Winiacz Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Wiem, że to trochę odejście od głównego wątku, gdzie wszyscy chcą tanio niezniszczalne buty. Ale uważam kwestię skarpet za kwestię do dyskusji. Ostatnio dzięki oldskulowej wełnianej skarpecie z grubym szwem na palcach w 3 godziny dorobiłem się paskudnego pęcherza. I tutaj pytanie, gdzie się zaopatrujecie? Nie mówię o jakiś skarpetach taktycznych z PALSami, RISami i lampkami choinkowymi, ale po prostu o czymś co nie spowoduje masakry w bucie. Quote Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Skarpeta to element, któremu przyglądam się najmniej. W kraju kupiłem tylko kilka sztuk, tak to wszystko leci do mnie z UK. Nie są to jakieś drogie rzeczy, ale spełniają swoją rolę. Cieńsze i grubsze, do wyboru. Marks & Spencer, Debenhams, John Rocha - taka nowość dla mnie ostatnio. To, że dzięki skarpecie można zrobić sobie odcisk to dla mnie życiowa nowość, nigdy się z tym nie spotkałem. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Mało widziałeś. Skarpety trekingowe, z tańszych polskie firmy Filmar i Contim. Od biedy coś z Lidla. Tak, 30 pln za skarpety to tanio. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 19, 2012 Author Report Share Posted November 19, 2012 Termoaktywne coś dają? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Nie, gdzie tam, tak sobie tylko piszę. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Podziękował. Bo rada cenna (moje Magnumy Sander - czy jak im tam było - dojrzewają do wymiany) a temat jakoś tak mało popularny. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 20, 2012 Author Report Share Posted November 20, 2012 W kwestii termoaktywnych mam na myśli wymierne korzyści, przeświadczające i tym że warto dopłacić X złotych. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Dają suchą stopę, płaskie szwy i strefową konstrukcję, czyli np. są grubsze tam gdzie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Ja mam dwie pary skarpet z MIWO P i są bardzo fajne. Spełniają swoje zadanie. O takie: http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,699/Skarpety-TRAVEL Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Nie wiedziałem, że to jeszcze istnieje. Też mam, są ok. Ogólnie nie toleruję cienkich skarpet, od razu kupuję grube dlatego mam m.in. te http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,697/Skarpety-TREKKING-EXTREME Quote Link to post Share on other sites
mrb27 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Polecam te skarpety http://fashionsport.com.pl/akcesoria-bates/425--skarpety-taktyczne-wojskowe-zimowe-bates.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts