wania56 Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Mosin wz.44 zrobiony na flakach MB03A. Kolba, nakładka, magazynek, bączki, wycior i muszka z oryginału kupione na Allegro. Szczerbinka i podstawa muszki - oryginały z Mausera, również Allegro. Lufa dłuższa niż w oryginale ale po znalezieniu oryginalnej optyki rozważam przerobienie na wz.1891 :icon_smile: Zresztą po skróceniu replika sporo by straciła na osiągach, które i tak nie powalają (stockowe MB03A - jakieś ~ 430fps ). Dźwignia przeładowania troszkę spiłowana żeby bardziej przypominała "coś" z oryginału. W planach wymiana na bardziej zbliżoną do oryginału oraz montaż oryginalnego kurka. Podstawa szczerbinki (z Kar98k) odpowiednio przycięta i przyklejona "super klejem" Magazynek z zatrzaskiem. Oryginalny magazynek z MB03 skrócony jakies 2,5cm. Od spodu doklejona aluminiowa blaszka żeby magazynek był na równi z obrysem kolby. Pojemność magazynka około 8-10 kulek, nie liczyłem nawet :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Będziesz tuningować wewnętrznie? Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted November 20, 2012 Author Report Share Posted November 20, 2012 Będziesz tuningować wewnętrznie? W przyszłości na pewno. Najpierw wolałbym jednak skończyć go "wizualnie". Quote Link to post Share on other sites
HerGuliwer Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 (edited) Witaj Przyjacielu znalazłem i pomyślałem o Tobie . Nie jest może tanie ale nadawało by się w sam raz niby MB03 nie jest podane w opisie, ale może da się odpowiednio przerobić. http://www.taiwangun...ii-mb-well.html co do optyki odezwę się na dniach na PW Pozdrawiam Guli Edited November 21, 2012 by HerGuliwer Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted January 31, 2013 Author Report Share Posted January 31, 2013 Zdecydowałem się jednak skrócić lufę do odpowiedniej długości. Dźwignia przeładowania została trochę podszlifowana żeby wyglądała mniej "współcześnie". Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Zmień tę rączkę w cholere bo psuje cały efekt. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Skąd wziąłeś lufę zewnętrzną? I jak ją zamontowałeś? Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted February 1, 2013 Author Report Share Posted February 1, 2013 Lufa zewnętrzna to zwykła aluminiowa rurka. Na nią nałożona ( i podklejona) podstawa muszki. Na lufie wewnętrznej w dwóch miejscach oklejona taśmą pianka/gąpka żeby wsunąc na to lufę zewnętrzną. Resztę trzyma łoże i nakładka kolby. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Super robota, miałem okazję zobaczyć z oryginalną optyką - świetny efekt. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts