Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

Jestem nowy na forum także witam wszystkich.

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem repliki. Zdecydowałem się na gazową. Poszukałem tu i tam w sieci i wybrałem pare modeli, ale teraz prośba żebyście ocenili który z nich będzie najlepszy. Nie chodzi mi o oszczędność gazu, lecz o celnośc, zasięg, BB, Hop-up, wytrzymałość.

A oto wybrane modele:

-Walter P99

-KJW- Sig Sauer P226

-WE- Glock 17- Gen.4

-WE- M1911

-KWA- Beretta M9

Wiem, że troche ich jest, ale one zgodnie z opisami najbardziej przypadły mi do gustu. Teraz proszę o pomoc, który spełni moje wymagania i który warto kupić.

Będę się strał odpowiadać na każdy post i proszę o powstrzymanie się w pisaniu postów bez sensu. Proszę o pomoc i tylko takie posty mnie interesują.

Dziękuje, pozdrawiam k8989

Z tych podanych przez Ciebie zostaje jedynie Beretta KWA, w miarę przyzwoicie wykonana zewnętrznie i osiągi też nie najgorsze.

We to wiadomo, loteria i z reguły rozsypują się po dłuższym użytkowaniu.

KJW, akurat Sig im się średnio udał ma swoje słaby punkty, które prowadzą do uszkodzenia repliki.

Walther P99, ale jaka firma ja znam w sumie tylko Maruzena, który nie nadaje się jako replika do strzelania, co najwyżej kolekcjonersko.

Rozumiem, Czyli najlepszym wyborem będzie KWA-beretta m9.

Teraz muszę się poważnie zastanowić,czy aby na pewno ta beretta. Chociaż zastanawiam się nad zrezygnowaniem z blow-backa, bo czytając opinie to piszą inni, że blow-back sporo zmniejsza skuteczność strzału oraz siłę... .

Ciężka sprawa z tym wyborem...

Zapomniałem dopisać, do wyboru jeszcze mam beretta px4 storm.

Edited by K8989

Pewnie chodzi o H.K 3Px4, czyli klona TM (kosztuje ok 400zł, więc podobnie do tamtych).

Lufa dość szybko się zbija w miejscu gdzie jest uderzana przez zamek (http://scr.hu/0a70/po7tc). W zamku fragment który odpowiał za popychanie lufy się ułamał po krótkim czasie - acz strzela dalej bez problemu, poprostu w innym miejscu lufa jest popychana :P Doprowadziło to do tego, że lufa miała mocny luz i klekotała (recepturka na lufie stabilizująca ftw - widoczna na zdjęciu).

Do tego kurek ma luz, za słabo jest dociskany przez sprężynę powrotną (a za mocno też nie może być, bo przestanie strzelać :D) -

sorry za jakość, kręcone kapciem

Co do celności i zasięgu to się nie wypowiem, bo na dworze strzelałem z niej raz, a na strzelance w ogóle. Ale ogólnie pomimo wszystkiego klamka mi się podoba. Zamek ma niewielki luz według mnie (acz porównania zbytnio nie mam).

Aha, dość mocno odłazi farba z magazynka.