maniak asg Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 witam chciałem się zapytać o kolbę czy ta od s nie połamie się bo czytałem wiele postów i zdania są podzielone Link to post Share on other sites
Crusader Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Cm.028, kolba może i jako taka jest, gorzej z zatrzaskiem. Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 cm.028 Można zawsze wsadzić różnego rodzaje baterie do kolby czego o 0.28s powiedzieć nie można. Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Połamie to może się sama kolba nie połamie,ale będzie latać luźno. Link to post Share on other sites
Kikas Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Lepiej wziąść mniej porączną 028 niż 028 która z ułamaną kolbą będzie aż zbyt poręczna Link to post Share on other sites
KaXardas Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Najlepszym Rozwiązaniem byłaby cyma 028A kosztuje podobnie, a masz ładne risy i plastik nie naśladuje drewna :D Link to post Share on other sites
Luminofor Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 (edited) Mi np. wersja A za nic się nie podoba. Wolę drewno, a nawet jego plastikową imitację, ale o gustach się nie dyskutuje :D Edited November 30, 2012 by Luminofor Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 (edited) CM.028, a jak Ci się odłamie zaczep kolby to kropelką :P Nie gwarantuję, że już tak pozostanie, ale w końcu chińczyk. Od chińczyka zależy, czy dalej repliką strzelisz, czy rzucisz. Edited November 30, 2012 by WszystkoZajęte Link to post Share on other sites
maniak asg Posted December 1, 2012 Author Report Share Posted December 1, 2012 dziękuję za odpowiedzi myslę że w połowie grudnia kałach będzie a póki co rzucam g 36 w tarczę Link to post Share on other sites
maniak asg Posted December 1, 2012 Author Report Share Posted December 1, 2012 i przy okazji czy warto kupować w gunfire, czy polecacie jakieś inne sklepy? Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 Gunfire to bardzo dobry sklep,dobry sklep jeszcze inny w którym aktualnie jest dostępny to jeszcze taiwangun.com Link to post Share on other sites
maniak asg Posted December 2, 2012 Author Report Share Posted December 2, 2012 a ten sklep? specairsoft.sklepna5 Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 http://forum.wmasg.pl/forum/268-opinie/ Tutaj warto poszukać opinii na temat sklepów z asortymentem airsoftowym. Link to post Share on other sites
maniak asg Posted December 2, 2012 Author Report Share Posted December 2, 2012 dzięki za odpowiedź Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 Jeszcze ja się wypowiem na temat kolb od wersji S i B. Kolby w tych wersjach (a przynajmniej w moim egzemplarzu) są beznadziejne. Na początku wydaje się to bardzo fajne - składana kolba! Broń może być długa i wygodna w celowaniu albo krótka - dobra do budynków. Wow, szał i gacie w dół. Problemy zaczynają się gdy pójdziemy z repliką do lasu i trochę z nią pobiegamy. Kolba ma luzy. Pal licho lekkie luzy na zawiasie kolby. One przeszkadzają ale w dużo mniejszym stopniu niż luzy stopki kolby (tego elementu, którzy przykłada się do ramienia). W trakcie biegu stopka kolby potrafi się złożyć (czyli zamiast być prostopadle do reszty kolby jest równolegle) i przez to gdy chcemy złożyć się do strzału kolba przeszkadza bo zamiast ładnie przylegać do ramienia to nas "dźga". Zamiast szału i opadu szczeny był płacz i zgrzytanie zębów. Dodatkowo w moim egzemplarzu ułamała się jedna ze śrubek, która trzyma zawias kolby. Teraz mam kałacha bez kolby i może celuje się gorzej niż kiedyś ale przynajmniej wiem jak jest i, że nie spotka mnie niespodzianka w postaci "dźgającej" w ramie stopki. Zdecydowanie nie polecam CM 028 w wersjach B i S. Link to post Share on other sites
maniak asg Posted December 3, 2012 Author Report Share Posted December 3, 2012 dziękuję za wszystkie odpowiedz właśnie zamówiłem zwykłą cm 028 więc niedługo będę strzelał z ak 47 a nie rzucałw tarczę g 36 Link to post Share on other sites
OFF Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 W takim razie zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts