szaszlyk133 Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Macie jakiś pomysł jak w AKMS (CM.048S) Zmontować prowadnicę kolby od M4? Rozwiązanie od palnej ma sens ale jest w cenie repliki http://www.sprzetmilitarny.pl/product-pl-3406-Trzpien-kolby-M4-aluminiowy-6-pozycyjny-CAA.html Albo w ogóle jakąkolwiek kolbę stałą? Chce po prostu zmienić tę kolbę, pomocy! :D Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Kupić body pod kolbę stałą chyba będzie najprościej i najtaniej. Quote Link to post Share on other sites
Wlepo Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 (edited) Witam. Mam info la wszystkich posiadaczy ogona kolby TM czyli takiego: Chcących zamontować kolbę z takim adapterem od CYMY: Trzeba poucinać i popiłować żeby uzyskać taki efekt: (odcinamy te dwa ogonki od ogona oraz te dwa które wychodzą z body, skracamy również te kostkę, piłujemy żeby lepiej wchodziło) Otwór wiercony z dwóch stron aby przykręcić kolbę. Można nagwintować aby móc użyć wkrętów z zestawu. Ja użyłem jednego długiego przechodzącego przez wszystko. Wewnątrz adaptera znajdują się takie dwa długie po bokach "wybrzuszenia" które prawdopodobnie będą przeszkadzać w nałożeniu. Trzeba je czymś zeskrobać w takim przypadku Po tym pojawił się problem kąta nachylenia kolby względem repliki Dlatego trzeba spiłować adapter kolby mniej więcej w taki sposób: Po tym zabiegu uzyskałem taki efekt: Aby usztywnić wszystko zastosowałem podkładki w miejscu łączenia adaptera z body wykonane z dętki od roweru. W razie jakichś pytań lub dodatkowych zdjęć PW. Edited May 10, 2016 by Wlepo Quote Link to post Share on other sites
VISPectus Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 (edited) Cóż odgrzeję trochę temat Mam pytanie odnośnie wcześniej już wymienianej w temacie kolby M4 z adapterem do AK od cymy http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Mianowicie prosiłbym o wyjaśnienie czy ten wynalazek będzie możliwy do zamontowania i będzie pasował do body cm.048. Ktoś wcześniej pisał że nie pasuje do systemu TM, ale na zdjęciach w internetach większość replik na których było to zamontowane było systemu TM (cm.039) :/ prosiłbym o wyjaśnienie tej kwestii. Jeśli tak to prosiłbym o podesłanie zdjęć :icon_wink: Edited November 29, 2016 by MrMorderca Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 Nie. Quote Link to post Share on other sites
Joy5593 Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Siema, orientuje się ktoś gdzie aktualnie (o ile się da) jest możliwość kupienia adaptera albo prowadnicy do kolby? Chodzi mi o system VFC, konkretnie do rk06 od boyia. U krakmanow jest prowadnica ale ich serwis twierdzi że pod boyia nie podejdzie. Może macie jakieś rozwiązanie? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
laciak9920 Posted December 28, 2018 Report Share Posted December 28, 2018 Czy jest jakiś adapter do kolby składanej od mki pasujący do cm 040c ? Nie mogę nigdzie takiego znaleźć ani jasnej odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts