Monster1270 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Siema. Mam okulary ESS Crossbow, dokładnie ten model http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_502&products_id=7795&name=ESS_-_Crossbow_Suppressor_One_-_740-0472, i mam problem z parowaniem. Na początku jak je kupiłem wszystko było ok, jednak z każdej strzelanki na strzelanke było coraz gorzej. Poczytałem na forum i znalazłem, że trzeba posmarować cyprysem. Kupiłem go w OBI, posmarowałem i znowu było bardzo dobrze, ale muszę smarować tak co 2-3 strzelanki, bo chyba się ścierał. Tak od niedawana zacząłem biegać w hełmie, i kominiarce. Dostałem ostatnio ostro po twarzy i wolę nosić kominiarkę podciągniętą na nos, ale niestety okulary parują mi po drugim oddechu... Patrzyłem na róże zdjęcia i filmik, i ludzie biegali tam w kominiarkach tak jak ja nie mogę i chyba było ok. Ja gdy zaciągnę kominiarkę na same usta, to i tak po minucie nic nie widzę ... Co mam zrobić ? Czym posmarować, ponieważ nawet kilka warstw cyprysu nic nie daje? Czy niestety nie ma żadnej opcji, żeby tak nie parowały ? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Co 2-3 strzelankę musisz smarować i marudzisz?! Ciesz się, że nie 2-3 razy na jednej strzelance... Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Pooglądaj foty sf jak gromy, bory, cbś etc. Nos mają odkryty mimo posiadania kominiarki. Nie znam sposobu z cyprysem, ja moje crossbowy traktuje antifogiem i nie mam problemu dopóki nie mam szmaty na nosie. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Spróbuj preparat Bolle Anti-fog. Kosztuje grosze a działa na całą strzelankę, przynajmniej u mnie na ESS Ice. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Dokładnie. Płyn antifog od Bolle lub http://www.cqbtactical.pl/mcnett-drops-37ml-p-3379.html (według mnie ten u mnie trochę lepiej działa niż ten od Bolle). Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted November 12, 2012 Author Report Share Posted November 12, 2012 Dokładnie. Płyn antifog od Bolle lub http://www.cqbtactic...7ml-p-3379.html (według mnie ten u mnie trochę lepiej działa niż ten od Bolle). O wielkie dzięki. Jak będę miał pieniądze to spróbuje. Tak poza tym mam pytanie do użytkownika OFF'a. Na zdjęciach widzę że masz właśnie zakryty nos kominiarką, ale również widzę że masz gogle, nie okulary. Czy Ci nie parują ? Czy to tylko tak do fotek :D ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Gogle parowały lekko,ale nie wywaliłem wtedy gąbek. Jak je wywalę to trochę mniej będą parować. Tylko ja normalnie używam maski siatkowej. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted November 12, 2012 Author Report Share Posted November 12, 2012 Ok. Wielkie dzięki. Jak będę miał pieniądze to pobawię się w te spreje. Poza tym są może jakieś gogle z wiatrakiem, dzięki któremu nie parują ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Są,można też taki wiatraczki zrobić samodzielnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts