OFF Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Sklepy Gunfire i Specshop zamieściły zdjęcia G36 produkcji WE (AEG). Ktoś wie może coś więcej na ten temat? ;) Link to post Share on other sites
Didi Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Patrząc na fotki, to prezentuje się całkiem fajnie. Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Analizując zdjęcia, mogę stwierdzić że: -kable bym od razu wywalił... -gniazdo magazynka, a więc może też komora są jak w większości G36 (nie jak w SRC i w nowych JG). Pytanie tylko, jak jest z długością dyszy... -fajnie, że do łączenia elementów body są użyte piny, a nie śruby -body jest odmienne w konstrukcji od dotychczas obecnych na rynku replik G36. To wyjmowane suwadło to IMHO bajer, ale za ciekawe jest to, że lufa wygląda na porządnie ustabilizowaną. Podsumowując - IMHO wygląda obiecująco. Link to post Share on other sites
OFF Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 Przybliżona cena detaliczna modelu G39C wyniesie około 900 PLN, natomiast modelu G39K około 950 PLN. No to polecieli :) Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Ciekawe, czy przyłożyli się bardziej do tych G36, bo M4 wyszło im średnio... Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 -body jest odmienne w konstrukcji od dotychczas obecnych na rynku replik G36. To wyjmowane suwadło to IMHO bajer, ale za ciekawe jest to, że lufa wygląda na porządnie ustabilizowaną. W gietach Aresa jest podobny system - 3 piny, wyjmowane suwadło. Widać za to wyraźnie jeszcze jeden bajer - funkcjonujący bolt catch, przytrzymujący sudawło z tyłu. Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Widać za to wyraźnie jeszcze jeden bajer - funkcjonujący bolt catch, przytrzymujący sudawło z tyłu. To też jest gietach Aresa :P Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 A tego nie wiedziałem - Aresy znam tylko z paru zdjęć ;) Czyli wychodzi na to, że nie będzie to żadna (choćby mikro-)rewolucja, tylko zwykła kopia... Mam wrażenie, czy dysza jest jakaś dziwna - sprawia wrażenie grubej i ma jakieś nacięcia (?) przy podstawie. Za to zakładając zgodność z Aresem, jej długość powinna być standardowa (CA). Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Kolejne fotki z Ryjbuka GF: http://www.facebook....&type=3 Nie podoba mi się to, co na nich widzę. Link to post Share on other sites
PlanB Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Zawsze mogło być gorzej. Link to post Share on other sites
Mark97 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Za tą cenę to dziękuje bardzo, za gietę od Aresa zapłacę mniej a dostanę lepszą replikę. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Za tą cenę to dziękuje bardzo, za gietę od Aresa zapłacę mniej a dostanę lepszą replikę. Rozumiem, że Pan rocznik 97 już wie, że nieistniejąca jeszcze replika WE jest gorsza od Aresa? Mhm. Link to post Share on other sites
Mark97 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 A co, to że rocznik 97 to znaczy, że głupi? Świetne rozumowanie Lesio. Nie wiem, ale jak na razie wygląda mi to na klon repliki od Aresa. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 A co, to że rocznik 97 to znaczy, że głupi? Ty to powiedziałeś. Świetne rozumowanie Lesio. Wiem. Nie wiem, ale jak na razie wygląda mi to na klon repliki od Aresa. No i? Klon nie może być lepszy od pierwowzoru. A to heca. Link to post Share on other sites
Didi Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Takie rozmowy proszę przenieść na PW. Replika jeszcze nie wyszła, więc bez sensu jest pisać, że jest lepsza/gorsza od jakiejś innej repliki. Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Ponieważ replika jest już dostępna w Polsce - zamykam. Dyskusję proszę kontynuować tu: http://forum.wmasg.pl/topic/132391-g36-999c-999k-we/ Link to post Share on other sites
Recommended Posts