EricSs0n Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Witam wszystkich Forumowiczów, próbowałem znaleźć coś na temat tego kolimatora jednak nic nie znalazłem, znając pewnie moje zaangażowanie pominełem z kilka lub kilkanaście tematów związanych z tym kolimatorem. Dokładnie chodzi mi o ten kolimator: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_176&products_id=1039&name=Walther_-_Kolimator_ACOG_Type_-_PS44 Wygląda on solidnie i ładnie się prezentuje, jedyne co mnie odstrasza to punkt celowniczy, ponieważ wydaje mi się że zwykła kropka raczej lepiej się spisuje. Z Kolimatorami nie miałem nigdy do czynienia, nie licząc tych z kiosku za 5zł ;P. Chciałbym tu również dołączyć może kontrowersyjne pytanie, czy zamiast tego kolimatora lub jakiegoś Typu EoTech z G&P nie będzie lepszym wyborem a zarazem tańszym kolimator od Tomka ? ;P. Jeszcze raz przepraszam jeżeli takowy temat zaistniał już na forum, i prosiłbym w takim wypadku o zamknięcie tego tematu i przekierowanie mnie do tematu który opisuje właśnie owy kolimator. I nie chciałbym aby przekierowano mnie do tematów typu "Jak Dobrać Kolimator" bo to raczej nie pomoże w wyborze, który będzie sprecyzowany jakąś marką, a o to tu właśnie chodzi ;P. Pozdrawiam. EricSs0n Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted December 21, 2012 Author Report Share Posted December 21, 2012 Upam , zależy mi na szybkiej odpowiedzi :/ Nie upaj na mojej zmianie. Czekaj grzecznie jak wszyscy. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 (edited) chiński acog jak chiński acog (nota bene niedostępny), logo ma insze dlatego kosztuje więcej. Najpierw powiedz czy szukasz w miarę dobrego kolimatora za małą kasę czy szukasz w miarę lansiarskiego kolimatora za małą kasę. Edited December 21, 2012 by dexterkrak Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 (edited) Ciemny jak nieszczęście i wąski jak nieszczęście. Bardzo ogranicza widoczność. Edited December 22, 2012 by axelrybaczewski :usunąłem niepotrzebną treść. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Czyli- chiński ACOG. Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted December 27, 2012 Author Report Share Posted December 27, 2012 A cóż polecacie do 200zl max 250zl? Byle nie otwarty (EoTecha zaliczany do zamkniętych :D) , ma być najlepszy funkcjonalnie w tej cenie (jakiś punkcik lans też może być). Myślałem nad EoTechem tomka, zawsze coś zostanie na kulki czy lepsze okulary (Dodam iż na okulary mam 120zl, pisze to aby rozwiać wasze wątpliwości aby nie było postów typu " to lepiej kup od tomka kolimator bo na okularach nie ma co oszczędzać "). Dodam iż kolimator będzie zamontowany na replice M4. Link to post Share on other sites
Crusader Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Ale EoTech to jest bardziej otwarty niż zamknięty. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Ma schowaną wiązkę lasera, więc jest zamknięty. Link to post Share on other sites
Axel Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Eotech to kolimator zamknięty Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Eotech jest tak samo kolimatorem jak ACOG... Jesli rozmawiamy o kolimatorach to kopie EOTecha nie mają nic wspólnego z kolimatorami otwartymi.. Usuwam prywatę. Takie coś zabierz na priv. Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Kup jakąś dobrą kopię aimpointa. M2, M3 , M4 lub Micro T1 jak lubisz. Kolimator jako kopia kolimatora jest jakby mniej kopią niż kolimator udający lunetę (ACOG) lub celownik holograficzny (Eotech). Kopie eotecha są dość kiepskie i bardzo swiecą od przodu i żrą baterie , a jak napisano Acogi mają małe pole widzenia. Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted January 6, 2013 Author Report Share Posted January 6, 2013 EoTechy od Tomka sa akurat zachwalane i nikt nie narzeka, chyba że coś przekroczyłem. Co do aimpoint'ów to nie wyglądają one zbyt dobrze, ale dobrze by było gdybyscie podawali konkretny link do przedmiotu jak już coś polecacie konkretnego Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 (edited) Dość długo miałem replikę aimpointa M2 od KingArmsa i działała bez zarzutu.Teraz o ile wiem dostępne są M4 tej firmy. W tańszych "aimpontach" występował problem awarii włącznika Eotechy od Tomka ? Agenta Tomka ? :icon_wink: Edited January 6, 2013 by kugelblitz Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 EoTechy od Tomka sa akurat zachwalane i nikt nie narzeka, chyba że coś przekroczyłem. ale to są zwykłe chińskie eoty.. ;) Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted January 7, 2013 Author Report Share Posted January 7, 2013 ale to są zwykłe chińskie eoty.. ;) A za 200zl kupię coś nie chińskiego? I nieuzywanego i coś co posłuży mi przez dobry rok? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 nie. Link to post Share on other sites
Axel Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 A aimpoint g&p ? Mój żyje od 2005 Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Ale jest chiński. Lesio odpowiadał na pytanie czy dorwie coś nie-chińskiego. Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted January 7, 2013 Author Report Share Posted January 7, 2013 Więc w prawdzie wypowiedź ttypu "chińskie coś" jest raczej nie właściwe ponieważ w cenie 200zl dostanę tylko chinola. Sprawdze te aimpointy i zarazem rozważę kupno EoTecha od tomka, kolimator musi conajmniej potrzymać z pół roku. Link to post Share on other sites
Axel Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Problem rozwiązany. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts