ATISHOO Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 A miał ktoś może do czynienia z ich gumkami hopsiupa? Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 A miał ktoś może do czynienia z ich gumkami hopsiupa? Sylikonowa podobno nieźle kręci. Jutro jadę do gunfire po części i składam całego gb na częściach od żółtych panów. Myślę, że zrobię test na m135 i m150 i zobaczę co się da z tym przyzwoitego zrobić. Oczywiście walnę jakąś konkretniejszą recke:) Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted February 6, 2008 Author Report Share Posted February 6, 2008 Sylikonowa podobno nieźle kręci. Taka wypowiedź niezbyt mnie satysfakcjonuje. Wolałbym, żeby nie było tego "podobno" :P Najlepsze byłoby porównanie z gumką Guarder'a lub Systemy. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 A ta gumka do HU sylikonowa jak wypada na tle konkurencji? Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted February 19, 2008 Author Report Share Posted February 19, 2008 A ta gumka do HU sylikonowa jak wypada na tle konkurencji? Nikt jeszcze jej nie ruszał, a o porównaniu to już nie mówie... Trzeba poczekać, ktoś w końcu musi być pierwszy ;) Quote Link to post Share on other sites
Jarmo Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 A czy ktoś już sprawdzał hop-up bax firmy Element? Czy można go zamontować do zwykłego aega (np g36c JG) i czy da to jakiś efekt? Czy jednak lepiej zakupić zwykłą gumkę silikonową? I tu powstaje pytanie, czy do tej gumki silikonowej z Elementa powinno się zakupić dystanser tejże firmy? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Mówisz o tej kopi gumek KM-Head? to nie BAX tylko rodzaj gumki który inaczej podkręca kulkę bo lepiej przylega do kulki. Ale nie wiem jak ma Jakość KM do elementa. Quote Link to post Share on other sites
yankee Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Co do gumek Elementa, kupilem czerwona do lvl1 tuningu i stwierdzam ze jest.... GENIALNA pieknie mi podkreca kuleczki.. uzywam jej w minimie m249 PJ przy mocy okolo 400 FPS.. mysle ze czrna czyli lvl 0 jeszcz lepiej by podkrecala bo ta moze byc troche za mocna gdyz jest od 400 fps:D POLECAM Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 (edited) Chcecie żebym sprawdził gumkę Hopa od elementa ( http://www.gunfire.pl/product-yid-11521902...Up-Element.html ) ? To powiedzcie czy będzie pasowac do ak 74 Cymy a kupie ;). Edited July 18, 2008 by kupolud231 Quote Link to post Share on other sites
pat1985 Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Ja używam w g36k[CA] w tym momencie gumki sylikonowej niebieskiej, level2. Przed nia mailem gumkę guardera sylikonowa która była już trochę styrana więc postanowiłem spróbować z elementem i powiem , że jestem mile zaskoczony. Gumka podkręca bardzo dobrze i bardzo równo. Na gumce guardera i guarderowskim dystanserze miałem problemy z wyregulowaniem ponieważ kulka na .25 blasterach i gumce na min leciała pod koniec lotu mocno w gore na około 2-3m. Wine ponosil dystanser ale juz nie chcialo mi sie kombinować i kupować innych.Przy gumce elementa nie ma tego problemu jest pełna regulacja od zera do kosmosu. Gumka pasuje bardzo dobrze ciasno wchodzi w stokowa komore, jest krotsza o polowa ale w zamian dostajemy taka plastikowa tulejkę która wciska sie do kompry po zamontowaniu hopka i tu wielka zalety przynajmniej u mnie po wciśnięciu tej tulejki lufa staje sie nieruchoma i nie mam problemu ze lufa się obróci i kulka zacznie lekko skręcać. Ogólnie polecam ten produkt. U mnie sprawuje sie b.dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Osobiście kupiłem gumkę Hop-Up elementa czerwoną (gustowną). Na sprężynie m120 około 400 fps replika m4a1 hopek metalowy: - kulki 0,20g lecą wybitnie daleko, ale na podkręconym hopku na full. Kulka leciała daleko, ale jak by to powiedzieć najpierw uderzenie tłoka potem po chwili leci kulka. O dziwo kulka leci prosto nie robi jakiś hulaj hopków. Plusy: - kulka leci daleko - ładny kolor - taniocha :) Minusy: - gdy nie podkręci się na full efekt podwójnej kulki - oraz zasięg masakra - najpierw dźwięk po chwili (w której normalnie wystrzelisz dwie kulki) wylatuje kulka :-F - kulki 0,25g tu sprawa wygląda lepiej z samego początku, lecz jak wspomniałem wyżej wszystko to samo oprócz tego, że hopka nie podkręcamy do końca kulka leci daleko, lecz można mieć pewne powody do obaw a mianowicie podwójna kulka ;/co jakiś strzał . Nie testowałem na odległość o ile leci dalej . Aktualnie mam wsadzona gumkę, Guardera lecz dystanser Elementa i jest wyśmienicie. Porównując Elementa do Guardera (biała) to sądzę, że Guarder wygrywa, ale dystanser Guardera jest za duży do komory Hop-Up w emce za mocno wypycha gumkę. Przymierzam się do kupienia gumki Systemy i Mad bulla chcę sam przetestować gumki, ponieważ każdy poleca, co innego :) gdy znajdę odpowiednią dam znać. Ciekawostką jest to, że gumka Elementa ma inne wybrzuszenie w środku a mianowicie widać to niżej. Zdjęcie ma charakter podglądowy. Tak, więc kupno gumki polecam osobą, które lubią bawić się w majsterkowanie, bo sądzę, że do niczego innego nie nadaje się. Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 (edited) Mógłby ktoś mi coś powiedzieć o tej gumce: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_134&products_id=5056&name=Element_-_Gumka_HopUp_-_RH55? Do czego jest ta tulejka metalowa, bo jak na razie nie znalazłem innego zastosowania niż podkładka pod sprężynę? Edited April 21, 2011 by Manis hagaloscen Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Mógłby ktoś mi coś powiedzieć o tej gumce: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_134&products_id=5056&name=Element_-_Gumka_HopUp_-_RH55? Do czego jest ta tulejka metalowa, bo jak na razie nie znalazłem innego zastosowania niż podkładka pod sprężynę? A nie służy ona czasem do osadzenia (ciaśniejszego) lufy wewnętrznej w lufie zewnętrznej... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts