Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Mam problem z moim G-17, gdy po wystrzeleniu kilku kulek glock zostaje w normalnym polozeniu, lecz przez przednia lufe (bez naciskania spustu) ulatnia sie gaz dopiero gdy wysune magazynek gaz przestaje uciekac. Czym to moze byc spowodowane??

Z gory Dziekuje

Edited by Ace237
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Zamarzanie zaworu nic tu nie ma do rzeczy. Zacznij od wyczyszczenia klamki może, potem można kombinować. Czy stało się to nagle czy powoli zdażało mu się to coraz częściej itp? Jaka temperatura?

W ogóle nie wiem kto wymyślił "zamarzanie zaworu". Przecież syfon jest konsekwencją tego, że gnat nie ma siły się przeładować a nie "zamarzania zaworu".

A dlaczego gnat nie ma siły przeładować? Bo właśnie zamarzły ruchome części zaworu które zostały pokryte szronem i to utrudnia ich normalną pracę.

Dlatego przy niskich temp klamki "syfonują". Oczywiście jeżeli jest dużo syfu to może to się dziać i przy wyższych temperaturach.

Mylisz się. Gnat nie ma siły się przeładować bo:

-Ma za bardzo schłodzony mag

-miedzy górną uszczelką maga a wlotem gazu do cylindra jest szpara (częste w tych klamkach)

-jest zasyfiony np piachem albo też za suchy

-może mieć uszkodzony zbijak zaworu

Przyczyn jest od cholery, ale zamrożenie zaworu (oszronienie) jest EFEKTEM syfona a nie PRZYCZYNĄ. I oszroniony zawór działa ;].

Mylisz się. Gnat nie ma siły się przeładować bo:

-Ma za bardzo schłodzony mag

-miedzy górną uszczelką maga a wlotem gazu do cylindra jest szpara (częste w tych klamkach)

-jest zasyfiony np piachem albo też za suchy

-może mieć uszkodzony zbijak zaworu

Przyczyn jest od cholery, ale zamrożenie zaworu (oszronienie) jest EFEKTEM syfona a nie PRZYCZYNĄ. I oszroniony zawór działa ;].

Tru.

kosteQ86

Jeśli zamarza zawór jak to napisałeś, to czemu ręczne odciągnięcie zamka kończy wylatywanie gazu z magazynka...

Z tym zamarzaniem zaworu i jak gdzies wyczytałem tworzeniem się kostki lodu (wtf) w zaworze to taka sama bajka jak z smarowaniem magazynków albo stosowaniem olejku silikonowego do konserwacji gumki hop up czy tam repliki...

Mam problem z moim G-17, gdy po wystrzeleniu kilku kulek glock zostaje w normalnym polozeniu, lecz przez przednia lufe (bez naciskania spustu) ulatnia sie gaz dopiero gdy wysune magazynek gaz przestaje uciekac. Czym to moze byc spowodowane??

Z gory Dziekuje