Nath Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Szukam jakiegoś fajnego, tacticool akacza. Chciałbym żeby miał od metra risów i kolbę od emki. Poszperałem trochę i wyszło mi co następuje: -AK Beta Project -Krebs CA -Cyma 39 Czy to naprawdę wszystko, co jest warte uwagi (jest jeszcze cyma 28, ale ją odrzucam, bo body z plastiku mnie nie kręci). Miał ktoś styczność, zwłaszcza z Classicowskim Krebsem? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Zawsze możesz dorobić, lub dokupić w zależności od systemu konstrukcyjnego repliki, adapter prowadnicy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 AK Beta Project to najlepszy wybór z podanych. Ale, jak już zostało napisane, z chin można dorwać prowadnicę m4 i risy na front do każdego. Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Może Ci pomoże to co kolega z teamu spłodził http://pingwiny.noop.pl/konwersja-ak-74m-produkcji-ics-do-wersji-pmc-tactical/ Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 7, 2012 Author Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Risów do Boyca (system vfc) szukałem, w końcu trafiłem na ryśki od cymy 50, górnego nie idzie założyć, dolny gibie się jak pijany rezus. Adapter kolby to w ogóle porażka-plasticzany APS albo nic, pomijam fakt, że do mojego body (RK 03) nie ma adaptera. @DJ_Drops Fajna rzecz, przeczytałem z przyjemnością. Szkoda że nie jest tak prosto z replikami w systemie VFC (mam Boya). Edited November 7, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Minimum 3 różne metalowe zestawy risów ściągałem z chinlandu do VFC. +1 do AKSU. Adaptery kolby robi Vltor, metalowe. Ogółem, taniej jest orisowac stare cymki czy inne icsy, bo są w śmiesznym systemie TMa. Coś za coś. Jeżeli nie zależy Ci na stalowych częściach i w miarę realistycznej budowie - możesz je brać. W innym przypadku - szukaj np. na rsov. Stamtąd brałem chyba szyny na licencji Samsona. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Myślę, że to sprawdziłoby się nieźle i pasować powinno od razu. http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Accessories_RIS_Systems_RWL_K_Rail_Model_1_for_AK47_AEG_Licensed_by_Samson.htm Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Taniej z rsova, niż stamtąd. na rsov droższy o piątaka, ale oszczędzamy chyba 20 dolców na przesyłce. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Nath, do swojej CM 048 dorabiałem adapter przez znajomego na maszynach CNC. Efekt jest taki, że za 80zł mam metalowe (nie pamiętam, stal czy aluminium) adapter i prowadnicę kolby. Wejdę na kompa to mogę przesłać fotkę, jak to wygląda. A szyn do AK też jest sporo. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Hawk, prześlij foto bo sam jestem ciekaw. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) http://imageshack.us...6/dsc03719e.jpg http://imageshack.us...5/dsc03720s.jpg Tak banalne, że aż głupie :icon_biggrin:. Tuba jest przewiercona z góry i dołu, żeby można było ją przykręcić do mocowania kolby a pokrętło służy jedynie do usztywnienia układu. http://img211.images...zpldsc03723.jpg Efekt końcowy. Kolba jest to Modstock od King Arms'a, siedzi sztywno na rurze i nie ma żadnych problemów z przesunięciem jej. Niestety, z racji używanego pakietu Li-Po większych rozmiarów, jestem zmuszony do korzystania z tego paskudztwa, jakim jest pokrowiec na kolbę. EDIT: Bazą jest CM 048, jak już wcześniej napisałem. Nie było żadnej ingerencji w korpus czy mocowanie kolby. Z racji używanych magazynków mogę określić ten twór jako AK-101. Edited November 7, 2012 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 A co to za magazynki jeśli wolno spytać? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) "Bieta Prodżekt". Mam je trzy i po włożeniu do gniazda siedzą tak sztywno, że nie da się ich odchylić na więcej niż 1mm w bok. Dla porówniania, magi SRC i MAG raz, że gibały się różnie w zależności od magazynka, to dwa, że gibały się mocno. Nawet fabrycznie dany hi-cap od Cymy się strasznie gibał. Edited November 7, 2012 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Ale front masz krzywdzący. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 No niestety. Plus od systemu TM, musiałem wykonać klocek z drewna, który włożyłem do korpusu, żeby dół się nie gibał :D. Farby zielonej boję się zmyć, żeby nie stopić plastiku. Jak będę miał kasę to kupię coś konkretnego. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 No, niezła ta prowadnica. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 7, 2012 Author Report Share Posted November 7, 2012 Klocek to i jak będę musiał zrobić, żeby mi się front nie gibał :/. Te szyny Samsona uber tłuste, aczkolwiek cena zabija. Za niewiele więcej można mieć całego tacticool aega :/. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts