WSputnik Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Witam.Zakładam ten temat w imieniu mojego kolegi który również chce zacząć przygodę z ASG.Tyle że chce on wydać na replikę ok 100-150 zł.Podobają mu się strzelby a ja na strzelbach a ja niestety znam się na nich jak kura na pieprzu.Poleciłem mu Franchi SAS 12 Tactical od ASG jednak on chciał abym założył tutaj temat aby sprawdzić czy niema w tym przedziale cenowym jakiejś jeszcze lepszej repliki.Za odpowiedz z góry dziękuję. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Za 150 zł to można sobie kupić trzy AGM 003. Nie dość że niezniszczalne, to jeszcze są 2 w zapasie. I łącznie 9 magazynków. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 (edited) Generalnie to strzelby opisane w tym poradniku są sprawdzone, ale również dołączam się do pytania. Szczególnie o tę wersję z potrójną lufą. Dobra strzelba na shellsy, najlepiej z "potrójnym" strzałem to jest coś, co chciałem sobie zafundować na sezon zimowy. Czy chrzanić zachcianki i kupić AGM003 :icon_biggrin:? Jak wypada w porównaniu z M56 DE? Edited November 9, 2012 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 M56 ma zacinki często, problemy z podawaniem. I 3 razy więcej części które mogą się popsuć. Znajomemu się sypnął po 5 miesiącach. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 3x więcej częsci do popsucia się? O RLY? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 M56 ma zacinki często, problemy z podawaniem. I 3 razy więcej części które mogą się popsuć. Znajomemu się sypnął po 5 miesiącach. Mam dwie m56tki i w ciągu trzech lat używania zacinki to promil strzałów. To też gówno prawda bo ilość części w tych replikach jest podobna. Znajomy miał pecha, bo znam poza moimi dwoma jeszcze pięć tych replik (w różnych wersjach) i awarie należą do rzadkości. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Ile one mają lat? Bo mam dziwne wrażenie że te nowsze są słabsze... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Mojej za 2 miesiące stuknie 3 lata (przebieg jest jednak bardzo mały w stosunku do tego czasu). Samo z siebie nie popsuło się nic - we wszystkich usterkach miałem swój radosny udział - a było to urwanie klapki od shellsów i lekkie pęknięcie pewnych dwóch elementów w środku, spowodowane upadkiem na replikę i zgięciem jej na bok... Jedno i drugie nie uniemożliwiało strzelania, obie usterki naprawiłem. A większość problemów z podawaniem rozwiązuje odpowiednie przeładowywanie i dobre kulki. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Ile one mają lat? Bo mam dziwne wrażenie że te nowsze są słabsze... Obie z pierwszej serii produkcyjnej ( tak samo jak i reszta ekipowych). Mam wrażenie że jesteśmy z pierwszej dwudziestki posiadaczy krajowych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts