Tomek0117 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Witam,po kilku miesiącach w końcu mam fundusze na zakup repliki.Do wydania mam 1100zł, i tu zaczyna się mój problem, ponieważ nie wiem co jest bardziej opłacalne a mianowicie chodzi mi czy lepiej kupić M14 CM czy m14 G&G. Do M14 CM chciałbym zamontować drewniane łoże (mam znajomego stolarza który zrobi mi to za darmo),i po jakimś czasie kupić szkielet gearbox'a od G&P i później sukcesywnie wymieniać resztę elementów w środku aby uzyskać ok 500fps. Większość osób posiadająca M14 G&G mówi ,że ma ona pancerny gearbox który bez problemu wytrzyma sprężynę 170 lecz replika kosztuje 1100zł i w dodatku są drogie magazynki ,ale tańszy tuning. Chcę aby ta replika na początku była szturmówką a w przyszłości przerobić ja na "parasnajperke". Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 O obu replikach jest wieeele informacji na forum, Szukaj. Decyzja co jest bardziej opłacalne zależy od tego, czego oczekujesz. Replika to nie tylko GB, fajnie byłoby mieć zwartą, wytrzymałą konstrukcję także na zewnątrz. metale cymy są bardzo kruche. Co do drogich magów, skoro replika i tak przejdzie w snajperkę o ponad 500 to nie będziesz wysypywać tony bb'sów na yebankach. Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Zasada jest prosta jeżeli masz kasę to bierz G&G i w ogóle się nie zastanawiaj.CYMA jest najlepszych producentem M14 wśród chińczyków(były/są jeszcze AGM oraz KART). Quote Link to post Share on other sites
Tomek0117 Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 Wiem,że jest dużo informacji na temat tych replik, lecz mi chodzi czy jest opłacalne i sensowne aby wymieniac łoże na drewniane i nowy szkielet gb aby w przyszłości mieć możliwość tuningu do tych 500 fps. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Czekaj czekaj, mamy decydować za Ciebie, czy opłaca się robić drewniane łoże? To TWÓJ indywidualny wybór, preferujesz drewno, zrób. (a podobno je za darmo masz, więc co tu ma się opłacać?) Co do szkieletu - pytanie, po co? Stockowy da radę przy 500fps spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
Tomek0117 Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 1.Jaką kwotę musiałbym przeznaczyć na tuning aby uzyskać stabilne 500fps i dobre skupienie? 2.Ile wynosił by wtedy zasięg skuteczny? 3.Czy zamontowanie lunety poprawiło by celowanie czy pogorszyło przy takim zasięgu? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 http://forum.wmasg.pl/topic/38442-m14-cyma/ Proszę bardzo. Tam jest wszystko opisane. Quote Link to post Share on other sites
Tomek0117 Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 A gearbox cymy jaką najmocniejszą sprężynę wytrzyma na trybie auto?? Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Wszystko jest w linku podanym przez Buńka. Moim zdaniem temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts