Unreal38 Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-gazowe/magazynek-do-repliki-m9-ze-stalym-zamkiem.html Jak długo ładuje sie taki magazynek gazem? skąd mam wiedzieć że jest pełny? Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Ładujesz trzymając prawidłowo, aż w pewnym momencie mag nie chce więcej gazu i wylatywać zaczyna. Wtedy kończysz :D Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted December 30, 2012 Author Report Share Posted December 30, 2012 Dzięki! :) Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Tak przeważnie około 3 sekund wystarczy na napełnienie. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Też taki problem miałem, ale jak dostałem pistolet to po pierwszym naładowaniu ogarnąłem co i jak :) Na pewno jak raz załadujesz swojego to więcej problemów nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Gaz nie powinien wylatywać ;) Będzie słychać jak przestanie cichutko syczeć butla to znaczy że mag jest pełny. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Gaz nie powinien wylatywać :icon_wink: Będzie słychać jak przestanie cichutko syczeć butla to znaczy że mag jest pełny. Napisałem wylatywać, bo nie wiedziałem jak nazwać, a jak miałem pełny mag to widziałem jak gaz bokiem uciekał od butli - wtedy kończyłem :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Kupisz gazówkę, nałądujesz dwa razy i już sam będziesz wiedział co i jak. W niektórych magach, z zaworem z uszczelką słychać jak się gaz przelewa a potem przestaje. W innych, bez dolnej uszczelki, gaz zaczyna lekko psykać na boki jak jest pełny. Nie da się przegapić. Ani przeładować. Więc luz. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Ja nie słyszę żadnego syczenia w swoim gaziaku (pewnie dlatego, że mam niedosłuch :D), dlatego "przelewam" gaz przez 6 sekund. Wtedy jest na pewno pełen. Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted December 31, 2012 Author Report Share Posted December 31, 2012 Gaz nie powinien wylatywać :icon_wink: Będzie słychać jak przestanie cichutko syczeć butla to znaczy że mag jest pełny. Tak, miałeś racje, dzisiaj przyszła replika, konkretnie o 11. Podczas pierwszego napełniania syczało i powoli przestało :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts