Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36C JG sprężyna i dysza

Recommended Posts

Witam.

Mam problem, otóż nie potrafię wyciągnąć sprężyny z tłoka. Po prostu trzyma się wewnątrz i nie chce wyjść. Jest jakiś sposób na to, czy trzeba tylko mocniej pociągnąć, bo nie chcę tłoka uszkodzić jakoś.

Drugie pytanie, jaką długość ma dysza w g36c jg? Czy bez przeróbek będzie pasować dysza Guru? Jeżeli tak, to jakiej długości?

Dysze w JG są rożnej długości. Nie wiem od czego to zależy. Starsze mają dłuższe niż te nowsze. Osobiście miałem dwie dysze i jedna była dłuższa po wymianie w nowszej wersji przyszło mi 9 fps więcej. Na krótszej też działa. Jak dobrze pamiętam było to dokładnie 25,46mm info nie potwierdzone bo to tylko moja pamięć :) ale była dłuższa.

Jak dobrze pamiętam było to dokładnie 25,46mm.

Właśnie mam ten problem, bo z tego co widzę, to praktycznie wszyscy mówią, że dysze mają 25,2mm, a dałbym sobie rękę uciąć, że moja stockowa ma jakieś 25,45mm. Wtedy zgadza się to z tym co powiedziałeś.

Jest jeszcze taka kwestia, że wymieniam komore na BigDragona i nie wiem, czy na nowej komorze odległość między gumką a gb pozostanie taka sama/zbliżona, czy np. będzie przesunięta i wtedy lepiej może uszczelniać się dysza 25,2mm.

Zawsze można, jak dysza będzie odrobinę za krótka/za długa, spiłować popychacz lub dyszę.