NooBSaiboT Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Witam mam parę pytań odnośnie tej repliki dokładnie http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=5364&name=ARES_-_UMP_-_New_Ver._2012. Otóż nie znalazłem nigdzie nic na jej temat. Miał ktoś z nią styczność? Czy warta jest swojej ceny i czy warto ją kupić? Jakimi osiągami dysponuje? Jak ma się do innych replik ARESA np. seria g36. Jak ktoś cokolwiek wie to prosiłbym o napisanie czegoś na jej temat. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Zdecydowanie warto,szczególnie w tak dobrej promocji specshopu. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted December 16, 2012 Author Report Share Posted December 16, 2012 Tak ale czy mógłbyś powiedzieć coś o niej więcej? Np. czy bebechy sa takie same jak w gietach aresa? Czy ta lufa 200mm nie jest za krótka? Np g36c ma 250mm i w stocku strzela fenomenalnie pytanie czy te UMP też tak będzie strzelać? Głównie chciałbym właścicieli tych replik popytać. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Dodam tylko,że koszt jednego maga to granice stówki ^^ Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted December 16, 2012 Author Report Share Posted December 16, 2012 Wiem o tym ale mnie interesuje tylko opis UMP. Quote Link to post Share on other sites
Marcin777 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Też mam takie drobne pytanko odnośnie UMP Ares'a Czy jeżeli zmienię G36C Cymy (CM 033) na te UMP Ares'a to osiągi tego drugiego są porównywalne do tego pierwszego czyli zasięg 50-55 m ???. Zależy mi na replice i do lasu i do miejsc bardziej zurbanizowanych. Jak na razie korzystam z Cymy i jestem zadowolony, ale UMP zawsze mi się bardzo podobało. PS. W swojej Giecie jak na razie nic nie zmieniałem. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted December 16, 2012 Author Report Share Posted December 16, 2012 Nikt nic nie wie na ten temat ? Pilnie zależy mi na szybkich odpowiedziach bo jutro kumpel chciał zamówić na prezent... Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 (edited) Powiem tak, nie posiadam osobiście żadnej pukawki elektrycznej firmy ARES, aczkolwiek zasięg i celność jest pewnie porównywalna z G36C tejże firmy.Jeżeli martwisz się o to że lufa w UMP jest krótsza o te 47 mm to nie masz o co się martwić.Długość lufy w airsofcie nie ma takiego znaczenia jak jej średnica i precyzja wykonania która gwarantuję markowy producent luf precyzyjnych.W produktach firmy ARES także przydatne byłoby wymienienie lufy na preckę. Edited December 16, 2012 by CIUPAK1 Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted December 16, 2012 Author Report Share Posted December 16, 2012 To wiem że lufa i jej długość nie ma znaczenia ale czytałem na zagranicznych forach i nie polecali zbytnio ARESA tylko chwalili UMG od G&G.... Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Bo UMP firmy G&G jest o wiele dłużej na rynku niż UMP ARESa, a jak wiadomo każda sroczka swój ogonek chwali(bo więcej osób posiada G&G).Co nie zmienia faktu że rzeczywiście UMP G&G to także zacna replika.Reasumująca patrząc na cenę UMP ARESa w promocji nie ma w ogóle się co zastanawiać i można go śmiało brać. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 (edited) Powiem tak, nie posiadam osobiście żadnej pukawki elektrycznej firmy ARES, aczkolwiek zasięg i celność jest pewnie porównywalna z G36C tejże firmy.Jeżeli martwisz się o to że lufa w UMP jest krótsza o te 47 mm to nie masz o co się martwić.Długość lufy w airsofcie nie ma takiego znaczenia jak jej średnica i precyzja wykonania która gwarantuję markowy producent luf precyzyjnych.W produktach firmy ARES także przydatne byłoby wymienienie lufy na preckę. Ja mam gietkę Aresa,i nawet nie śni mi się wymiana lufy,czy gumki,bo są świetne. Gdyby magi były ciut tańsze,to nawet bym się nie wachał nad tym ump. Edited December 16, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted December 16, 2012 Author Report Share Posted December 16, 2012 To czyli tak jak myślałem. Warto bo ARESowskie bebechy te same co gieta tylko ból z magami ale kit. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Magi to kwestia czasu aż Chińczycy zrobią swoje ump i do niego magazynki. Jak czytać opis to prawdopodobnie bebechy ma identyczne jak giety, Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 (edited) Magi to kwestia czasu aż Chińczycy zrobią swoje ump i do niego magazynki. Jak czytać opis to prawdopodobnie bebechy ma identyczne jak giety, Kiedyś już robili, tylko nie pamiętam firmy. Może je robił Both Elephant? Nie pamiętam, wiem że było w cenie około 400 pln :icon_biggrin: Edited December 16, 2012 by grzesio93 Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 (edited) Oczywiście że było już chińskie UMP a mianowicie model M89 firmy Double Eagle.Magazynki też były oddzielnie dostępne to tej repliki, na pewno były Hi-Capy produkcji Double Eagle,czy były inne nie pamiętam. Edited December 16, 2012 by CIUPAK1 Quote Link to post Share on other sites
afrowawa Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Bo UMP firmy G&G jest o wiele dłużej na rynku niż UMP ARESa, a jak wiadomo każda sroczka swój ogonek chwali(bo więcej osób posiada G&G).Co nie zmienia faktu że rzeczywiście UMP G&G to także zacna replika.Reasumująca patrząc na cenę UMP ARESa w promocji nie ma w ogóle się co zastanawiać i można go śmiało brać. No właśnie co do tego UMP ze speca, już życzą sobie za niego 900 zł, zdjęli go z promocji czy to jakaś inna wersja? Bo teraz pisze, że ver. 2012. Bo wtedy była cena mocno okazyjna, teraz wolę dołożyć 50 zł do emki :P Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted December 17, 2012 Author Report Share Posted December 17, 2012 Teraz to już jest nędza i lipa w jednym. Dzwonił kumpel czy ta promocja się już skończyła czy jak i mu powiedzieli ze koniec promocji i oni na to wpływu nie mają a chciał zamówić bo tanio ... jest lipa ;/. Już lepiej G36c od ARESA za taką cenę nawet tańsze i sprawdzone bynajmniej. Quote Link to post Share on other sites
paps Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Cześć, Czy ktoś może sprawdzał, czy do Aresa UMP pasują magazynki z G&G UMP? Quote Link to post Share on other sites
K0ler Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 Jaka atrapa tłumika wchodzi do tego dziadostwa? Bo to chyba niema gwintu lewo/prawo. Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Witam, Poszukując Umpów do zakupu, za cenę dla śmiertelnika do 700zł znalazłem tylko Umarexa(za 600 z hakiem na Militaria.pl) i replikę Aresa(na Gunfire, także za 600+) ale taki sam w specshopie za 900 zł i czy jest w nich jakaś różnica? Bo w opisie żadna. Umarexa zostawiam w spokoju, bo ponoć nie są dobre(przynajmniej te tańsze), a co z Aresem, warte to zakupu w tych czasach? Bo gdzieś rzuciło mi się w oczy, że nie jest już tak fajnie jak kiedyś. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Podobno aktualnie Umarexy to Aresy. Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Militaria podają, że to S&T bodajże, a Gunfire i SpecShop mają ze sobą zgodny model(SMG-001). Wracając do meritum, warto? Czy tylko te droższe wersje się nadają? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts