Jeżeli jest to przytłumiony dźwięk wystrzeliwanej kulki, to zwyczajnie gumka tłumi część hałasu. Pokręć hopa na różnych ustawieniach i sprawdź, czy dźwięk jest taki sam, czy się zmienia. Jeżeli się zmienia (coraz bardziej przytłumiony przy dokręcaniu hopa) - wszystko OK. Pytanie kolejne - jesteś w stanie określić, w jakim punkcie jest to "PUF PUF"? Jeżeli: - Komora HU - patrz wyżej; - Zębatki I opadająca szybkostrzelność- bateria pada. Quote Link to post Share on other sites
kamilll3 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 (edited) .... mimo że specjalnie ją doładowałem. Rozumiem, że masz lipola ? Edited October 19, 2012 by kamilll3 Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Gratuluję. Właśnie wykonałeś pierwszy krok w stronę uszczelnienia repliki. Jeżeli odgłos jest nieco bardziej głuchy, ale kulki nie zacinają się w komorze, albo w lufie, to wszystko jest git. Quote Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Teraz jeszcze pytanie.. Kulka się dławi? Jeżeli tak, to dystanser zbyt mocno naciska na gumkę, albo gumka jest zbyt twarda ( biorąc pod uwagę, że to zielona G&G to odpada. ) Jeżeli silnik nie ma siły naciągnąć sprężyny i to powoduje ten dźwięk, to batka. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Sprawdź jak sie układa kołnierz gumki w komorze czy ja dobrze zamontowałeś (poświeć latarką czy masz pełne koło na kołnierzu). Jedyne co mi przychodzi na myśl jeśli chodzi o głuchy strzał to to że kule Ci sie blokują w komorze HU. Myślę że źle to zrobiłeś i kulki się blokują dlatego taki odgłos. Czy przy tym głuchym strzale kulka wylatuje z lufy ? Quote Link to post Share on other sites
Fifer Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 Kulki lecą jak tralala. Wy daje mi się że jest to co napisał SIrHawk bo jak podkręcam HU to odgłos się natęża. Czyli przypadkiem uszczelniłem sobie komorę :D:D Dzięki za odpowiedzi !!! Rozumiem, że masz lipola ? NI-MH 8.4V 1200 jeśli już :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts