Stilgar Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) Witam mam kilka pytań odnośnie kamery na replice. Czy jest jakiś chwyt na szynę ris, w którym można zamocować aparat? Czy są jakieś inne sposoby zamontowania aparatu na replice LUB na głowie? (hełm, kapelusz) Czy też jedynym wyjściem było by kupienie profesjonalnej kamerki ? Najbardziej myślę o czymś, co trzymałoby aparat fotograficzny na Ris'ie ale nie wiem czy takie coś istnieje... Jeśli były inne tematy na te pytania to w miarę możliwości proszę dać linka. Dziękuję za odpowiedzi ** Wiem, że można improwizować, coś typu taśma :icon_smile: Ale jedank szukam czegoś pewniejszego. Edited November 17, 2012 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Hmmm, coś mi świta, powiesz pod jaką replikę chcesz podczepić aparat? Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) http://asgshop.pl/sk... Ale jak jesteś zdolny i masz kawałek metalowego płaskownika wiertarkę i odpowiednią śrubkę to zrobisz montaż do aparatu z zwykłego montażu do lunety. Edited November 17, 2012 by mikunda Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 na hełm/gałgan: http://www.brotherprice.com/ebphoto/TMC%20GoPro%20HD%20Hero2%20Head%20Belt%20White%20a.jpg na szynę RIS równolegle lub z boku: http://www.brotherprice.com/ebphoto/Dirty%20Leopard%20Rail%20Mount%20for%20goPro%20hero2%20mini%20a.jpg http://www.brotherprice.com/ebphoto/Dirty%20Leopard%20Rail%20Mount%20for%20goPro%20hero2.jpg Mogę Ci to ściągnąć. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 na hełm/gałgan: http://www.brotherpr...elt White a.jpg na szynę RIS równolegle lub z boku: http://www.brotherpr...ero2 mini a.jpg http://www.brotherpr...goPro hero2.jpg Mogę Ci to ściągnąć. Szkoda tylko że to montaże do GoPro, z tego co pamiętam nie wszystkie aparaty da się zamontować w tej obejmie, a już na bank w obudowie od GoPro Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Reegz - Chce podczepić pod RK-02, ale nie wiem co to ma do znaczenia :D Hmm patrząc na te rzeczy cena troche mnie hmm "szokuje" raczej zrobie jakąs improwizorkę i samemu się coś zrobi :) Ale czekam nadal na propozycje Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) Szkoda tylko że to montaże do GoPro, z tego co pamiętam nie wszystkie aparaty da się zamontować w tej obejmie, a już na bank w obudowie od GoPro Ciężko o lepszy aparat od GoPro, gdy patrzymy na stosunek wytrzymałość/kompaktowość/jakość/cena. Edited November 17, 2012 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 No tak, szokują go ceny montaży, ale kupi GoPro. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 No tak, szokują go ceny montaży, ale kupi GoPro. nic dziwnego, bo ponad 2 stówy za montaż lunety/koli QD z przejściówkami na inne tubusy to naprawdę sporo. ;) zresztą, go pro można złapać używane. a jak się lubi loterię, to chinole chyba już klepią swoje kopie. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Kto tu powiedział, że kupie Go pro :D ? Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 No tak, szokują go ceny montaży, ale kupi GoPro. Bo albo chce zrobić film albo chce tylko udawać, że chce zrobić film. Równie dobrze może kupić replikę: albo kupić replikę Kamera GoPro z dostępnymi akcesoriami i oprogramowaniem (zdalne sterowanie i podgląd za pomocą WiFi) jest obecnie bezkonkurencyjna na rynku. Modele z serii 1 lub 2 można naprawdę tanio kupić. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Kto tu powiedział, że kupie Go pro :icon_biggrin: ? Nikt. Twój wybór. Jak dla mnie możesz podwiesić sobie na szelkach analogowego Zenita. Zresztą, Beduin wytłumaczył to na tyle OBRAZOWO, na ile się da. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Kup sobie montaż do lunety, wywal górną część montażu, weż płytkę metalową nagwintuj ją lub poród dziury w niej i przymocuj do montażu i na końcu zrób po środku dziurę na śrubę do aparatu :D. Tania ruska myśl techniczna, nie mam pojęcia jak to się sprawdzi bo na poczekaniu to wymyśliłem :D Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 (edited) Szczerze mówiąc to Was nie rozumiem :icon_smile: Pytałem o możliwość montażu aparatu (nie tylko gopro) na replikę O ILE TAKIE COŚ ISTNIEJE a dostaje zdjęcia replik i nie wiem o co chodzi :icon_biggrin: Jeśli nie ma czegoś takiego nie ma to mówcie :icon_smile: Edited November 17, 2012 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 http://forum.wmasg.pl/topic/124386-monta-kamery-md80-na-szynie-ris/ I poszukaj jakiejś mini kamerki lepszej od md80. A co do aparatu jeśli jest on niewielkich wymiarów można tak samo kombinować. Obudować go pleksą i wykorzystać przejściówkę z szyny 11 na 22mm jako montaż, ale nie będzie to zbytnio wygladało. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Ważne, żeby działało i spełniało swoją funkcję, a nie żeby ładnie wyglądało :) Z tą kamerką już fajny pomysł, mam chwyt na zbyciu to kto wie mozę coś wykombinuję. Quote Link to post Share on other sites
Leebre Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 ja to widzialem montaż na aparat ale do hełmu. ale jesli cos to pomoze to moge przytoczyć stare afrykańskie powiedzenie um dam dum klak klad dan dum Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 A ja powiem tak trochę inaczej. Kamerka na replice nie zawsze jest dobrym wyjściem. Przez sporą część strzelanki replika patrzy w ziemię. Nikt nie nosi repliki przez kilka godzin opartej o ramię. Dlatego lepiej wziąć coś na hełm. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) Szczerze mówiąc to Was nie rozumiem :icon_smile: Pytałem o możliwość montażu aparatu (nie tylko gopro) na replikę O ILE TAKIE COŚ ISTNIEJE a dostaje zdjęcia replik i nie wiem o co chodzi :icon_biggrin: Jeśli nie ma czegoś takiego nie ma to mówcie :icon_smile: To może sprecyzuj CO TO ZA APARAT? To dużo prościej będzie doradzać Po za tym, sprecyzuj, czy chcesz nakręcić filmik ze strzelanki, czy zamęczyć widza 15min ujęciem jak biegniesz, kampisz itd. Może (pisząc aparat) chcesz zrobić kilka zdjęć (ciekaw jestem tylko jak?) bo w GoPro to nie problem Edited November 17, 2012 by 1beduin Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Aparat sony cybershot tx1 A co do filmików: Film miałby pokazać akcję drużyny LUB też strzelankę, jeśli będzie wszysktko cacy. Poszukałem sam conieco i wychodzi na to, że takie chwyty nie istnieją :) Trza będzie zrobić prowizorkę, lub kupić tego sławnego GoPro :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Cybershoty używane chodzą po 600-800 zł, za taką kwotę kupisz GoPro. oesu. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Tak tylko, że to aparacik rodzinny i w tym jest problem :) Co prawda, można sprzedać i kupić GoPro'sa ;) Temat do zamknięcia, zrobie prowizorkę w przyszłości gopro :) Quote Link to post Share on other sites
xazax Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Jak nie zależy Ci na jakiejś super jakości polecam MD80, trochę izolki i idzie nagrywać. Chowam ją w wolnej przestrzeni między AN-PEQ a body i nawet nie psuje za bardzo estetyki. Ale no, nagrania szału nie robią. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts