pavlo1992 Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 (edited) Stylizuje się na wojaka służącego w Afganistanie w latach 2008-2009 i mam problem z apteczką zrywaną, Posiadam taką apteczkę w kolorze Coyote http://www.miwo-mili...dyczna-I-K-M-Z- Czy taki twór mógł być na wyposażeniu żołnierza w tych latach? Czy to raczej sprzęt używany nieco później? Jak niepotrzebnie założyłem taki temat to proszę o przeniesienie wpisu do bardziej odpowiedniego miejsca :icon_wink: Sab93\ Brak ę, ą, itp. jeszcze rozumiem. Ale reszta błędów za bardzo rzucała się w oczy :icon_razz: Edited November 21, 2012 by Sab93 Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 A czy przypadkiem oni nie mają dodowlości wyposażenia? Jeśli mają, to taki osprzęt moim zdaniem jak najbardziej mógłbyć wtedy używany :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 2008-2009 to głównie okres III-V zmiany PKW Afganistan. Z tego co się orientuje (patrząc na fotki) to przy III zmianie bardziej używało się "kontraktowego" sprzętu. Jednak pewna dowolność wyposażenia też się zdarzała. Z kolei przy V zmianie widać już dużo większą dowolność sprzętu. Myślę więc, że o ile MIWO miało w tamtych latach już tą apteczkę w ofercie, to jak najbardziej żołnierze mogli ją mieć na wyposażeniu ;-) Quote Link to post Share on other sites
korwin Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 (edited) Sorry ze troszkę nie z tematem ale podobne a szkoda mi zakładać osobny temat. Czy taka stylizacja uszła by na Afganistan powiedzmy 8-9 zmiana. -hełm kevlar pokrowiec pustynny + bolle -polar helikonwy czarny ze wzmocnieniami w panterę -KST-12 w pantere leśną pod nią pasgata lub IBE -helikonowe SF spodnie w pantere lub spodnie pustynne w pantere -nakolanniki alty -Gromy protektora lub batesy lub polskie tropikalne. Ujdzie to to za jako taką bojówkę ? Edited December 6, 2012 by korwin Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Tylko do kamizelki miał bym zastrzeżenia. Cała reszta jest ok. Co prawda podczas 8 zmiany widać jeszcze kamizelki typu KT-12, jednak są one zwykle noszone na UKO. KT-12 na IBA podczas 8 zmiany nie widziałem. :icon_razz: Połączenie KT-12 i IBA nosili głównie we wcześniejszych latach. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Podłącze się do tematu. Do jakiej zmiany/ jednostki można przypisać Beryla z kolbą od emki i łożem TDI? Quote Link to post Share on other sites
korwin Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Czy powie mi ktoś jak wyglądało wyposażenie na I zmianie PKW z 2007 r ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 http://www.altair.com.pl/magazines/article?article_id=221 Quote Link to post Share on other sites
korwin Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Niestey w tym artykule nie ma nic o umundurowaniu, kamizelkach itp. Ale z tego co widzę po zdjęciach to KT-12 i pod to klv olv i inne zagraniczne cuda. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Przy czym te kamizelki to są produkcji BJ-System... Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Do jakiej zmiany/ jednostki można przypisać Beryla z kolbą od emki i łożem TDI? Nie przypominam sobie żeby zwykłe jednostki używały Beryli w takiej konfiguracji. Nie widywałem takiej wersji na zdjęciach. (Jeśli już to były to fronty i kolby kupione prywatnie. Tak mi się przynajmniej wydaje.) Da się za to spostrzec że 1PSK w Afganistanie używał Beryli z kolbami od emki. Frontów od TDI nie widziałem. Źródło to m.in. galeria na MIWO L. Rok chyba 2008, ale mogę się mylić. Czy powie mi ktoś jak wyglądało wyposażenie na I zmianie PKW z 2007 r ? [...] Ale z tego co widzę po zdjęciach to KT-12 i pod to klv olv i inne zagraniczne cuda. Oprócz KT-12 widać też pasoszelki Lubawy. Zdarzały się też OLV w panterze pustynnej i wz.93. KLV również w obu wersjach kolorystycznych. Pod KT-12 często noszone były także IBA w Woodlandzie. Hełmy to głównie wz.2005 z 3 punktowym zawieszeniem. (Wersji 4-punktowych jeszcze nie było!). Najczęściej wykorzystywane gogle to SW&D produkcji UVEX. Montaże starego typu pod nokto PNL-2A. Nakolanniki gdy się już pojawiają to są to ALTY superflex. Sporo Beryli nie ma przedniego chwytu i posiada standardowe łoże. Magazynki czarne. (Transparentne na większą skale pojawiły się dopiero w okolicach VI zmiany) Przy czym te kamizelki to są produkcji BJ-System... KT-12 dla Wojska oprócz BJ-System robił jeszcze Midler, Polskór i Janysport. Produkty od MIWO chyba nie były na taką skalę używane i gdy się już pojawiały to były to zakupy prywatne. Nie jestem tez do końca pewien ale chyba kamizelki od BJ-System były najczęściej oliwkowe, a od innych producentów w wz.93. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Panowie, macie może jakieś fotki naszych w Afganistanie albo Iraku z mini berylami w malowaniu albo kolbami od M4? Bo sobie takiego właśnie składam (w następny weekend wklejam fotki ;) ) i szukam zdjęć do reko. Quote Link to post Share on other sites
=NAS= Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Jak chcesz jakieś foteczki berylka ''Commando'' - czyli z kolba od m4 lub mini beryla zapraszam do ludzi z mojej ekipy , mamy od beryli mini, commando i 96 po 2004 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Dzięks ;) Mój miniaczek właśnie się "składa". Kolba emkowa, malowanie, przyrządy światłowodowe no i EOTech. ;) Replika będzie do reko PKW Czad. Quote Link to post Share on other sites
=NAS= Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 My rekonstruujemy V zmianę 6bdsz Quote Link to post Share on other sites
Voyteck Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Panowie, macie może jakieś fotki naszych w Afganistanie albo Iraku z mini berylami w malowaniu albo kolbami od M4? Bo sobie takiego właśnie składam (w następny weekend wklejam fotki :icon_wink: ) i szukam zdjęć do reko.-pozwoliłem sobie zacytować kolegę Maza94. Na stronie miwo lubliniec wchodzisz w galerię,następnie Misja Afganistan,tam znajdziesz fotki beryli i mini beryli z kolbami od M4 .Takie modele posiadali specjalsi z Lublińca w ilosci 5 tys sztuk czytałem w jakimś artykule,osobiście odtwarzam ten model. http://js2010.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=217:karabinek-beryl-wz-96&catid=41:bro-i-amunicja&Itemid=75 -zerknij na ten temat Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts