HadoPL Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Witam, otóż mam pewien problem z stockową baterią. Po ładowaniu 3,5 godziny ładowarką o napięciu 450mA ( bateria stockowa 1500mAh ) po zostawieniu jej na noc bateria jest jakby pusta ,a gdy naładuje potem znowu na jakieś 4 godziny to działa tylko przez pół hi-capa mp5. Wiecie może czym jest to spowodowane? Bateria jest jeszcze na gwarancji w Gunfire. Kupiłem również ładowarkę Baltimexa z przekonaniem że ona da radę. Paczka z ładowarką ma przyjść w poniedziałek lecz jak przyjdzie to co zrobić z baterią żeby ją wskrzesić? Taka ładowarka : http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/ladowarki/ladowarka-rozladowywarka-procesorowa-do-akumulatorow-o-napieciu-od-2-4v-do-12v-mw.html Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Misiu, wolnoładowarką to ładuj ze wzoru, a nie 3,5 godziny... pojemność baterii * 1,4 / prąd ładowania Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Mam tą samą ładowarkę i dobrze mi się sprawdza. Ustawiasz ilość ogniw w aku , prąd ładowania i tyle. Posiada również funkcję rozładowania i po podłączeniu batki tak bym zrobił: rozładowanie/ładowanie. Ładowarka sama zacznie ładować po rozładowaniu, żółty kolor zmieni się na czerwony i na zielony kiedy bateria będzie naładowana. Quote Link to post Share on other sites
HadoPL Posted November 12, 2012 Author Report Share Posted November 12, 2012 (edited) Witam, ładowarka przyszła i rozładowuje ją przez "szczypce" ponieważ nie ma końcówki Tamya mała. Moje pytanie jeszcze polega że posiadam fabryczną baterie z zestawu JG070MG i namacalnie widać że na tej baterie jest 7 ogniw w układzie ===| napięcie baterii wynosi 8.4v. Ładować na baterii na 6 czy 7 cells? Edit@ Po ładowaniu godziny natężeniem prądu 230mA ładowarka pokazuje że jest już pełna Edited November 12, 2012 by HadoPL Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Tyle ile masz ogniw, tyle ustawiasz na ładowarce. Ja stockową baterię sobie odpuściłem, nawet na tej ładowarce nie dawała rady. Kupiłem Firefoxa (jedni polecają inni nie) u mnie się sprawdza i fajnie trzyma. Mając wybór na ładowarce 500mA / 1000mA ładuję tym niższym. Quote Link to post Share on other sites
HadoPL Posted November 12, 2012 Author Report Share Posted November 12, 2012 Ja chyba mam kopie baltimex'a, wygląda identycznie tylko prąd ładowania ma 300mA i 600mA. Zamiast baltimex jest napis MW. Jeżeli tej baterii nie odratuje to myślę nad jakąś używką bądź http://gunfire.pl/product-pol-1152198335-Akumulator-NiMH-8-4V-1600mAh.html Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Używkę bym sobie podarował, kto wie co z nią było ;) Lepiej dołożyć i kupić nówkę. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Używanej baterii raczej bym nie kupował(chyba, że wiedział bym jak jest traktowana czy nie działa na granicy swojej wydajności prądowej + bardzo niska cena) Quote Link to post Share on other sites
HadoPL Posted November 14, 2012 Author Report Share Posted November 14, 2012 (edited) Po pełnym naładowaniu baterii działała świetnie lecz na następny dzień była padnięta. Ładowalem ładowarką na 7 ogniw i prądem ładowania 300mA. Co można zrobić by ją wskrzesić ? Tą baterię naładowalem baterię i rozładowałem powtórzyłem cykl 2 razy. Jeżeli wiecie o co chodzi, to prosiłbym również o rozwiązanie. Uźytkownik Lesio zaproponował baterie Ni-Mh za 30 zł nową więcej informacji podam potem i ocenicie czy warto. Edited November 14, 2012 by HadoPL Quote Link to post Share on other sites
XsErO Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 i jak tam sprawdzona ? i gdzie znalazłeś baterie za 30 zl ? Quote Link to post Share on other sites
Render Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Witam! Ja mam takie pytanie. Używałem stockowej baterii to mojego CM003 (Ni-MH 2/3^1200mAh ; 8.4V). Niestety, już nie żyje. Ładowałem Imax b6 na ustawieniach domyślnych. Niestety, po roku już zmarła i muszę zakupić jak najszybciej nową. Teraz moje pytanko: Rozumiem, że kupić LiPo, bo ponoć są najlepsze, czyli muszę wtedy zmienić przejściówkę w broni? Ktoś ma doświadczenie z tą bronią, jaki akumulator byście polecili??? Pozdrawiam Render Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Poszukaj było pełno takich tematów....podpowiem że w tym dziale.... Quote Link to post Share on other sites
Render Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Nom, na przykład ten :] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts