Betonowy Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Witam. Posiadam AK47-S cymy, full metal itd. Od mniej więcej pół roku mam przerwę od strzelanek ze względu na brak czasu i pieniędzy, a replika "wala" mi się po pokoju, a to na podłodze, a to gdzieś na szafce... Wpadłem na pomysł, żeby powiedzić ją na ścianie, będzie się ładnie prezentowała i nie będzie zajmowała potrzebnego miejsca w pokoju :) Moje pytanie: znacie jakiś fajny sposób, żeby mój karabin umieścić na ścianie? Myślałem nad jakimiś hakami wystającymi ze ściany, ale nawet jeśli to skąd takie wziąć? pozdrawiam - Beton Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Służę pomocą: http://www.montip.pl/Kratki-k30-0-3-default.html Sam mam 2 kratki na ścianie (ocynkowane), do tego tapeta w jakimś tam kamuflażu i wygląda to dobrze. Jeśli chcesz foty, to napisz mi na PW. Quote Link to post Share on other sites
WojakM4 Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 z Obi Albo Castoramy :) Myślę że pomogłem Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum25/karabiny.jpg Tu masz 1 propozycje :) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 (edited) U mnie wyszło o tak :icon_mrgreen: : Wiercisz dziury, wkładasz kołki, szpachlujesz, malujesz, wkręcasz śruby czy coś tam i za mniej niż dychę masz trzymacze na giwery;) Edited November 1, 2012 by rumak Quote Link to post Share on other sites
ttt Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Ja nie chciałem wiercić w ścianie, bo replik może zawsze przybyć (albo ubyć) i będzie trzeba zmienić konfigurację kołtków. Wtedy dobrym pomysłem jest wyżej wspomniana kratka, albo moje rozwiązanie: do łóżka przymocowałem równolegle dwie pionowe deski z castoramy o długości 2m w oddaleniu pół metra od siebie. Kołki (u mnie haki) mocujemy nie do ściany - a do tych desek właśnie. Repliki wiszą sobie w rządku =] Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Według mnie jednak kołki wyglądają najbardziej elegancko. U siebie mam dwa miejsca na repliki i przekonałem się ze jezeli są 2 miejsca podparcia to mozna zawiesic kazda replikę. u mnie na tych samych kołkach wisiało G36, SWD, AK-74 i AKsu i M4. A te kraty mi się xle kojarzą :D Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Ja nie chciałem wiercić w ścianie, bo replik może zawsze przybyć (albo ubyć) i będzie trzeba zmienić konfigurację kołtków. Wtedy dobrym pomysłem jest wyżej wspomniana kratka, albo moje rozwiązanie: do łóżka przymocowałem równolegle dwie pionowe deski z castoramy o długości 2m w oddaleniu pół metra od siebie. Kołki (u mnie haki) mocujemy nie do ściany - a do tych desek właśnie. Repliki wiszą sobie w rządku =] To lepiej łóżko rozwalić? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 (edited) Widziałem gdzieś jak była deska przykręcona do ściany a do niej magazynki pomalowane na niebiesko i po prostu wpinałeś replikę w maga i sobie stała:D Bardziej to ekonomiczne niż eleganckie... Edited November 1, 2012 by Szpaku03 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Ja po prostu wkładam replikę do pokrowca i wrzucam do szafy. Nie kurzy się i nie muszę ingerować w ścianę, a jak chcę się pochwalić to ją wyjmuję. Swego czasu miałem w ścianę wkręcone dwie śrubki, zawieszałem na nich replikę M4A1. Zrezygnowałem z nich po czwartym zrzuceniu repliki przy ścieleniu łóżka... Śrubki znajdziesz w byle jakim sklepie budowlanym. Quote Link to post Share on other sites
Betonowy Posted November 2, 2012 Author Report Share Posted November 2, 2012 Wow, nie spodziewałem się tylu propozycji :P wielkie dzięki, napewno coś wybiorę i pochwalę się jak poradziłem sobie z tym problemem ;) Quote Link to post Share on other sites
ironman80 Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Ja powiesiłem na ścianie broń na hakach, ale zrobiłem wcześniej odpowiedni dystanser z kawałka gumy by się ściana nie rysowała od częstego ściągania i wieszania broni. Dodatkowo na haki metalowe naciągnąłem kawałek rurki gumowej by nie rysować broni. Poniżej przedstawiam zdjęcie: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts