Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza replika

Recommended Posts

Witam,po kilku miesiącach w końcu mam fundusze na zakup repliki.Do wydania mam 1100zł,

i tu zaczyna się mój problem, ponieważ nie wiem co jest bardziej opłacalne a mianowicie chodzi mi czy lepiej kupić M14 CM czy m14 G&G.

Do M14 CM chciałbym zamontować drewniane łoże (mam znajomego stolarza który zrobi mi to za darmo),i po jakimś czasie kupić szkielet gearbox'a od G&P i później sukcesywnie wymieniać resztę elementów w środku aby uzyskać ok 500fps.

Większość osób posiadająca M14 G&G mówi ,że ma ona pancerny gearbox który bez problemu wytrzyma sprężynę 170 lecz replika kosztuje 1100zł i w dodatku są drogie magazynki ,ale tańszy tuning.

Chcę aby ta replika na początku była szturmówką a w przyszłości przerobić ja na "parasnajperke".

O obu replikach jest wieeele informacji na forum, Szukaj.

Decyzja co jest bardziej opłacalne zależy od tego, czego oczekujesz.

Replika to nie tylko GB, fajnie byłoby mieć zwartą, wytrzymałą konstrukcję także na zewnątrz.

metale cymy są bardzo kruche. Co do drogich magów, skoro replika i tak przejdzie w snajperkę o ponad 500

to nie będziesz wysypywać tony bb'sów na yebankach.