kashalot Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 W moim wczoraj zakupionym rk-06 z gunfire.pl (black...) jest pewien problem. są luzy w: kolbie(bardzo), magazynek(też bardzo), szcerbinka i zamek (da się ścierpieć) Jak to dokręcić? (szukałem w google, ale jestem ślepy) Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Odkrecasz kolbe, i na ogonie kolby doklejasz tak z maks 0,5cm taśmy izolacyjnej po bokach. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Magazynek wymienić, inaczej luzów się nie pozbędziesz w gnieździe magazynka. Zamek (suwadło) to normalne, zdejmij dekiel i zobacz, w jaki sposób to jest zamocowane. Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Uroki AK ; ) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Bzdura. Mam CM.048 i jedyny latający element to dekiel. Dociśnięty zestawem szyn montażowych od SHSa i siedzi sztywno. A że mam baterię z tyłu to ten kawałek metalu na mizernej rurce wymieniłem na kopię suwadła. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Kiedyś w gniezdzie maga -elementy trzymające magazynek po bokach nalożyłem nieco poxipolu, następnie to spiłowałem tak by magazynek siedział ciasno. Zadziałało ale tylko do 1 rodzaju maga, inny już nie wchodził więc spiłowałem jeszcze, wtedy ten pierwszy miał luzy :D mniejsze ale mial. Co do kolby to izolacja, w przypadku kolby łamanej jest nieco więcej roboty. A no i boyce są złe, nieszczelne i odradzam ich zakupu :P Quote Link to post Share on other sites
kashalot Posted November 28, 2012 Author Report Share Posted November 28, 2012 Dobra ale co z kolbą, na razie tylko próbowałem z taśmą i dociskanie ale nic się nie dzieje (dalej się przesuwa(jak ktoś nie wie to jest wyjątek)) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Na GF sprzedają stare wersje. Swoją drogą, po dokręceniu i tak jest lepiej niż w Cymach. A na składanych kolbach luz pewien jest ZAWSZE. Quote Link to post Share on other sites
kashalot Posted November 30, 2012 Author Report Share Posted November 30, 2012 Kolbę dokręciłem (bardziej) i resztę, jest ok. Teraz nie mam luzów, oprócz zamka opadł troszkę w dół i jak nim mocno potrzepie to grzechocze. Lesio, RK-06 ma stałą kolbę :icon_smile: , (mam wersje full steel (nie wiem jakim cudem :zastanawia: ) Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 Kolbę dokręciłem (bardziej) i resztę, jest ok. Teraz nie mam luzów, oprócz zamka opadł troszkę w dół i jak nim mocno potrzepie to grzechocze. Lesio, RK-06 ma stałą kolbę :icon_smile: , (mam wersje full steel (nie wiem jakim cudem :zastanawia: ) A miałeś na kartonie oznaczenie BY-006B? Quote Link to post Share on other sites
kashalot Posted December 2, 2012 Author Report Share Posted December 2, 2012 Nie, na kartonie mam A, lecz jak sprawdzałem magnesem to wszystko przyciągało. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts