Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Jestem nowy na forum także witam wszystkich.

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem repliki. Zdecydowałem się na gazową. Poszukałem tu i tam w sieci i wybrałem pare modeli, ale teraz prośba żebyście ocenili który z nich będzie najlepszy. Nie chodzi mi o oszczędność gazu, lecz o celnośc, zasięg, BB, Hop-up, wytrzymałość.

A oto wybrane modele:

-Walter P99

-KJW- Sig Sauer P226

-WE- Glock 17- Gen.4

-WE- M1911

-KWA- Beretta M9

Wiem, że troche ich jest, ale one zgodnie z opisami najbardziej przypadły mi do gustu. Teraz proszę o pomoc, który spełni moje wymagania i który warto kupić.

Będę się strał odpowiadać na każdy post i proszę o powstrzymanie się w pisaniu postów bez sensu. Proszę o pomoc i tylko takie posty mnie interesują.

Dziękuje, pozdrawiam k8989

Posted

Z tych podanych przez Ciebie zostaje jedynie Beretta KWA, w miarę przyzwoicie wykonana zewnętrznie i osiągi też nie najgorsze.

We to wiadomo, loteria i z reguły rozsypują się po dłuższym użytkowaniu.

KJW, akurat Sig im się średnio udał ma swoje słaby punkty, które prowadzą do uszkodzenia repliki.

Walther P99, ale jaka firma ja znam w sumie tylko Maruzena, który nie nadaje się jako replika do strzelania, co najwyżej kolekcjonersko.

Posted (edited)

Rozumiem, Czyli najlepszym wyborem będzie KWA-beretta m9.

Teraz muszę się poważnie zastanowić,czy aby na pewno ta beretta. Chociaż zastanawiam się nad zrezygnowaniem z blow-backa, bo czytając opinie to piszą inni, że blow-back sporo zmniejsza skuteczność strzału oraz siłę... .

Ciężka sprawa z tym wyborem...

Zapomniałem dopisać, do wyboru jeszcze mam beretta px4 storm.

Edited by K8989
Posted (edited)

Znów nie napisałęs jakiej firmy. Nie wymieniłeś żadnej TMki więc zakłądam, że z powodu budżetu?

BB zmniejsza co? Nie zaobserwowałem. A inna sprawa, że klamki bez BB są często mocniejsze niż z BB ale nie jest to reguła. Zmniejszenia skuteczności nie rozumiem.

Edited by dexterkrak
Posted

Pewnie chodzi o H.K 3Px4, czyli klona TM (kosztuje ok 400zł, więc podobnie do tamtych).

Lufa dość szybko się zbija w miejscu gdzie jest uderzana przez zamek (http://scr.hu/0a70/po7tc). W zamku fragment który odpowiał za popychanie lufy się ułamał po krótkim czasie - acz strzela dalej bez problemu, poprostu w innym miejscu lufa jest popychana :P Doprowadziło to do tego, że lufa miała mocny luz i klekotała (recepturka na lufie stabilizująca ftw - widoczna na zdjęciu).

Do tego kurek ma luz, za słabo jest dociskany przez sprężynę powrotną (a za mocno też nie może być, bo przestanie strzelać :D) -

sorry za jakość, kręcone kapciem

Co do celności i zasięgu to się nie wypowiem, bo na dworze strzelałem z niej raz, a na strzelance w ogóle. Ale ogólnie pomimo wszystkiego klamka mi się podoba. Zamek ma niewielki luz według mnie (acz porównania zbytnio nie mam).

Aha, dość mocno odłazi farba z magazynka.