Olexx Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Wiatm. Jestem graczem ASG od prawi roku . Posiadam M4A1 S-SYSTEM , która na ostatniej strzelance doznała poważnych uszkodzeń . Naprawa by kosztowała 600zł a nowe dobre M4 1000zł . Ale tu jest problem , poniewaz nie opłaca mi się naprawiać repliki bo i tak ja będe zmieniać . Dlatego mam pytanie czy lepiej kupić M4A1 typu :http://www.asg.com.pl/LMT_Defender4_M4A1_ASGKWA,p,5568.php czy może jakomś dobrą snajperke ? Z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
4Fiter Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 jakąś* Na pewno lepiej kupić to w linku dobra "snajperka" to koszty 3 tysi Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Sorry za OT, ale ciekawi mnie jedna rzecz. Mówisz, że jesteś graczem ASG od prawie roku - tymczasem Twój post z dnia 28 czerwca mówi: Witam . Jestem jeszcze zielony bo dopiero po 1 spotkniu ASG i mam pytanie o replike http://gunfire.pl/pr...K-4SSYSTEM.html czy ona jest : To jak to w końcu jest? :) Quote Link to post Share on other sites
xazax Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Zaokrąglił :P a co do tematu, snajpa jest droga (oczywiście można kupić tańszą, ale zasięg i celność nie będą dawać wyraźnej przewagi nad AEGami. Jeżeli jesteś cierpliwy i nie odrzuca Cię wystrzelenie garści kulek na jedno strzelanie, to spróbuj ze snajpą. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Dobrą snajpę. Zakładam, że wiesz ile kosztuje dobra snajpa. Quote Link to post Share on other sites
Olexx Posted October 24, 2012 Author Report Share Posted October 24, 2012 Tak. Jeżeli chce sie mieć dobrą snajperke trzeba miec z 2/3 tyś . Ale właśnie ja przewaznie chodze z snajperami i dla tego mnie zaciekawiło snajperstwo . Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Strzelbę. Dlaczego? Bo lubię strzelby. Nie, nie jest to offtop. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Jakiej firmy ta emka? i skąd Ci wyszło 600zł za naprawę... za taką kwotę to musiało się dosłownie wszystko popsuć chyba że to systema ^^ Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 (edited) Jakiej firmy ta emka? i skąd Ci wyszło 600zł za naprawę... za taką kwotę to musiało się dosłownie wszystko popsuć chyba że to systema ^^ Bardzo prawdopodobne, że chodzi mu o BI-3381M, które kosztuje niewiele ponad 600zł, więc może rzeczywiście wszystko mu się zepsuło :icon_smile: Ew. zgubił tą replikę. Wracając do tematu: KWA to bardzo dobry wybór, ale akurat wybranej przez ciebie repliki nie ma. Z tego co widziałem została jeszcze wersja Patrol i jakaś do CQB. Jest jeszcze G&P(skoro myślisz o snajperce to pewnie starczy ci na G&P). Co do snajperstwa - OK. Skoro masz kasę na tuning to nic nie stoi na przeszkodzie. Siedzisz w ASG od roku, więc na pewno wiesz co i jak ze snajperstwem. Edited October 24, 2012 by Shuad Quote Link to post Share on other sites
4Fiter Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Chyba , że złamał body + lufę wew i zew to może i mu wyszło tyle :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Albo trafił na "uczciwego" serwisanta. No chyba że od razu z tuningiem, bo z takim funduszem można wystrugać elegancko strzelającą emkę. : ) Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Za te 600 złotych to sobie możesz całkiem nieźle odpicować to swoje M4 S-System ale tylko jeśli będziesz się sam zajmował serwisem. Bo ta wycena napraw to pewnie z jakiegoś profesjonalnego sklepu gdzie wymiana gumki to 30 złotych a jej uszczelnienie teflonem to 25 złotych. Rozumiem, że chcą zarobić ale no kurcze sześć stów? Teraz jest dostępnych tyle części w rozsądnych cenach, że nawet gdyby się cały GB posypał to nowe cymki kosztują ok 250 złotych. Najlepiej się zastanów czy nie warto samemu się wziąć za upgrade i przy okazji conieco nauczyć. Dużo lepsza zabawa jako szturmowiec niż nieudany pseudo snajper bo na ten interes trzeba wydać w istocie dużo. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 I w ten oto sposób doszliśmy do złych sklepów z ich złymi serwisami i cenami wziętymi nie wiadomo skąd... nie wiedząc nawet co jest zepsute w koligi replice. Jakież to typowe... Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 złymi serwisami i cenami wziętymi nie wiadomo skąd... Co za ironia :D Quote Link to post Share on other sites
Olexx Posted October 25, 2012 Author Report Share Posted October 25, 2012 A dokładnie poszło body [ bo to plastik ] i chwyt przedni [ tak samo ], co w S-SYSTEM trzyma baterie . No cóż dzięk wszystkim za info :) napewno sie przyda Ps. to jest replika A&K za 550 Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 body znalowe kosztuje coś koło 200 zł Jeśli byś dołożył te około 400 zł do wnętrza i robiłbyś wszystko sam to mógłbyś zrobić coś nawet fajnie strzelającego. Jeśli kupisz obojętnie jaką replike to aby zrobić z niej coś co chociaż trochę będzie przypominać snajperkę będziesz i tak musiał sporo włożyć. Oczywiście jeśli masz fundusze możesz kupić nową replikę i ją ulepszyć :) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Każdy na początku chce być snajperem, potem przeraża koszt repliki, później okazuje się że zabawa jest za nudna i w ASG nie skuteczna :) 600 zł za korpus i przedni chwyt? Toż chyba koleś chce Ci wstawić pozłacane, wysadzane diamentami :) Quote Link to post Share on other sites
Olexx Posted October 25, 2012 Author Report Share Posted October 25, 2012 body metalowe kosztuje 200/300 a przedni chwyt [ to nie taki sam jak do m4 zwykłe okładziny, ale sadze ze to wiadomo ] metalowy 250 i w góre . więdz na oko wychodzi 600 zł + wolał bym [jak bym naprawiał replike ] zeby mi to złożyli fachowcy a nie samemu a po tem by sie okazało że coś jest zle złożone . Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 To jest tak zwany system szyn montażowych. Nie wiesz, jak coś nazwać? Użyj synonimu. Nie warto tego naprawiać. Jaki masz budżet? Quote Link to post Share on other sites
Olexx Posted October 25, 2012 Author Report Share Posted October 25, 2012 do 1200 na jakąś dobrą eMke Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 To bierz KWA i nie gadaj :P Quote Link to post Share on other sites
Olexx Posted October 26, 2012 Author Report Share Posted October 26, 2012 Dobradziękiza pomoc :) To najwyrzej zostane spotterem z eMką od KWA :D Ewentualnie jakiś tuning wewnętrzny repliki . Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Snajper jak sama nazwa wskazuje strzela z ukrycia. Więc co za różnica, czy z VSR czy MP5 :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Bo ma jeszcze strzelać daleko... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Bo ma jeszcze strzelać daleko... ... i celnie! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts