mirekr666 Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 (edited) Witam pare dni temu zakupiłem pistolet (jak w opisie). Link: http://www.sklep.air...pensatorem.html Mam z nią następujące problem. Gdy strzelam replika albo wystrzeliwuje kilka kulek potem blow back działa ale nie pobiera kulek z magazynka do komory (więc ich nie wystrzeliwuje). Zauważyłem że przy przeładowaniu czasem nie do końca odchodzi ten element ładujący kulki do komory. Po doładowaniu gazem znowu wystrzeliwuje kilka kulek ale ma znowu problemy. Zauważyłem tez iż lotek nie odchyla się do końca i stawia opór. Więc mam takie pytanie jak to ewentualnie naprawić, czy lepiej od razu odsyłać na gwarancje Ps: po wystrzeleniu ostatniej kulki zamek nie pozostanie w tyle tylko strzela jak by był naładowany Edited November 14, 2012 by mirekr666 Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Jak masz gwarancję to z niej korzystaj. Link to post Share on other sites
mirekr666 Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 Tak mam gwarancje jak pisałem jest świeżo co kupiony . Wysłałem go w piatek wiec poniedziałek powinien dojść do sklepu. Dam znać co mi zaproponuja. ps. Może jakieś wskazówki na temat naprawy kiedy ktoś nie ma gwarancji ? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 To jest SG. Czyli WE. Jego naprawa polega na wysłaniu do Dextera (haha) który postawi ją na nogi... a za miesiąc znowu zdechnie. Wytrwali tak wysyłają 2-3 razy zanim dojdą do wniosku, że z badziewnej repliki nie zrobi się dobrej repliki. Wtedy sprzedają na części i kupują coś lepszego (nie koniecznie droższego). Mniej wytrwali lub mniej bogaci sprzedaja od razu i kupują coś innego. I tą opcję polecam jak tylko z gwarancji wróci i będzie działało. Może tez być, że po prostu jej zimno było. Albo, że jest brudna. To są najczęstsze przyczyny. Link to post Share on other sites
Czaja W-ch Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Problem był już omawiany tutaj: http://forum.wmasg.pl/topic/121285-problem-z-glockiem/ Po czasie stwierdzam że najprostszym i jednocześnie najskuteczniejszym rozwiązaniem problemu jest wyjęcie sprężynki powrotnej z cylindra (to ona powoduje jego wykrzywianie się i w efekcie blokowanie na uszczelce głowicy tłoka i niepobieranie kulek). Absolutnie nie przekazuj tej wiedzy serwisowi i módl się by nie byli w stanie naprawić klamki, po odzyskaniu kasy kup jakiegoś klona TM a produkty WE omijaj szerokim łukiem. Link to post Share on other sites
mirekr666 Posted November 19, 2012 Author Report Share Posted November 19, 2012 Dzieki za info i napewno tego nie przekaże serwisowi . I mam DUŻĄ nadzie że nie dazdą naprawić jej . Choć nawet jak naprawią to i tak bede się starać o wymiane na inny lub zwrot kasy. I przestroga dla wszystkich !!!! Lepiej pojechać na miejsce i pomacać towar na miejscu niż oszczędzać troche czasu kupując przez internet. Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Problem był już omawiany tutaj: http://forum.wmasg.p...lem-z-glockiem/ Po czasie stwierdzam że najprostszym i jednocześnie najskuteczniejszym rozwiązaniem problemu jest wyjęcie sprężynki powrotnej z cylindra (to ona powoduje jego wykrzywianie się i w efekcie blokowanie na uszczelce głowicy tłoka i niepobieranie kulek). Absolutnie nie przekazuj tej wiedzy serwisowi i módl się by nie byli w stanie naprawić klamki, po odzyskaniu kasy kup jakiegoś klona TM a produkty WE omijaj szerokim łukiem. Przecież WE też kopiuje klamki TM. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Kopiuje ale tak jakby nie do końca. Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Z WE ostatnio macałem G18 4gen i śmiga na prawdę przyzwoicie. PS Co by nie było ale teraz WE udało się wyprzedzić TM i wypuścili M&P wcześniej, więc wyjdzie na to że TM będzie kopiować WE :P Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Przewyższając jednocześnie WE o klasę :wink: Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Pewnie tak, ale TM + metalowy zamek wyjdzie cenowo 3 razy drozej. A zasięg jaki potrzebujesz w boczniaku to max 30m, więc nawet jakby TM miał zasięg 100m to nie da to wspólmiernych korzyści. Generalnie nie jestem aż takim fanem WE ale ostatnio wypuszczają coraz to lepsze produkty, robią magi CO2 do każdej klamki co przy takiej pogodzie jak teraz mamy jest zbawienne. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Tak Kosteq, mam takich magów na CO2 parę. Na części bo odratować się ich nie da. No i owszem, 30m wystarcza. Pod warunkiem, że w ogóle działa. Link to post Share on other sites
Ari Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 (edited) Bez przesady. WE strzelaja w miare ok. Owszem, lubią miec swoje problemy i uszkodzenia lecz wszystko zalezy kto ile używa klamki. Czy jest sens aby ktoś kupował klamke za +800zł jeśli w rok wystrzeli z niej kilka magazynków? Dobrze, że coś takiego jak WE istnieje. No i żeby nie było, sam jestem użytkownikiem TM (no i WE także) bo strzelam z M4 GBB więc od swojej klamki oczekuje jak najlepszego działania, celnego strzelania i dobrych osiągów, a Glock od TM takie warunki spełnia, bo jest używany nie tylko do CQB. Do tego 6 klamek WE już miałem i każda używałem min. pół roku intesywnie, lecz po pewnym czasie pozbywałem się nie z powodu, że coś zaczęło się psuc, tylko po prostu zmieniały mi się gusta co do modelu pistoletu. Edited November 20, 2012 by Ari Link to post Share on other sites
mirekr666 Posted November 20, 2012 Author Report Share Posted November 20, 2012 Z tego co wiem to że WE jest jak MANTA czyli rosyjska ruletka . Raz kupisz i od razu na gwarancje oddajesz (Czyli mi to sie trafiło) a drugi kupi to samo i sprzet go przezyje. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Ari, mam taką hi capę 5.1 WE (nie moja). Klient kupił ją... nie wiem, chyba niecały rok temu, z jednym magiem na CO2 i jednym na gg. Nówkę. Oba magi na CO2 (bo najpierw mu zdechł i został wymieniony na nówkę) są obecnie niesprawne, ten na GG marudzi czasami a sama klamka działa jakby chcicała a nie mogła i obecnie na serwisie u mnie jest po raz trzeci. Więc błagam, nie wciskaj nikomu, że WE strzelają w miarę OK bo to najbardziej problematyczne klamki jakie dotąd zrobiono. Już z glockami od KSW/KWA jest lepiej bo od razu wiadomo co nie działa. Link to post Share on other sites
MoreLike Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Ja też na swoje SG nie narzekam jeśli chodzi o wady techniczne, przez ponad rok strzelania 3-5 magów [po okolo 15 kulek bo wtedy na jednym nabiciu przy dobrej pogodzie wywale 2magi] miesięcznie ma się świetnie, tylko oryginalny mag nie wytrzymał :-) Myśle ze max 900 kulek wywalonych, nie narzekam :-) Link to post Share on other sites
Czaja W-ch Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Mam Colta od WE, długo dawałem mu szansę, ale po 5-tej czy 6-tej poważnej awarii w końcu straciłem cierpliwość. Postanowiłem kupić coś lepszego. I kupiłem, najśmieszniejsze że taniej o jakieś 25% od tego nędznego WE. Tak, dokładnie - lepsze nie znaczy droższe. KJW działa perfekcyjnie, nie psuje sie (nie licząc pękniętego cylindra) mimo iż czasem eksploatacji dawno przegonił WE. Przyznam ze wstydem że dawno (bardzo dawno) go nie czyściłem a on zap#@!dala jak nówka. I najważniejsze, ufam mu, czego nie można powiedzieć o WE które zawodziło mnie podczas akcji wielokrotnie. Gratuluję i trochę zazdroszczę tym co im klamki WE działąją jak powinny, ale w mojej opinii WE to syf niewarty połowy wydanej kasy i każdemu radzę żeby omijał z daleka. I tyle w temacie. Link to post Share on other sites
mirekr666 Posted November 27, 2012 Author Report Share Posted November 27, 2012 (edited) A teraz może pytanie z innej beczki. Jakiej firmy repliki polecacie? Szukałem informacji na temat firm i ciężko się jest czegoś konkretnego dowiedzieć więc może podzielcie się swoim doświadczeniem ? Btw. Jak było to serdecznie prosił bym o linka (szukałem ale jak wyżej zero konkretów ) Ps: Po odzyskaniu kasy przymierzam się do http://www.sklep.air...-Metal-CO2.html lub http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152190590-Replika-pistoletu-GC9606.html Co sądzicie ? Edited November 27, 2012 by mirekr666 Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Cokolwiek z TM skoro pytasz... Ale pewnie zaczniesz marudzić na plastik i cenę, jak wszyscy którzy nie mieli jeszcze przyjemności posiadać klamki TM. Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 O ile nie boisz się używek, to spokojnie wyrwiesz coś od TM. A bać się nie ma czego, bo nawet jak coś padnie, to nie ma problemu z częściami zamiennymi. Nawet w Polsce znajdziesz większość elementów do najpopularniejszych modeli. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Bym nie przesadzał z tymi częściami... Ale ZWYKLE nie ma większych problemów. Do coltów 1911 jest sporo części ale nie wszystkie które czasami sa potrzebne. Na specu ostatnio wysypało ale Dexter ma zamiar zrobić zapasy na serwis więc radzę się streszczać. Link to post Share on other sites
Recommended Posts