ZuOo Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Witam, jestem tutaj nowy i chciałem zapytać jaki "karabin wyborowy" polecacie? Zależy mi na dużej celności (z ok.50m) oraz dużej mocy... Replika ma służyć do zabawy tj. strzelanie do puszek etc. (najlepiej było by gdyby cena nie przekroczyła 1000PLN) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Za 1000zł do puszek kupisz średniej klasy wiatrówke sprężynową która będzie milion razy celniejsza i da o wiele większy zasięg. Repliki ASG nadają się do strzelania sportowego/rekreacyjnego jak Pudzian do baletu. Quote Link to post Share on other sites
ZuOo Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 Za 1000zł do puszek kupisz średniej klasy wiatrówke sprężynową która będzie milion razy celniejsza i da o wiele większy zasięg. Repliki ASG nadają się do strzelania sportowego/rekreacyjnego jak Pudzian do baletu. zależy mi na ASG ;-) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 http://forum.wmasg.pl/forum/202-karabiny-wyborowe-opisy-i-tuning/ Polecam ten dział, zwłaszcza tematy przyklejone. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 zależy mi na ASG ;-) Można wiedzieć, dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
ZuOo Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 (edited) w razie czego jeżeli kogoś trafisz to zostanie siniak ew. mała dziurka :icon_razz: ze śrutem troche gorzej .... od jakich parametrów zależy celność oraz zasięg ? bo z tego co wiem to zasięg od prędkości wylotowej czyli ilości fps .... (znalazłem coś takiego: LINK co o tym sądzicie) Edited December 19, 2012 by ZuOo Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 w razie czego jeżeli kogoś trafisz to zostanie siniak ew. mała dziurka :icon_razz: ze śrutem troche gorzej .... Puszce siniak wyskoczy? Weź się pan zdecyduj, mówiłeś że chcesz do puszek itp. Quote Link to post Share on other sites
ZuOo Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 "w RAZIE CZEGO jeżeli KOGOŚ trafisz..." :-) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 "w RAZIE CZEGO jeżeli KOGOŚ trafisz..." :-) To trzeba strzelać tak, żeby NA PEWNO nikogo nie trafić. A nie "hehe postrzelam sąsiadce nad głową, może dostanie, może nie" Quote Link to post Share on other sites
ZuOo Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 To trzeba strzelać tak, żeby NA PEWNO nikogo nie trafić. A nie "hehe postrzelam sąsiadce nad głową, może dostanie, może nie" haha bez przesady .... trzeba mieć do tego głowe :P a wracając do tematu to co sądzisz o tym: http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/mb-08-coyote.html Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Jak włożysz w to kilka stówek (500-600zł) na lufę, komorę, gumkę, ew. tłumik (do zakrycia lufy) to będziesz miał w miarę dobrą celność na te 50m. Jednak wiatrówka będzie mocno z przodu jeśli chodzi o skupienie. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Nawet strzelając z repliki asg do celu, nie powinno być w ogóle mowy o trafieniu kogokolwiek! Zastanów się po co Ci replika asg do strzelania tarczowego? Nawet dużo tańsza wiatrówka da Ci lepszy zasię i skupienie. Czy może po prostu nie masz 18 lat, i nie możesz kupić wiatrówki? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Czy może po prostu nie masz 18 lat, i nie możesz kupić wiatrówki? Teoretycznie repliki asg tez są 18+ Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Ale czyiś rodzice nie muszą o tym wiedzieć, haha :D Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Kup sobie MB-01 z taiwangun, (400zł) tuning precyzyjny komora lufa gumka , ok 600-700zł i na koniec zbierasz na konwersje mancrafta na naboje co2, 750zł. Wówczas po całkowitym odkręceniu czyli 1000 fps masz wiatrówko-asg coś, chodz nie wiem czy dobrze robię mówiąc tu o tym. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Teoretycznie repliki asg tez są 18+ W Polsce? Replika ASG to zabawka, nie mają żadnych ograniczeń prawnych a już na pewno ograniczenia wieku sprzedaży. To co jest umieszczone na pudełku tyczy się innych państw w Polsce może być jedynie rekomendacją jak np. oznaczenia wiekowe na grach. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Ani wiatrówki limitowe ani repliki ASG nie są zdaje się zabronione w sprzedaży nieletnim. Bicie piany, dejcie se panowie spokój. Quote Link to post Share on other sites
ZuOo Posted December 20, 2012 Author Report Share Posted December 20, 2012 po raz kolejny wracając do tematu.... co możecie mi polecić? ;-) (są jakieś serwisy internetowe gdzie można podkręcić karabinek?) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Spójrz na podpis użytkownika nad twoim postem. Nawet miasto się zgadza :icon_lol: Możesz też zlecić tuning komuś innemu w komisie. Komis -> Usługi -> Zlecę Quote Link to post Share on other sites
ZuOo Posted December 20, 2012 Author Report Share Posted December 20, 2012 Spójrz na podpis użytkownika nad twoim postem. Nawet miasto się zgadza :icon_lol: Możesz też zlecić tuning komuś innemu w komisie. Komis -> Usługi -> Zlecę najwyraźniej jestem mało spostrzegawczy :-) Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Ja nie zajmuję się AEG, proszę mnie nie mieszać do takiego szatańskiego wynalazku jak gearbox :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts