Luminofor Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Witam. Mam problem, otóż nie potrafię wyciągnąć sprężyny z tłoka. Po prostu trzyma się wewnątrz i nie chce wyjść. Jest jakiś sposób na to, czy trzeba tylko mocniej pociągnąć, bo nie chcę tłoka uszkodzić jakoś. Drugie pytanie, jaką długość ma dysza w g36c jg? Czy bez przeróbek będzie pasować dysza Guru? Jeżeli tak, to jakiej długości? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 1. Odkręć śrubkę mocującą głowicę tłoka. 2. Użyj szukajki. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 2. 25,2mm. Do JG nie pasuje żadna dostępna na polskim rynku prócz tej do G36 JG :D Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 2. 25,2mm. Do JG nie pasuje żadna dostępna na polskim rynku prócz tej do G36 JG :icon_biggrin: Jesteś pewien? Właśnie wygrzebałem moją stockową dyszę jg, mierzyłem ją i ma dokładnie 25,45mm długości. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 Wymieniam komorę na aluminiową BigDragon i chcę zakupić doszczelnioną dyszę. Próbowałem szukać, ale nie mogę nigdzie znaleźć informacji, czy w takiej konfiguracji pasować będzie dysza 25,2, czy 25,4mm? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 W dwóch replikach teamowych JG które robiłem obie dysze miały 25,2mm. Luminofor jak znajdziesz gdzieś takie dysze to daj znać :D:D Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 W samym wątku o G36 JG jest przewijana długośc dyszy takiej jak ta dostępna poniżej. http://deltashop.pl/pl/dysze-/727-uszczelniana-dysza-do-ak-197mm.html Quote Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=302 ta będzie pasować bez problemu a jest podwójnie doszczelniona. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Dysze w JG są rożnej długości. Nie wiem od czego to zależy. Starsze mają dłuższe niż te nowsze. Osobiście miałem dwie dysze i jedna była dłuższa po wymianie w nowszej wersji przyszło mi 9 fps więcej. Na krótszej też działa. Jak dobrze pamiętam było to dokładnie 25,46mm info nie potwierdzone bo to tylko moja pamięć :) ale była dłuższa. Quote Link to post Share on other sites
henno Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Długość dysz w G36 wynosi 25,4mm. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Różnica 0,2mm jest do wyrównania piłowaniem lub obklejaniem popychacza. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 Jak dobrze pamiętam było to dokładnie 25,46mm. Właśnie mam ten problem, bo z tego co widzę, to praktycznie wszyscy mówią, że dysze mają 25,2mm, a dałbym sobie rękę uciąć, że moja stockowa ma jakieś 25,45mm. Wtedy zgadza się to z tym co powiedziałeś. Jest jeszcze taka kwestia, że wymieniam komore na BigDragona i nie wiem, czy na nowej komorze odległość między gumką a gb pozostanie taka sama/zbliżona, czy np. będzie przesunięta i wtedy lepiej może uszczelniać się dysza 25,2mm. Zawsze można, jak dysza będzie odrobinę za krótka/za długa, spiłować popychacz lub dyszę. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Ja ci powiem że ta różnica nie jest groźna bo jak widać działa z tą i tą dyszą więc można spać spokojnie. O tej komorze chyba pisali gdzieś tu na forum więc poszukaj. Po drugie nie kupisz się nie dowiesz ;D ale wszystko da się dopasować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts