daro94 Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Witam chcem kupic nowa bron bardzo podobaja mi sie gazowe (blow back itp) ale nie wiem jak z awaryjnoscia czy drogie czesci sa do broni gazowych i czy droga jest w dalszej eksplatacji (nie liczac magow) interesuje mnie bron tak do 1200zl mozecie mi wymienic wady tych gaziakow? a jak znacie jakies dobre giwery i bardzo chcecie podac mi linka :) to tylko SCAR lub M4 Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Gaziaki: - awaryjność na wysokim poziomie - ceny części dają o sobie znać - gaz jest drogi (a pukawki są bardzo gazożerne) - części do AEGa tak sobie pasują do GBBR Gazówkę kupujesz przede wszystkim for fun, będąc świadomym, że nie wiele postrzelasz, a musisz zawsze mieć zapas $$ na bieżącą eksploatację i naprawę :) Link to post Share on other sites
daro94 Posted December 5, 2012 Author Report Share Posted December 5, 2012 Gaziaki: - awaryjność na wysokim poziomie - ceny części dają o sobie znać - gaz jest drogi (a pukawki są bardzo gazożerne) - części do AEGa tak sobie pasują do GBBR Gazówkę kupujesz przede wszystkim for fun, będąc świadomym, że nie wiele postrzelasz, a musisz zawsze mieć zapas $$ na bieżącą eksploatację i naprawę :icon_smile: Dzieki :P Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 1200? Zapomnij. Link to post Share on other sites
ghost666 Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Skorzystam z tematu i się zapytam, a co. Na wiosnę chciałbym sprawić sobie gaziaka - jeszcze nie wiem jakiego, rozglądam się za HK416 - jak to jest z inwestycjami w niego? Ile trzeba sobie zarezerwować kasy żeby poważnie myśleć o wejściu z ten interes? Czy warto kupować używaną replikę czy prędkość zużycia części jest tak wielka że nie ma to sensu? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Moim zdaniem nawet przy nowej nie ma to sensu :D. Ale ja to piszę jako serwisant. Użytkownicy/właściciele na pewno będą chwalić. Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Ile kasy ? Z 2000 zł. Miałem, wole elektryki. gaz daje fun, bo jest BB, jest realizm w użytkowaniu i konserwacji, ale awaryjność jest ogromna a części średnio dostępne i drogie. Jeśli się uprzesz, Umarex ma fajne HK416, ale dosyć drogie. Jeśli chcesz coś taniej to masz WE. WE jest średnie, ale części do tego od ch... olery. Link to post Share on other sites
ghost666 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 A jak z częściami do Umarexowych replik? są kompatybilne z np. Ratechem? Link to post Share on other sites
Ari Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Gazówkę kupujesz przede wszystkim for fun, będąc świadomym, że nie wiele postrzelasz, a musisz zawsze mieć zapas $$ na bieżącą eksploatację i naprawę :icon_smile: What what what ?! Dziwne, od 2 lat, w okresie marzec - listopad strzelam tylko z GBB. Moje wydatki na naprawe to dokładnie 5zł za roleczke izolki i teflonu aby ładnie doszczelnic. Części do mojego GBB bez problemu pasuja od AEG. W ten sposób mam "odpimpowana" emke tak jak chce, bez zbednych problemow. Wystarczy poczytac na forum i wywynioskowac ze oplaca sie kupic KJW/TK BTW. Sama emka mnie kosztowala 1000zł ze sklepu (bo jak chce sie kupic w ludzkiej cenie to wiekszosc zeby kupuje sie zza granicy) Link to post Share on other sites
Nath Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Te umerexowe repliki robi VFC i można sobie części bezpośrednio od nich sprowadzić. Są tanie jak ja gbb. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Świetnie Ari. Wsadź se suwadło z AEGa :D. Link to post Share on other sites
ghost666 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Chyba chodziło o części zewnętrzne ;). A z tymi ponoć bywa różnie - podobno kolby nie pasują etc. Dziękuję za opinie i czekam na kolejne. Oraz sugestie jak najlepiej 'wejść' w GBB - gdzie kupić, na co zwracać uwagę etc. Link to post Share on other sites
Nath Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Jak "wejść" w GBB? Poczytaj forum, tutaj wszystko masz napisane! Jest temat o każdym liczącym się systemie (Magna=WA, WE, KJW/TK, VFC), szukaj informacji o częściach zamiennych i ich kompatybilności, popatrz sobie na ceny tych części, a potem podejmij decyzję na temat systemu i się jej trzymaj. Ja aktualnie "przerabiam" trzeciego gaziaka KJW/TK i żeby nie pilna potrzeba wymiany lodówki to bym go w życiu nie sprzedawał. Link to post Share on other sites
Ari Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Chyba chodziło o części zewnętrzne :icon_wink:. A z tymi ponoć bywa różnie - podobno kolby nie pasują etc. Dziękuję za opinie i czekam na kolejne. Oraz sugestie jak najlepiej 'wejść' w GBB - gdzie kupić, na co zwracać uwagę etc. Podobno, podobno ... "a tata Marcina powiedział ..." Ja mam kolbe od AEG. Pasuje Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 To spróbuj założyć AEGowy, free-floatowy chwyt przedni :icon_razz: Każdy egzemplarz jest inny - sam używałem pewien czas chińskiego GBBR, który według opinii wszystkich powinien się rozpaść od razu, a sporo wytrzymał bez zająknięcia. Cieszę się, że twój hula, co nie zmienia faktu, że możliwość zakupu awaryjnego egzemplarza jest większa niż w przypadku AEGów :P Link to post Share on other sites
Nath Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 To spróbuj założyć AEGowy, free-floatowy chwyt przedni :icon_razz: Każdy egzemplarz jest inny - sam używałem pewien czas chińskiego GBBR, który według opinii wszystkich powinien się rozpaść od razu, a sporo wytrzymał bez zająknięcia. Cieszę się, że twój hula, co nie zmienia faktu, że możliwość zakupu awaryjnego egzemplarza jest większa niż w przypadku AEGów :icon_razz: Założyłem do KJW/TK, trzymał się sztywno, znaczy się jestem fajny? Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 To już kwestia twojego samopoczucia ;) Do giwery w standardzie WA ni cholery free-floaty nie pasowały :/ Link to post Share on other sites
Recommended Posts