Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

cm 028 czy cm 028s

Recommended Posts

Jeszcze ja się wypowiem na temat kolb od wersji S i B. Kolby w tych wersjach (a przynajmniej w moim egzemplarzu) są beznadziejne. Na początku wydaje się to bardzo fajne - składana kolba! Broń może być długa i wygodna w celowaniu albo krótka - dobra do budynków. Wow, szał i gacie w dół. Problemy zaczynają się gdy pójdziemy z repliką do lasu i trochę z nią pobiegamy. Kolba ma luzy. Pal licho lekkie luzy na zawiasie kolby. One przeszkadzają ale w dużo mniejszym stopniu niż luzy stopki kolby (tego elementu, którzy przykłada się do ramienia). W trakcie biegu stopka kolby potrafi się złożyć (czyli zamiast być prostopadle do reszty kolby jest równolegle) i przez to gdy chcemy złożyć się do strzału kolba przeszkadza bo zamiast ładnie przylegać do ramienia to nas "dźga". Zamiast szału i opadu szczeny był płacz i zgrzytanie zębów.

Dodatkowo w moim egzemplarzu ułamała się jedna ze śrubek, która trzyma zawias kolby. Teraz mam kałacha bez kolby i może celuje się gorzej niż kiedyś ale przynajmniej wiem jak jest i, że nie spotka mnie niespodzianka w postaci "dźgającej" w ramie stopki.

Zdecydowanie nie polecam CM 028 w wersjach B i S.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...