PlanB Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Witam. Chciałbym zakupić zestaw gumek madbulla. Tylko mam dylemat. Chciałem zakupić ten http://blacksword.pl/product-pol-230-MadBull-Gumka-Hop-Up-niebieska.html ale znalazłem też inny który różni się dystanserem. http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3129 czy lepiej będzie kupić ten zestaw ? Wyczytałem że różni się tylko dystanserem. Który lepiej kupić ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Niebieskie niedostępne. Quote Link to post Share on other sites
Varn Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 "Zestaw ten różni się od zestawów SHARK typem zastosowanego dystansera." Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted January 23, 2013 Author Report Share Posted January 23, 2013 No tyle to napisałem w tamtym poście. Może prościej.. Ten dystanser przy czerwonej gumce jest lepszy? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 To zależy u mnie na przykład dystanser typu H znacznie poprawił działanie hopa. Zresztą masz jeszcze stockowy dystanser, więc sobie sprawdzisz na jakim jest lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Mi się dystansery typu H sprawdzały zawsze lepiej niż typowe ale nie te od MB, gumowe tylko plastikowe, sztywne. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 Okej, to poczekam sobie na niebieskie. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 A zdradzisz dlaczego akurat tych gumek chcesz używać? Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 (edited) Miałem jedną w giecie. Ale rozbierałem ją i gdzieś w tym całym bajzlu zgubiłem. Z tego co pamiętam nieźle kręciła. I wyczytałem że niby dobra jest na mróz. Nie wiem ile w tym prawdy. No i cena. Za jedną gumkę wychodzi 25 zł. I musze wymienić w 2 replikach gumkę więc pomyślałem właśnie o tym zestawie madbulla. Tylko jeszcze się waham czy nie dołożyć do G&G. Edited January 25, 2013 by PlanB Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Rozumiem to czekam na recke od Ciebie jak się guma przy minusowej temp. sprawuje. Interesuje mnie czy ta lepiej działa od białego Guarderka przy np. -10 st. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 Powiem Ci że używałem białego guarderka i strasznie delikatny jest. Przejechałem na nim 3 magazynki i odłożyłem. I przy okazji dałem do serwisu i wyszło tak że poprosiłem ich od razu o wymianę gumki z guardera właśnie na tego niebieskiego madbulla. I na madbullu miałem więcej fps. Więc guardera już w ogóle sobie odpuściłem. Jakoś za niedługo będę zamawiać madbulla to napiszę jak się sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 Niebieski MB rzeczywiście daje więcej f/s. Wynika to z budowy kołnierza, który jest trochę grubszy niż standardowe. Dzięki temu pełniej doszczelnia się z dyszą gdzie powoduje mniejsze straty tłoczonego powietrza. Do tego cała guma jest dużo lepiej zwymiarowana pod większość komór HU i luf wewnętrznych (np. nie ma takich luzów jak Guarder). Żywotność też ma całkiem niezłą nawet do 70,000 cykli bez odkształcenia i naderwania. Czerwone mają wewnątrz 3 wypustki wew. tuż za kołnierzem. Kilka lat temu MB wypuścił serię SHARK (w zestawie gumka czarna i przezroczysta) z tymi wypustkami ale chyba się nie przyjęła. Ogólnie wypustki przytrzymują dodatkowo gumkę po jej wprowadzeniu dyszą. Dobrze się sprawdza taka guma z większością replik A&K, gdzie gumki mają pełne kołnierze a takich zamienników na rynku brak. Czy lepiej sprawują się na mrozie od przezroczystego Guardera to nie wiem, nie porównywałem. Ale wiem, że nie ma problemu ze strzelaniem przy wylotowej 480f/s, 440f/s, 470f/s i 515f/s (prędkości wylotowe 4 różnych replik) na mrozie -14*C. Quote Link to post Share on other sites
meteoryt Posted July 19, 2013 Report Share Posted July 19, 2013 Witam Potwierdzam ze te niebieskie MB sa fajne. Mam na nim okolo 20fps wiecej (~520) niz na Systema energy, a kreci tak samo. Jest dopasowana do promyka wrecz idealnie, gdzie Systema lata jak luzny kapeć i trzeba taśmować teflonem. Zato fioletowa KA mi zupelnie nie dziala, strata 100fps, strzal co druga kolka. Guarder czarny tez nie zabardzo mi spasił. Zastanawiam sie tez czy, w celu doszczelnienia takiego MadBulla zamiast tasmy, nie posmarowac lufy silikonem lub jakims smarem teflonowym. Tylko w miejscu gdzie konczy sie gumka HU. Tasmy teflonowej tam nie zmieszcze. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 19, 2013 Report Share Posted July 19, 2013 Jeżeli tam są chociaż minimalne nieszczelności to takie smary będziesz miał wydmuchane. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted July 19, 2013 Report Share Posted July 19, 2013 Jeśli smar, to tylko bardzo gęsty. Na stacji powinni mieć. Quote Link to post Share on other sites
meteoryt Posted July 19, 2013 Report Share Posted July 19, 2013 (edited) No ok, ale chyba taki smar lepszy niz brak tasmy teflonowej ? Skoro jest ciasno to silikon uszczelniajacy stwardnieje. Zreszta tych tasm nie lubie stosowac bo sie lubi to fałdowac i albo ciezko sie wklada albo pozniej nie idzie zdjac. Ogolnie przy tej calej technologii ASG to sie dziwie ze zrobili taka popeline przy polaczeniu luf z komorami. Zamaist na jakis gwint to zrobic albo zatrzask. Edited July 19, 2013 by meteoryt Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts