mlynarzldz Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Witam wszystkich tutaj obecnych :) Jestem początkującym graczem ASG, posiadam tanie repliki ( Karabin szturmowy AEG M4A1- jakaś chińszczyzna :P i Glock17 sprężynowy). Nie chce się wywodzić o mojej historii czy też ile pieniędzy przeznaczyłem. Mam pytanie, a mianowicie czy zakup tej repliki(jak na początek :P) http://allegro.pl/promocja-beretta-m9-vertec-gg105-300-fps-i2924444088.html to dobry wybór? Podkreślam, NIGDY NIE MIAŁEM STYCZNOŚCI Z BRONIĄ NA GG CZY CO2 więc proszę o rade, narazie nie chcę wydawać więcej niż 150 zł na replikę, iż nigdy nie bawiąc się "gaziakiem" nie chciałbym od razu dużo bulić :). Jak wygląda konserwacja takiej repliki? Jak ładować gaz? Czy zakup akurat tej repliki będzie w miarę dobrym wyborem? Czym się kierować przy zakupie takiej repliki? Proszę o rady, nie hejting :P Pozdrawiam, mlynarz :) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Replika dobra na początek. Używam jako repliki zapasowej. W temacie masz wszystko ładnie opisane: http://forum.wmasg.pl/topic/108978-beretta-m92-stti-src/ Dokup butlę gazu lub naboje CO2 zależnie od wersji, dobre kulki np. G&G i atestowaną ochronę oczu. Quote Link to post Share on other sites
mlynarzldz Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Dziękuje za odpowiedź i opinię :) Zostanę, przy tej wersji GreenGas, ale słyszałem, że przy minusowych temperaturach może stracić na wydajności, ale jak na 1 gazówkę, to zdecyduje się na ten :) Jeszcze raz dziękuje Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Gazówki zazwyczaj nie zbyt dobrze znoszą ujemne temperatury. Zawsze możesz nosić magazynek przy ciele, pod kurtką i wkładać dopiero podczas wymiany ognia. Green Gaz to dobry wybór, magazynki na Co2 są bardziej awaryjne (niestety wiem z autopsji). Quote Link to post Share on other sites
mlynarzldz Posted January 14, 2013 Author Report Share Posted January 14, 2013 ooo, bardzo fajnie, dziękuje jeszcze raz za kolejną radę, myślę, że temat do zamknięcia :) Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Green Gaz to dobry wybór, magazynki na Co2 są bardziej awaryjne (niestety wiem z autopsji). Popieram, ten plastikowy szajs albo pęka albo się rozszczelnia. Lepiej brać magi na GG. Quote Link to post Share on other sites
mlynarzldz Posted January 14, 2013 Author Report Share Posted January 14, 2013 A mam jedno pytanie, odnośnie ładowania magazynków słyszałem, że można je ładować propanem, czy to jakoś wpływa na działanie repliki? Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 W GG sa jeszcze smary. Tyle wiem :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Na miotanie kulnie wpływa bądź wpływa pozytywnie (mnie syfów w gazie i minimalnie wy ższa moc). Na jako takie "działanie" repliki na otoczenie wpływa bardzo- cuchnie koszmarnie. Quote Link to post Share on other sites
mlynarzldz Posted January 15, 2013 Author Report Share Posted January 15, 2013 Rozumiem, że oprócz specyficznego zapachu, to nie ma innych efektów ubocznych? A co do smarów, to kiedy ich używać? Jakie polecacie? Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Raz na jakis czas przestrzelic dovrym GG ze smarem :D Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Jakim smarem, tam tego silikonu jest tyle co kot napłakał... Lepiej po prostu kupić wazeline w płynie albo silikon w sprayu i smarowac raz na jakiś czas. Quote Link to post Share on other sites
mlynarzldz Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 A gdzie się smaruje? Tam gdzie uzupełniam gaz czy jak? Nie mam zielonego pojęcia o tym więc wybaczcie :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Nie smaruj tylko od czasu do czasu wyczyść lufę. Smaruje się generalnie połączneia ruchome wszystkie ale skośnoocy albo sklepy, nie wiem, walą do środka tyle smaru, że wystarczy na kilka lat... Chyba, że se klamkę zasyfisz tak, że wymaga gruntownego wyczyszczenia, to można dać wtedy nowe smary. Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Ja kupowałem używaną akurat, więc była sucha jak przyszła. Nie miałem nówki, więc nie wiedziałem ile tam ładują, sorry. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts