Ganjaguru Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Witam jestem zainteresowany kupnem kompletu umundurowania, mało się znam na tych rzeczach ponieważ dopiero zaczynam zabawę bardzo proszę was o pomoc w dopasowaniu bluzy combat shirt do spodni w maskowaniu Camogrom oto bluza: http://www.e-militar...camogrom-nowosc a tu spodnie ale wydaje się że mają one różne odcienie... http://www.e-militar...amogrom-ripstop http://www.e-militar...-helikon-nowosc Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Kwestia oświetlenia zdjęć/balansu bieli. Różnice mogą być drobne, w zależności od partii produkcyjnej. Generalnie kolory będą i tu i tu zbieżne. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Zresztą to nie parada, więc idealnie chyba być nie musi. AFAIR camogrom to imitacja Multicamo, którą wypuścił Helikon. Więc też się zastanów. ;) Quote Link to post Share on other sites
Ganjaguru Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 Skoro to imitacja to w takim razie co polecacie ?? po prostu multicam ?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Camogrom nie jest zły ;) Na żywo byś musiał zobaczyć, generalnie to taki przygaszony Multicam :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Jak możesz to dołóż trochę i kup sobie bluzę i spodnie w multicamie,a nie camogrom helikonu. Quote Link to post Share on other sites
Ganjaguru Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 Dołożyć mogę ale ja już nic nie rozumiem :D multicam to firma tak?? czyli muszę szukać takiej marki?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Multicam to wzór kamuflażu. Oryginalny. Camogrom to kopia wzoru. Quote Link to post Share on other sites
Ganjaguru Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 Dziękuje za informacje ^^ Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Dziękuje za informacje ^^ Zresztą sam korzystam z Camogromu. Niemniej o ile sam kamuflaż nie jest zły, o tyle różnie bywa z jakością tego, na czym się znajduje. Co chwilę pojawiają się komentarze o dziwnie rozerwanych spodniach, poprzecieranych ciuchach czy oporządzeniu. Ja sam aż takich złych wspomnień nie mam. Budżetowy poral wytrzymał cztery lata orki, a teraz wciąż używam go do brudniejszych rzeczy. A spodnie używane na co dzień wciąż działają. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Ja sam aż takich złych wspomnień nie mam. Można to podsumować po prostu jednym zdaniem - Helikon, Helikonowi nie równy, tak jak np. SFU, SFU'fowi nie równy ;) Quote Link to post Share on other sites
Ghandi2 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Można to podsumować po prostu jednym zdaniem - Helikon, Helikonowi nie równy, tak jak np. SFU, SFU'fowi nie równy :icon_wink: Jednak niezależnie od dostawy, zasada jest zazwyczaj niestety ta sama: "Do miasta" albo do "spacerowego" ASG - spoko. Jednak przy nawet umiarkowanie solidnym użytkowaniu zarówno czytelność wzoru i materiał zdradzają swoją mało solidną i malo atrakcyjną naturę. Dwa - trzy prania? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts